Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Gruppchef till spaningsgrupp 2, utredningssektionen i PO Skaraborg

Organisation

Polisregion Väst

Län

Västra Götalands län

Utlyst

05 juli 2019

Ansök senast

05 augusti 2019

Referensnummer

A345.290/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Region Väst

Polisregion Väst består av Hallands och Västra Götalands län. Cirka 4 700 anställda arbetar för att genomföra polisens kärnuppdrag i de 55 kommunerna. Verksamheten i polisregionen är organiserad i fem polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en regional underrättelseenhet och ett regionkansli. I polisområdena finns lokalpolisområdena, som är kärnan i polisverksamheten. Nationella avdelningar finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.

Polisområde Skaraborg

Polisområde Skaraborg omfattar femton kommuner och är indelat i två lokalpolisområden: LPO västra Skaraborg med Lidköping som huvudort och LPO östra Skaraborg med Skövde som huvudort. På Polisområdet finns en utredningssektion och ett områdeskansli.

Utredningssektionen

Utredningssektionen i polisområde Skaraborg är indelad i 6 grupper med olika verksamhetsinriktningar. 1 grova brottsgrupp, 1 BiNR grupp, 2 spaningsgrupper, 1 utredningsstödgrupp och 1 Jour FU-ledningsgrupp. Utredningssektionen har merparten av verksamheten med utgångspunkt i Skövde men finns även med medarbetare placerade i Falköping, Mariestad, Skara och i Lidköping.

Nu söker utredningssektionen en gruppchef för spaningsgrupp med placering i Skövde och med ansvar för arbetsuppgifter i hela Polisområde Skaraborg.

Arbetsbeskrivning

Spaningsgrupperna arbetar utifrån polisområdets uppdrag när det gäller underrättelsestyrd spanings- och utredningsverksamhet. Det grundläggande uppdraget kan preciseras enligt följande:

 • Narkotika-, dopingbrott- och vapenbrott utan internationell anknytning
 • Brott planlagda eller begångna av strategiska gärningsmän som identifieras på polisområdes- eller lokalpolisområdesnivå
 • Grov systematisk brottslighet som begås av kriminella nätverk
 • Grov brottslighet i övrigt, gränsöverskridande tillgreppsbrottslighet eller seriebrottslighet där det föreligger underrättelseinformation
 • Utredningsverksamhet av egeninitierade ärenden främst angående narkotika- och vapenbrott. Som gruppchef kommer Du verka i rollen som förundersökningsledare i ett flertal ärenden
 • Spaningsgrupperna ska också med utgångspunkt från bl.a. lokal problembild bistå andra utredningsgrupper och verksamheter med spaningsinsatser och andra tvångsmedelsåtgärder när så krävs och beslutas.

Kvalifikationer

Som gruppchef för spaningsgrupp på utredningssektionen:

 ska du

 • inom ramen för ditt ansvarsområde ansvara för att verksamhetens uppdrag utförs
 • tillsammans med dina medarbetare verka för verksamhetens långsiktiga förändrings-och utvecklingsarbete
 • ingå i utredningssektionens ledningsgrupp
 • ansvara för såväl utvecklingssamtal som lönesamtal/lönesättande samtal för dina medarbetare
 • ansvara och verka för en miljö som stimulerar till samarbete, kreativitet och ständiga förbättringar
 • företräda hela Polismyndigheten både externt och internt och arbeta för att stärka förtroendet för polisverksamheten

 är du

 • verksamhetsansvarig – genom dina medarbetare når du goda resultat som ger önskvärda effekter
 • arbetsgivare – du påverkar och tar ansvar för arbetsgivarpolitiken samt tillämpar den för verksamhetens bästa
 • ledare – utifrån uppdraget coachar, motiverar, stödjer och skapar du förutsättningar för dina medarbetare att nå sin fulla potential

 har du

 • minst ett års erfarenhet av att ha arbetat som gruppchef, arbetsledare, projektledare eller liknande
 • polisexamen
 • erfarenhet och kompetens inom förundersökningsledning (meriterande)
 • erfarenhet av det aktuella verksamhetsområdet (meriterande
 • erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten

besitter du

 • förmåga att använda dig av kommunikation som medel för styrning och ledning av verksamheten
 • förmåga och att se den egna verksamhetens arbete i ett större sammanhang
 • förmågan att sätta mål och uppnå resultat som leder till önskvärda effekter
 • förmåga och vilja att initiera, motivera, driva och leda förändring utifrån såväl ett utifrån- som ett inifrånperspektiv
 • förmåga att tillvarata medarbetarnas potential i utveckling av verksamheten
 • förmåga att peka ut riktning, förklara varför samt skapa förutsättningar för att ta sig dit

Se hela kravprofilen här

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som en del i urvalsprocessen kommer tester att användas.

Kontaktpersoner

Information om uppdraget lämnas av rekryterande chef Andreas Vedebrand, chef utredningssektionen (from 22/7/ alternativt Marlene Andersson Wikman, gruppchef utredningssektionen (tom 19/7). Du når båda via Polisens växel, telefon 114 14.

 

Fackliga företrädare

Polisförbundet, Saco-S, ST Polisen, SEKO Polisen, nås via Polisens växel 114 14.

Övrig information

Anställning

 • Tillsvidareanställning som inspektör med ett förordnande för befattningen om fyra år med möjlighet till förlängning.
 • Placering i Skövde
 • Tjänsten innebär skiftestjänst (fast lista alt. veckoplanering)

 Säkerhetsklassning

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning.

Ansökan

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 5 augusti 2019 via e-post till jobb.vast@polisen.se. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. Märk din ansökan med ref.nr. A345.290/2019 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information, ta kontakt med rekryterande chef alternativt HR-Direkt via 114 14.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 5 augusti 2019!

Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29 500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen