Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Operatör(polis) till Noa,Nationellt it-brottscentrum,särskild internetinhämtning

Vi söker nu en Operatör till vårt team på Noa, Nationellt it-brottscentrum, Särskild internetinhämtning (undercover online).

Organisation

Nationella operativa avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

12 juli 2019

Ansök senast

14 augusti 2019

Referensnummer

149/19

Arbetsplatsbeskrivning

Vi söker nu en operatör (undercover online) till vårt team på Noa, Nationellt it-brottscentrum som har hög integritet och ett professionellt förhållningssätt. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Nationellt it-brottscentrum (SC3) är under uppbyggnad och är Polismyndighetens knytpunkt avseende it-relaterad brottslighet. It-brottscentrum består av tio grupper med olika inriktningar. Vid centret bedrivs bland annat brottsutredning, avancerad informationsinhämtning, undersökning av digitala informationsbärare, video/bildanalys och analys av nätverkstrafik.

Arbetsbeskrivning

Arbetet som operatör innebär att på internet inhämta information om brottslig verksamhet i förundersökning och underrättelse genom att online interagera med människor i olika miljöer.

Verksamheten präglas av säkerhetsmedvetande och drivs med hög rättsäkerhet. Arbetet är händelsestyrt och kräver stor flexibilitet och kreativitet.

En stor del av arbetet som operatör planeras och utförs tillsammans med andra. Innehållet i verksamheten omgärdas av hög sekretess.
Arbetet vid nationellt it-brottscentrum kan medföra tjänsteresor såväl nationellt som internationellt, ibland med kort varsel.
Beredskapstjänstgöring kan förekomma.

Kvalifikationer

  • Godkänd polisexamen enlig polisförordningen
  • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska
  • Körkort för personbil

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även:

  • Goda kunskaper avseende sociala medier
  • God datorvana
  • Ytterligare språkkunskaper
  • Erfarenhet av polisiärt utredningsarbete och/eller underrättelsearbete

Arbetsuppgifterna ställer krav på att du har hög integritet och ett professionellt förhållningssätt. Dessutom krävs god förmåga att arbete i grupp och självständigt mot gruppens gemensamma mål.

Du har god social kompetens och bra kontakt- och samarbetsförmåga inom och utom polisen. Du är flexibel, strukturerad, noggrann och har ordningssinne. Arbetsuppgifterna innebär att du behöver vara bra på att bygga och vidmakthålla relationer.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper samt din personliga mognad och integritet.

Lämplighetsprövning med urvalstester, intervju och praktiska övningar ingår som en del av rekryteringsprocessen.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande Gruppchef Johan Dahl 0706-57 90 19 eller Peter Björk, 0708-41 60 23
Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Maria Gunnarsson, telefon 073-072 80 03.

Fackliga företrädare

Kent Svärd , SACO, tfn 010-56 34 211
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10
Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92 
Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-56 16 627

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader.
Arbetsort: Kungsholmen
Arbetstid: Veckoplanerad arbetstid
Tillträde: Omgående eller enligt överenskommelse.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning


Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till (t.ex.) jobb.noa@polisen.se senast den 14 Augusti 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. 149/19 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr 149/19 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen