Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Handläggare till NOA, Utredningsenheten, Nationellt It-brottscentrum

Nationellt it-brottscentrum söker en handläggare till samordningsgruppen.

Organisation

Nationella operativa avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

11 juli 2019

Ansök senast

18 juli 2019

Referensnummer

137/19

Arbetsplatsbeskrivning

Nationella operativa avdelningens uppgifter och ansvar har bäring på nationell och internationell kommunikation och samordning, nationell och internationell underrättelseverksamhet, utredning av föreskrivna brottstyper eller sällan förekommande brott samt biträde till regionerna. Dessutom ska avdelningen genom omvärldsbevakning och omvärldsanalys ha ansvar för framtagande av lägesbilder avseende brotts- och händelseutveckling nationellt och internationellt samt ha ett tydligt funktions- och processansvar för flera verksamhetsområden.

Nationella operativa avdelningen ska också vara nationell kontaktpunkt mot Säkerhetspolisen, Försvarsmakten och Försvarets radioanstalt.  Avdelningen ska bestå av åtta organisatoriska enheter; en operativ enhet, en utredningsenhet, en underrättelseenhet, en internationell enhet, en beredningsenhet, en kontaktenhet, ett kansli samt ekobrottskansliet.

Utredningsenheten har till uppgift att ansvara för utredning av vissa brottstyper som genom lag eller förordning föreskriver nationell handläggning eller är sällan förekommande. Därutöver ansvarar utredningsenheten för att biträda polisregionerna i den verksamhet regionerna inte har förmåga till på grund av dess komplexitet eller av att den är sällan förekommande. Utredningsenheten ansvarar också för brottsoffer- och personsäkerhetsverksamheten.

Vid Noa:s utredningsenhet finns Nationellt it-brottscentrum som bl.a. ansvarar för myndighetens arbete mot komplexa cyberbrott och internetrelaterade sexuella övergrepp på barn. De internationella inslagen i dessa brott är omfattande och kräver ett aktivt internationellt samarbete.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en handläggare till sektionen som kan medverka i både operativa ärenden som utredningsstöd med ex. hantering av material från hemliga tvångsmedel, sammanställningar av utredningsmaterial samt hantera sektionens ekonomiska transaktioner avseende undercoververksamhet online. Tjänsten innebär vidare att vara administrativt stöd till både ledning och grupper på sektionen med uppgifter som är varierande både till innehåll och omfattning.

Kvalifikationer

  • Erfarenhet av att utgöra utredningsstöd ex. utskrift av förhör m.m.
  • Erfarenhet att sköta ekonomiska transaktioner och ekonomihantering
  • Erfarenhet att arbeta som administratör eller liknande arbetsuppgifter
  • Kunskaper/erfarenhet att jobba i Palasso, Cops, Agresso, Agresso Inköp
  • Goda kunskaper i Officepaketet
  • Goda kunskaper i att uttrycka dig i tal och skrift

Arbetet vid It-brottssektionen kan medföra tjänsteresor både inom- och utom landet.


Personliga egenskaper
Arbetsuppgifterna ställer krav på att du har hög integritet och ett professionellt förhållningssätt. Dessutom krävs god förmåga att arbeta i grupp med stort enskilt ansvarstagande mot sektionens gemensamma mål, men du ska också kunna arbeta självständigt. Du har god social kompetens och bra kontakt- och samarbetsförmåga inom och utom polisen. Du är flexibel, strukturerad, noggrann och har ordningssinne.

Kontaktpersoner

Har du frågor så är du välkommen att kontakta gruppchef Johannes Welin tfn 0105634137.

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 211
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710; Johan Gertz 
Fackförbundet ST, tfn 010 5677092; Karna Tillheden 
Seko Polisen, tfn 010-56 16 627.

Övrig information

Om placeringen

Anställningsform: Tillsvidare, med provanställning 6 månader.
Arbetsort: Arbetsplatsen ligger på Kungsholmen i Stockholm.
Arbetstid: Veckoplanerad arbetstid tillämpas.
Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till (t.ex.) jobb.noa@polisen.se senast den 18/7 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. 137/19 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att ta kontakt med ansvarig HR-konsult Maria Gunnarsson, maria-j.gunnarsson@polisen.se. eller att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr 137/19 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

 Varmt välkommen med din ansökan!

 

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen