Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Internetinhämtare till IT-brottscentrum Region Bergslagen

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en engagerad och initiativrik Internetinhämtare till vårt team på IT-brottscentrum Region Bergslagen (RC3).

Organisation

Polisregion Bergslagen

Län

Örebro län

Utlyst

10 juli 2019

Ansök senast

18 augusti 2019

Referensnummer

A358.800/2019

Arbetsplatsbeskrivning

För närvarande pågår etableringen av det Regionala IT-brottscentrumet (Cyber Crime Center, RC3) i Bergslagen med syfte att förstärka polisens förmåga att utreda IT-relaterad brottslighet.

Regionalt it-brottscentrum innefattar flera olika kompetensområden såsom IT-forensik, internetinhämtning, IT-analys, en deskgrupp och en grupp med särkskild utredningskompetens gällande internetrelaterade sexuella övergrepp mot barn (ISÖB) samt komplex cyberbrottslighet (KCB).

Regionalt IT-brottscentrum i Bergslagen i uppdraget att bidra till en ökad kompetensutveckling avseende IT-relaterad brottslighet över hela regionen och ska med sin förmåga dessutom utgöra en stödfunktion genom att bidra med expertfunktioner inom det IT-relaterade området.

Uppbyggnaden av Regionalt IT-brottscentrum är ett nationellt åtagande som löper under 2018-2020 vilket innebär att rekrytering kommer ske etappvis under perioden.

Arbetsbeskrivning

Som internetinhämtare arbetar du huvudsakligen med olika typer av inhämtningsuppdrag på Internet, främst i brottsutredande verksamhet. Arbetsuppgifterna i gruppen består av bland annat:

 • Internetinhämtning
 • Bevissäkring
 • Spårningsarbete
 • Djupanalys av nätverkstrafik

Du kommer att få möjlighet medverka vid teknik- och metodutveckling inom området i Region Bergslagen, samverka med övriga Polisregioner, myndigheter och externa organisationer både nationellt och internationellt.

Du kan även komma att ingå i team som biträder andra utredningsgrupper i region Bergslagen vid sidan av den utredningsverksamheten som bedrivs på Regionalt IT-brottscentrum.

Beredskapstjänstgöring kan förekomma.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som:

 • Har gymnasieexamen
 • Har mycket goda och breda IT-kunskaper
 • Har erfarenhet av analys av nätverkstrafik, inklusive paketdata
 • Har programmeringskunskaper
 • Har god kunskap om internet och dess beståndsdelar
 • Är en van användare av internet, sociala medier
 • Har vana att hantera stora informationsmängder och data
 • Har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
 • Har B-körkort

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

 • Erfarenhet av OSINT-arbete
 • Erfarenhet av att analysera skadlig kod
 • Erfarenhet av virtuella betalningsmedel
 • Erfarenhet av olika OS-plattformar
 • Erfarenhet av arbete med hemliga tvångsmedel
 • Erfarenhet av utrednings- och/eller underrättelsearbete
 • Erfarenhet av arbete med metodutveckling
 • Erfarenhet av arbete vid rättsvårdande myndighet
 • Insikt i ämnesområdets speciella juridiska förhållanden

Rollen ställer krav på att du har en hög integritet med ett starkt sekretessmedvetande. Som person har du fallenhet för att fånga upp detaljer och se samband. Du är flexibel och har lätt för att arbeta både enskilt och i grupp. Du bidrar till gruppens utveckling genom ett stort engagemang, samarbete och prestigelöshet. Arbetsuppgifterna ställer även krav på att du är uthållig, stresstålig, noggrann, självgående och initiativrik. Vi ser gärna att du har ett utvecklande och nyfiket angreppssätt på dina arbetsuppgifter.

Då en stor del av arbetet präglas av samarbete och kontakter, både internt och externt kommer vi lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Stefan Vidén, tfn 070-383 48 72, stefan.widen@polisen.se

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Mina Franklin, tfn 010-56 75 205, mina.franklin@polisen.se
Hanna Söderberg, hanna.soderberg@polisen.se (v.30-33)

Fackliga företrädare

Fackliga kontaktpersoner för SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen nås via vår växel 114 14.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Örebro
Arbetstid: Veckoplanerad
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Inhämtare internet, Regionalt IT-brottscentrum Rgn Bergslagen

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till  jobb.bergslagen@polisen.se senast den 18/8 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A358.800/2019 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr A358.800/2019 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen