Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polismyndigheten söker planerare till LPO Göteborg City

Organisation

Polisregion Väst

Län

Västra Götalands län

Utlyst

09 juli 2019

Ansök senast

09 augusti 2019

Referensnummer

C29886/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Region Väst
Polisregion Väst består av Hallands och Västra Götalands län. Cirka 4 600 anställda arbetar för att genomföra polisens kärnuppdrag i de 55 kommunerna. Verksamheten i polisregionen är organiserad i fem polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en regional underrättelseenhet och ett regionkansli. I polisområdena finns lokalpolisområdena, som är kärnan i polisverksamheten. Nationella avdelningar finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.

Polisområde Storgöteborg 
Polisområde Storgöteborg omfattar sju kommuner och är organiserat i fem lokalpolisområden: Göteborg city, Kungälv/Ale, Storgöteborg Hisingen, Storgöteborg nordost och Storgöteborg syd. Utredningsverksamheten på polisområdesnivå organiseras i två utredningsjourer och tre utredningssektioner. På polisområdesnivå finns en underrättelsegrupp och ett områdeskansli.

Lokalpolisområde Göteborg City
Lokalpolisområde City består av två stadsdelar i Göteborgs stad. I lokalpolisområdet arbetar ca 250 medarbetare inom utredningsverksamhet, brottsförebyggande-/ingripandeverksamhet (BF/IGV), stöd/service, samt kommunpoliser.

Arbetsbeskrivning

I uppdraget som planerare kommer du bland annat:

 • Planera för att få ihop minimistyrka och grundbemanning
 • Ta ut övertid och förskjuta personal
 • Bemanna personal vid förutsedda och oförutsedda insatser
 • Bereda semesterplan
 • Bemanna personal till utbildningar
 • Administrativ hantering av t.ex. läkarintyg
 • Granska lönepåverkande händelser i Palasso
 • Vara ett stöd i personaladministrativa frågor för chef och medarbetare
 • Arbetstidsförläggningsfrågor, teori och ta fram nya tjänstgöringslistor vid t.ex. deltid

Kvalifikationer

Vi söker dig som har

 • Erfarenhet av administration och planering, gärna med inriktning mot personal
 • Mycket god vana av Officepaketet, särskilt Excel
 • God kommunikationsförmåga och förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift. 

Meriterande

 • Organisationskunskap och verksamhetserfarenhet från arbete inom Polismyndigheten
 • Erfarenhet av arbete med de regelverk som omfattar tjänstgöringstider och olika ledigheter så som arbetstidsavtalet (ASA), semesterlagen, föräldraledighetslagen, villkorsavtalet m.fl.
 • Kunskaper/erfarenheter i Polisens personaladministrativa system, COPS, Palasso och Agresso.

Personliga egenskaper

 • Du har stor förmåga till helhetssyn; det vill säga förmåga att förstå hur olika delar av en verksamhet är integrerade med varandra.
 • Du har ett utpräglat ordningssinne och god förmåga att arbeta strukturerat i både grupp och självständigt samtidigt som du lägger vikt vid flexibilitet i ditt arbete.
 • Du är socialt kompetent och har förmåga att nätverka och samverka, då du i rollen som planerare fungerar som en knutpunkt mellan personal och andra funktioner.
 • Du har problemlösningsfokus och har förmåga att fånga upp möjligheter till effektivisering och förbättring av arbetet. Du har förmågan att arbeta proaktivt och med stort engagemang.
 • Du ingår i ett team och är även ett administrativt kunskapsstöd i nära samarbete med chefer och alla medarbetare, vilket ställer krav på god samarbetsförmåga.
 • God prioriteringsförmåga och förmåga att hantera stressiga situationer, då det periodvis är hög arbetsbelastning. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Information om uppdraget lämnas av Boel Dahleman alternativt Daniel Eriksson Vingsund

Information om rekryteringsprocessen lämnas av HR- konsult Madeleine Ejenstam

Samtliga nås via polisens växel 114 14.

Fackliga företrädare

Polisförbundet, Saco-S, ST, SEKO Polisen, samtliga nås via polisens växel 114 14.

Övrig information

Anställning

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning som handläggare med funktion som planerare. Är du inte redan anställd i myndigheten tillämpas sex månaders provanställning.
 • Placering: Göteborg
 • Arbetstid: Dagtid med flex

Ansökan
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 9e augusti 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd ta kontakt med ansvarig HR- konsult alternativt rekryterande chef.

Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29 500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan senast den 9e augusti!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen