Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polismyndigheten söker handläggare till Gränspolissektionen, region Väst

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en handläggare. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten.

Organisation

Polisregion Väst

Län

Västra Götalands län

Utlyst

26 juli 2019

Ansök senast

28 augusti 2019

Referensnummer

A367.010/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Gränspolissektionen
Gränspolissektionen i region Väst har idag 180 medarbetare, både civila och poliser, och verksamheten bedrivs på Skår, Göteborg Landvetter Airport och i Göteborgs Hamn. Gränspolisens övervakningsverksamhet innebär gränskontroll på flygplatserna och i hamnen samt inre utlänningskontroller. Andra delar av verksamheten hanterar också brottsutredning, spaning och verkställighet av av- och utvisningsbeslut inom ramen för sin utredningsverksamhet. 

Regional Coordinating Center (RCC)
National Coordinating Center (NCC) på Nationella operativa avdelningen (NOA) ska i enlighet med Eurosur-förordningen utgöra en nationell informationshantering och riskanalyser genom CIRAM 2.0.

Eurosurs huvudsyfte är att upptäcka, förhindra och bekämpa illegal migration och gränsöverskridande brottslighet samt att bidra till att säkerställa skydd för och att rädda migranters liv.

Region Väst ska nu inrätta en regional samordningsfunktion, RCC, bestående av en handläggare och en analytiker. Med stöd av riskanalys ska den regionala gränskontrollverksamheten försörjas med en ökad situationsmedvetenhet i syfte att höja den egna operativa reaktionsförmågan. Informationsutbyte och samarbeten kommer ske såväl nationellt som internationellt.

För att etablera RCC söker vi söker vi nu en handläggare med placering på Landvetter Flygplats.

Arbetsbeskrivning

Som handläggare på RCC VÄST kommer du systematiskt och strukturerat samla in data och information och vara analytikern behjälplig. Du kommer ansvara för att den lokala verksamheten levererar de underlag som behövs för att kunna rapportera till NCC samt för att det ska kunna genomföras hot- och riskbedömningar. Vidare kommer du i nära sammarbete med analytikern förmedla produkter till den operativa verksamheten.

Inom området sårbarhetsanalyser VA (Vulnerability Assessment) och BA (Baseline Assessment) samlar du strukturerat in data och information gällande enheten som i ett senare skede bearbetas av analytikern.

En viktig del av ditt arbete är att bidra till utveckling och implementering av metoder för att på ett säkert sätt kunna samla in underlag från olika delar av enhetens arbete. Eftersom verksamheten befinner sig i ett uppbyggnadsskede gäller det att ha ett flexibelt och öppet förhållningssätt till hur dina arbetsuppgifter utvecklas. Det medför även att du har en god möjlighet att själv och tillsammans med övriga medarbetare bidra till utvecklingen av RCC.

Om du inte redan genomfört gränspolisens grundutbildning kommer denna utbildning på nio veckor, innehållandes praktik och teori med inriktning på speciallagstiftning och utlänningsrätt, att erbjudas. Om du har genomgått utbildningen men varit borta från Gränspolisen i mer än 12 månader måste du genomföra ny grundutbildning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Samla in och strukturera all data från verksamheten
 • Handlägga och bearbeta analytikerns framtagna data
 • Underhålla relevanta nätverk inom området
 • Representera Gränspolisenheten i aktiviteter inom projekt EUROSUR för att implementera riskanalysmodellen CIRAM 2.0
 • Representera verksamheten i olika forum både nationellt och internationellt
 • Bidra i arbetet med sårbarhetsanalyser VA och BA.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har

 • Erfarenhet av gränspolisiär verksamhet
 • Polisexamen eller eftergymnasial utbildning inom ett för tjänsten relevant område. Alternativt har du genom ditt arbetsliv tillskansat dig kunskap och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
 • Vana av att i arbetslivet hantera stora datamängder och strukturerad bearbetning
 • God vana av arbete i Microsoft Excel och i övrigt van datoranvändare
 • Mycket goda kunskaper i svenska, både skriftligt och muntligt
 • Mycket goda kunskaper i engelska, både skriftligt och muntligt, då en stor del av redovisningsarbetet sker på internationell nivå och på engelska. 

Engelskatest kan förekomma som del i urvalsprocessen.

Meriterande

 • Erfarenhet av att arbeta med sekretessbelagt material
 • Erfarenhet av informationsinhämtning från öppna källor
 • Erfarenhet av att ta fram olika analyser
 • Erfarenhet av risk- och sårbarhetsanalyser
 • Kunskap inom, och erfarenhet av, underrättelsearbete 

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är analytisk, noggrann och engagerad. Du har fallenhet för att bereda material för vidare hantering samt förmågan att se på en frågeställning från både ett strategisk och ett operativt perspektiv.

Arbetsuppgifterna ställer krav på hög integritet, därför är det viktigt att du är sekretessmedveten. Vidare är du flexibel med god förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp och tar egna initiativ för att driva arbetet framåt. Du ser möjligheter och kan bidra med ett innovativt sätt att förbättra och förstärka Sveriges verktyg för ändamålet.

För att passa väl in i rollen är det viktigt att du har ett öppet förhållningssätt samt är driven och nyfiken. Tjänsten är i hög grad beroende av samarbete varför det är av stor vikt att du trivs i sociala sammanhang, har god social kompetens och på ett positivt sätt bidrar till en god arbetsmiljö.

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Jane Olsson, Samordnande gränskontrollant
Ken Axelsson, Gruppchef (nås fr o m 5/8)

Samtliga nås via polisens växel 114 14

Fackliga företrädare

SEKO Polisen, ST inom Polisen, Polisförbundet region Väst och SACO-S nås via polisens växel 114 14

Övrig information

 • Anställning: Tillsvidareanställning som handläggare med funktion handläggare. Är du inte redan anställd inom Polismyndigheten tillämpas sex månaders provanställning.
 • Tjänsteställe: Landvetter Flygplats
 • Arbetstid: Dagtid med flex

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.vast@polisen.se senast den 28 augusti. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A367.010/2019 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd så kontakta Jane Olsson.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen