Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Arrestantvakter med placering vid Utredningsjoursektionen i Växjö

Organisation

Polisregion Syd

Län

Kronobergs län

Utlyst

08 juli 2019

Ansök senast

19 juli 2019

Referensnummer

C29870/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29 500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Polisområde Kalmar Kronoberg är region Syds geografiskt och befolkningsmässigt största polisområde med cirka 444 000 invånare uppdelat på 20 kommuner. Området har fem lokalpolisområden, Kalmar, Nybro, Västervik, Växjö och Ljungby. I lokal-polisområde Växjö ingår Växjö och Alvesta kommuner.

Vi söker nu ett flertal arrestantvakter med placering i Växjö. En tillsvidareanställd samt ett antal visstidsanställda tom 2019-12-31 med möjlighet till förlängning. Anställningsstart/utbildningsstart v 41.

Arbetsbeskrivning

Arbetet som arrestantvakt innebär att hantera och möta personer som berövats friheten av olika anledningar. Flera frihetsberövas i syfte att utreda brott, men det kan även handla om kortare omhändertaganden pga. berusning. Arrestantvakten är den som den intagne har närmast kontakt med under sin vistelse som frihetsberövad i arrestlokalen och arbetet bedrivs under ledning av ett stationsbefäl. Arbetet innebär således mottagning, bevakning och tillsyn av arrestavdelningen intagna personer.

Uppdraget innefattar administrativa sysslor som dokumentation kring omhändertagandet, likaväl som mer handgripliga sysslor som att bistå ingripandeverksamheten med avvisitering eller olika former av provtagning och daktning. Samt att även bistå lokalpolisområdet med övriga administrativa arbetsuppgifter. 

Arbetstempot varierar över tid och är beroende av hur många som är intagna i arresten. Arbetet ställer stora krav på professionellt bemötande och ett förhållningssätt som präglas av respekt för allas lika värde.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har/är:

• Flytande svenska i tal och skrift
• Godkänd gymnasieexamen eller motsvarande
• God engelska i tal
• B-körkort (manuellt växlad bil) 
• Ett par års arbetslivserfarenhet
• God syn (tillåtet att bära glasögon men du måste kunna fullgöra arbetet utan glasögon vid behov) 
• God fysiskt hälsa

Du måste också kunna genomgå den obligatoriska utbildningen med start v 41.

Meriterande om du har:

• Relevanta studier utöver gymnasieexamen
• Språkkunskaper utöver de nordiska språk och engelska
• Yrkeserfarenhet av att arbeta med/bemöta människor i utsatta och/eller problematiska situationer, exempelvis från kriminalvård eller annat socialt arbete som social omsorg, sjukvård eller psykiatrin.

Personliga egenskaper 

Arbetsuppgifterna ställer krav på att du har en förmåga att göra ansvarsfulla och kloka individuella bedömningar. Arbetet kan stundtals vara stressigt samt psykiskt påfrestande vilket kräver att du uppnått en personlig mognad samt kan bibehålla en god prioriteringsförmåga och handla rationellt även under press. Vi ser gärna att du är empatisk och inkännande men du bör även kunna sätta gränser och följa beslut. Du har en mycket god samarbetsförmåga och fungerar väl i team.

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Information om uppdraget lämnas av gruppchef Tobias Mattsson, tfn 010 56 223 67, epost tobias-d.mattsson@polisen.se.

Fackliga företrädare

SEKO Polisen - Monica Veberg 070 - 549 11 35.

SACO – Kjell Frisdal 070-356 48 71. 

Polisförbundet - polisforbundet.kalmar-kronoberg@polisen.se

Fackförbundet ST nås genom polisens växel 114 14.

Övrig information

Anställning

Anställning som administratör med funktion som arrestantvakt.
Totalt fem anställningar varar en är tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning och fyra allmän visstidsanställning tom 2019-12-31.
Arbetstid: Periodplaning i dygnstäckande tre-skift enligt ASA/Polis.


Säkerhetsklassning

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning


Ansökan

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR.
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd skicka itsället ansökan med epost till Tobias Mattsson, tobias-d.mattsson@polisen.se.

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 2019-07-19!

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.
Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen