Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Civil kriminaltekniker till forensiska sektionen vid regionala utredningsenheten

Organisation

Polisregion Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

12 juli 2019

Ansök senast

02 augusti 2019

Referensnummer

C29964/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Den nya Polismyndigheten bildades den 1 januari 2015. Polismyndigheten ersätter de tidigare 21 fristående polismyndigheterna, Rikspolisstyrelsen och Statens kriminaltekniska laboratorium och är en enrådighetsmyndighet. Det innebär att myndigheten leds av en chef som inför regeringen ensam bär ansvaret för myndighetens verksamhet. Myndigheten består av drygt 30 000 medarbetare. Från den 1 januari 2015 organiseras den nya Polismyndigheten i sju regioner, ett antal gemensamma avdelningar samt ett kansli.

Den regionala utredningsenheten ansvarar tillsammans med polisområdena för regionens utredningsverksamhet. Vid den regionala utredningsenheten utreds bl.a. miljö- och arbetsmiljöbrott, IT-brott, större bedrägeriärende, samt grov organiserad brottslighet som är gränsöverskridande. Här organiseras även regionens forensiska arbete, brottsamordningsfunktion, aktionsgrupp/-er, brottsoffer- och personsäkerhetsarbete samt regional spaningsverksamhet och teknikspaning.

Forensisk sektion har ett övergripande ansvar för regionens kriminaltekniska verksamhet. Funktionsansvaret för kriminaltekniker ligger på regionsnivå medan Nationellt forensiskt centrum innehar processansvaret för den forensiska verksamheten. På sektionen finns även forensisk analysverksamhet och verksamhetsstöd.

Arbetsbeskrivning

Forensisk sektion bedriver kriminalteknisk verksamhet och ansvarar för regionens kriminaltekniska beredskap. Arbetet innebär brottsplatsundersökningar vid grova brott där du också deltar vid obduktioner och redovisar kriminaltekniska protokoll samt håller i föredragningar för FU-ledare, utredare och åklagare. Du ska även kunna vittna vid rättegång. Till arbetsuppgifterna hör också att utföra brandorsaksundersökningar, identifieringsarbete av avlidna samt visst laboratoriearbete. Som kriminaltekniker utför du arbetsuppgifter i påfrestande och obehagliga miljöer av olika slag där du kan komma i kontakt med personer som utsatts för mycket grovt våld. Då verksamhetens behov styr och du ingår i regionens beredskap, behöver du arbeta obekväma arbetstider så som kväll, natt och helg.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som: 

 • Utbildning inom områden som anses relevanta för arbete med forensik och brottsplatsundersökning.
 • Erfarenhet från arbetsliv, utbildning eller motsvarande kunskap som arbetsgivaren bedömer relevant.
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska.
 • Körkort med B-behörighet.

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även:

 • Tidigare erfarenhet av arbete i polisiär eller militär organisation.  
 • Tidigare utredningserfarenhet.
 • Goda IT-kunskaper, från arbetsliv eller utbildning.
 • Utbildning och/eller erfarenhet inom något område som kan vidareutvecklas till förstärkt förmåga hos dig som framtida kriminaltekniker.
 • Dokumenterad erfarenhet av arbete på brottsplats.

Personliga egenskaper

 • Analytisk förmåga.
 • Uthållig och tål att utsättas för obehagliga situationer och miljöer.
 • Noggrann och strukturerad.
 • Uppskattar att arbeta både i team och enskilt.
 • Kommunikativ med förmåga att formulera dig såväl muntligt som i skrift.
 • Utföra brottsplatsarbete dygnets alla timmar, d.v.s. beredskapstjänstgöring.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi värdesätter

På grund av arbetets natur behöver du ha god fysik. För att trivas i rollen är det viktigt att du som person är trygg i dig själv och har empatisk förmåga. Du har en god förmåga att överblicka, prioritera och kommunicera information. Vi ser även att du är lösningsfokuserad och trivs med att arbeta både enskilt och i grupp. Du har förmågan att självständigt kunna fatta beslut, inom ramen för delegationen. Då arbetet innebär många kontaktytor såväl internt som externt, förväntar vi oss att du är kommunikativ och har god förmåga att skapa kontakt och dialog. Du har även god förmåga att skriftligen dokumentera genomförda analyser samt stor integritet och professionellt förhållningssätt till det material du kommer att arbeta med.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta:             

Gruppchef Charlotte Simon, telefon 0708-95 14 83, charlotte.simon@polisen.se

Sektionschef Johan Holmberg, telefon 0708-95 14 20, johan.holmberg@polisen.se

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:

Natalie Zarsazi, natalie.zarsazi@polisen.se.

Fackliga företrädare

Fackliga kontaktpersoner:
SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen nås via Polisens växel 114 14.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader Arbetsort: Stockholms län

Arbetstid: Veckoplanering VP 5:2
Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning. 

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 2 augusti 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. 

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen