Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Operativ analytiker till Polismyndigheten med placering på grova brott i Örebro

Organisation

Polisregion Bergslagen

Län

Örebro län

Utlyst

04 juli 2019

Ansök senast

23 augusti 2019

Referensnummer

A341.357/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Polisregion Bergslagen består av Dalarna, Värmland och Örebro län. Ca 1700 anställda arbetar för att genomföra polisens kärnuppdrag i de 43 kommunerna. Verksamheten i polisregionen är organiserad i tre polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet och en underrättelseenhet samt ett regionskansli.

Utredningssektionerna är organisatoriskt placerade på polisområdesnivå och omfattar grupperna: Grova brott, relationsbrott, bedrägeribrott, spaningsverksamhet, jourutredningsverksamhet, ärende- och brottssamordning samt jourhavande förundersökningsledare. Grupperna på utredningssektionen samverkar mycket för att nå längre i utredningarna samt för att utjämna arbetsbelastningen. Grova brottsgruppen har nu behov av operativ analytiker med placering i Örebro

Arbetsbeskrivning

Efter introduktion och viss utbildning kommer du så småningom att arbeta självständigt som operativ analytiker. Du kommer att arbeta operativt i förundersökningar. Arbetet förutsätter att du på egen hand analyserar och sammanfattar stora mängder information. Huvudsakliga arbetsuppgifter för en analytiker är att utifrån varierande uppdrag skapa rapporter och presentationer till protokoll. I detta ingår att:

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

•Med hjälp av informationsmaterial kartlägga och rekonstruera händelseförlopp för att hitta en eller flera gärningsmän.

•Samtalsanalyser, transaktionsanalyser, textanalyser och geografiska analyser.

•Analyser av basstationstömningar.

•Med hjälp av olika databaser och applikationer kunna tolka och inhämta information, ställa hypoteser och dra möjliga slutsatser som stöd för utredningsledningens beslut om inriktning och prioriteringar.

•Jämförande fallanalyser av brott som uppvisar likheter.

•Skapa dialog och samarbetsformer med andra grupper, enheter samt avdelningar inom/utom regionen.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • Akademisk examen med inriktning mot statsvetenskap, statistik, juridik, datavetenskap eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

 • Mycket goda kunskaper om databaser, analysprogram och informationssystem. Exempel på analysmjukvara är Analyst Notebook, Ibase och kartverktyg, el motsvarande.

 • Mycket goda Excelkunskaper, erfarenhet av att sammanställa olika listor och filer kring exempelvis telefontrafik och därefter kunna filtrera dessa. Vi vill att du i din ansökan exemplifierar hur du arbetat med Excel och i vilken utsträckning. Du kan redogöra för detta i ditt CV under datorkunskaper.
   
 • Erfarenhet av att ha arbetat med stora mängder data, strukturerat data för att därefter möjliggöra analys av materialet samt att presentera genomförda analyser muntligt och i presentationsprogram. Vana av att hantera, strukturera och bearbeta informationsmängder

 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både muntligen och skriftligen.

 • Erfarenhet av att skriva rapporter eller underlag för beslut

 • Hög sekretssmedvetenhet

 

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

 • Erfarenhet av underrättelsehantering.

 • Utredningsvana gällande grov/organiserad brottslighet.

 • Arbetat med operativ analys i förundersökning.

 • Erfarenhet av annan rättsvårdande myndighet eller liknande organisation.

 • Ytterligare språkkunskaper utöver nordiska språk

 
Personliga egenskaper

Som operativ analytiker hos oss ser vi gärna att du har ett öppet förhållningsätt och genuint intresse av att arbeta i grupp. Vidare tar du eget ansvar och kan fatta självständiga beslut utifrån givna ramar. Med hjälp av din analytiska förmåga ansvarar du för att strukturera och hantera mängder data. Därtill kommer förmågan att kommunicera den information och data du funnit, pedagogiskt och begripligt, för exempelvis rätten, åklagare och andra kollegor.

 • Vi söker dig som:

 • Är strukturerad, organiserad och metodisk i sitt sätt att arbeta.

 • Är kommunikativ, har lätt för att göra sig förstådd i olika sammanhang, både muntligt och skriftligt.

 • Driver arbetet framåt och kan uppskatta att ta eget ansvar.

 • Värdesätter integritet, ett gott omdöme och god förmåga att hantera skyddsvärd information.

 • Besitter god samarbetsförmåga, har förmågan att skapa goda relationer och vårda kontakter inom och utanför organisationen.

 
Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Lars Bergman, 11414/ lars.bergman@polisen.se

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Lina Rytzler, 0722-478647/ lina.rytzler@polisen.se.

Fackliga företrädare

SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen nås via Polisens växel 11414.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Örebro
Arbetstid: veckoplanerad
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Analytiker

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.bergslagen@polisen.se senast den 23/8 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du tydligt beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr A341.357/2019 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du kontaktar HR-konsult Lina Rytzler: lina.rytzler@polisen.se

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen