Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Telefonanalytiker till gruppen för åldringsbrott (CIRCA), Vårgårda/Göteborg

Organisation

Polisregion Väst

Län

Västra Götalands län

Utlyst

26 juli 2019

Ansök senast

01 september 2019

Referensnummer

A384.824/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Region Väst

Polisregion Väst består av Hallands och Västra Götalands län. Cirka 4 600 anställda arbetar för att genomföra polisens kärnuppdrag i de 55 kommunerna. Verksamheten i polisregionen är organiserad i fem polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en regional underrättelseenhet och ett regionkansli. I polisområdena finns lokalpolisområdena, som är kärnan i polisverksamheten. Nationella avdelningar finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.

Utredningssektionen och CIRCA-gruppen

Utredningssektionen ingår i Utredningsenheten och består av 8 grupper; Åldringsbrott (CIRCA), Demokrati- och hatbrott, Miljöbrott, Brottsamordning, Operativ analys samt 3 PUG-grupper.

CIRCA-gruppen har ett nationellt ansvar att i anmälningsflödet identifiera, kartlägga, samordna och utreda seriebrott som riktas mot äldre. I uppdraget ingår även att nationellt fungera som verksamhets- och metodstöd inom brottsområdet. De ärenden som gruppen hanterar gäller relativt ofta internationella brottsnätverk.

Gruppen leds av en gruppchef och innehåller kompetenser för administrativt/samordningsarbete, utredning, FU-ledning, operativ brottsanalys och telefonanalys. En av framgångsfaktorerna i CIRCA-gruppens arbete är det teamwork som bedrivs. Genom den flexibilitet, det ödmjuka samarbete och ansvarstagandet som utvecklats inom gruppen utnyttjas gruppens kompetens på ett effektivt sätt i omfattande utredningar.  Gärningspersonerna, som inte sällan grips utomlands på en Europeisk arresteringsorder, är ofta häktade långa perioder vilket ställer höga krav på gruppen. CIRCA-gruppen utför även i mån av tid ett visst brottsförebyggande arbete.

Arbetsbeskrivning

Som telefonanalytiker bearbetar, sammanställer och analyserar du data från telefoner och andra typer av elektroniska källor. Du ska kunna synliggöra och presentera olika samband mellan de elektroniska spåren och övrig bevisning i förundersökningar. Du ska på ett enkelt, tydligt och pedagogiskt sätt kunna presentera omfattande material både muntligt, bildligt och skriftligt. Materialet används sedan i olika skeenden under förundersökningar och i samband med åklagarens sakframställningar. Du ska också vara beredd på att biträda åklagaren under rättegångar.

 Arbetet sker i nära samarbete med övriga i gruppen.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • Avslutad och godkänd gymnasieexamen
  • Goda kunskaper i Word, Excel, Powerpoint och Analyst Notebook
  • Goda IT-kunskaper
  • God presentationsförmåga
  • Erfarenhet av analys i arbetet samt vana av informationsinhämtning och informationshantering
  • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska

 

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har erfarenhet från andra myndigheter som arbetar med brottsbekämpning. Vi ser det också som meriterande om du har akademisk examen inom exempelvis juridik eller kriminologi. Alternativt har du genom ditt arbetsliv tillskansat dig kunskap och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

 

Personliga egenskaper:

För att lyckas i rollen som telefonanalytiker behöver du som person vara nyfiken, öppen och ha en god analytisk förmåga. Du har lätt för att lägga pussel och hitta olika samband samt presentera dessa på ett lättförståeligt sätt.  Då processer ofta är tidskrävande krävs det att du är uthållig och har ett gott tålamod. I CIRCA-gruppen arbetar man ofta i team och därför krävs det även att du har en mycket god samarbetsförmåga, samtidigt som du kan arbeta självständigt och driva ditt arbete framåt.

 

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

 

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:

Mellan v. 29-32: Gunilla Videstrand, 114 14

Från och med v. 33: Anders Larsson, 114 14.

Fackliga företrädare

SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen. Nås via 114 14. 

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med eventuell provanställning om sex månader

Arbetsort: Vårgårda eller Göteborg

Arbetstid: Flextid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Funktion: Analytiker, Region Väst, Utredningsenheten, Utredningssektionen, Åldringsbrott (CIRCA-gruppen)

 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas.  Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

 

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.vast@polisen.se.  I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr.  A384.824/2019 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du kontaktar ansvarig HR-konsult, Sofia Widfeldt.

 

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Polismyndigheten  

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

 

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen