Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polismyndigheten söker RLC-operatörer till Regionledningscentralen, Region Nord

Organisation

Polisregion Nord

Län

Västerbottens län

Utlyst

19 juli 2019

Ansök senast

06 september 2019

Referensnummer

A349.784/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du tillsammans med dina medarbetare arbeta med polismyndighetens viktigaste uppdrag; att skapa trygghet för medborgarna och förtroende för Polisen i samverkan med lokalsamhället?

Region Nord omfattar Sveriges fyra nordligaste län, har drygt 2 000 anställda och består av fyra polisområden: Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland. Regionen har även fyra regionala enheter Operativa-, Utrednings-, Underrättelseenheten samt Regionkansliet som lyder direkt under regionpolischefen. 

Region Nords Regionledningscentral, RLC, ansvarar för polisens ingripandeverksamhet i hela regionen. RLC är en sektion vid operativa enheten. Arbetsplatsen består av RLC-operatörer och befäl som tjänstgör på Ridvägen 10 i Umeå. På RLC region Nord bedöms och prioriteras inkommande telefonsamtal och radioanrop. Det hanteras idag cirka 1 500 000 telefon- och radioanrop per år. Här leds och planeras större händelser i regionen. Dagens servicenivå är bra, dock bedriver vi ett ständigt utvecklings- och förbättringsarbete av vår verksamhet.

Nu söker vi flera RLC-operatörer till vår verksamhet, med placering i Umeå.

Arbetsbeskrivning

RLC-operatörens huvuduppdrag är att under ledning av RLC-befäl ta emot inkommande samtal till RLC, bedöma och registrera informationen samt prioritera och beordra polisresurser till olika uppdrag enligt en nationellt fastställd prioriteringsordning. I ansvaret ingår att upprätthålla hög tillgänglighet i RLC, ge medborgarna ett bra bemötande samt säkerställa att polisen snabbt kan respondera på ärenden där medborgarna behöver omedelbar eller skyndsam hjälp av polis.

Som RLC-operatör:

 • leder du med stöd av RLC-befäl den händelsestyrda verksamheten utifrån en tydlig inriktning att polisen ska vidta rätt initiala åtgärder för att klara upp fler mängdbrott
 • upprätthåller du överblick över alla yttre resurser, kommunicerar med dessa via radio samt bevakar att patrull som beordrats att utföra ett uppdrag kan avsluta detta på ett säkert sätt
 • samverkar du med andra myndigheter, organisationer och samarbetspartners som SOS Alarm, Länsstyrelserna, Räddningstjänsterna och ambulansverksamheten i regionen
 • arbetar du i team med löpande ärenden och insatser

Kvalifikationer

Du som söker har

 • Gymnasieutbildning eller annan kunskap som arbetsgivaren bedömer som motsvarade
 • Kunskap i MS Office-paketet samt mycket god datavana
 • Goda kunskaper muntligt och skriftligt i svenska och engelska
 • Några års arbetslivserfarenhet

Meriterande är

 • Operatörsutbildning enligt FAP 140-1 och/eller kunskap i Storm MA/Cortex/Karta
 • Erfarenhet av arbete i callcenter, larmcentral eller motsvarande

Förmågor

Du ska ha:

 • en uttalad simultankapacitet genom att kunna utföra flera arbetsmoment samtidigt utan att uppleva stress
 • intresse för teknik
 • ett samhällsintresse
 • en förmåga att skapa kontakt, bemöta och under tidspress inhämta information från medborgare som befinner sig i utsatta situationer
 • en utvecklad prioriteringsförmåga och klara av att arbeta systematiskt och metodiskt under hög arbetsbelastning
 • förmåga att med stöd av RLC-befäl leda operativ verksamhet och ge yttre resurser tydliga direktiv
 • förmåga att sätta in en enskild händelse i ett helhetsperspektiv
 • förmåga att arbeta självständigt parat med en väl utvecklad samarbetsförmåga med andra operatörer och närmaste arbetsledare
 • förmåga att prestigelöst samverka med andra funktioner inom polisen och med externa aktörer och samarbetspartners
 • förmåga att verka i enlighet med Polisens värdegrund och medarbetarpolicy,
 • förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska men också gärna på andra språk
 • empatisk och analytisk förmåga samt stresstålig, noggrann och flexibel

Kontaktpersoner

För mer information om arbetet kontakta: Benny Rinnström, Chef Regionledningscentralen region Nord, nås via växeln 114 14

v.29 t.o.m v.32 kontakta istället: Henrik Vernerlund, Regionledningscentralen region Nord, 070-689 12 59

Fackliga företrädare

Företrädare för Seko Polisen, Polisförbundet, SACO och Fackförbundet ST region Nord, samtliga nås via växeln 114 14

Övrig information

Anställningen:

Anställningsform: Tillsvidareanställning, med provanställning om 6 månader för externa sökande

Arbetsort: Umeå

Arbetstid: Arbetet bedrivs i skift på alla tider av dygnet under årets alla veckor

Tillträde: Enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan som ska ha inkommit senast den 6/9-2019

Skicka din ansökan bestående av CV och personligt brev via e-post till jobb.nord@polisen.se. Märk din ansökan med Referensnummer A349.784/2019 i mailets ärendemening.

Som medarbetare inom Polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för Polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för Polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för Polisen genom att leva upp till polisens värdegrund.

Vid urvalsförfarandet förekommer tester.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) kommer att genomföras före anställning. 

Dina personuppgifter behandlas hos oss under processen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen, dock längst två år. Du som kandidat kan när som helst kontakta Polismyndigheten för att utöva rätten att få tillgång till, korrigera eller radera personuppgifter. Även för att begränsa eller invända mot behandlingen av din data samt rätten till dataportabilitet. Dessutom har du som kandidat rätt att lämna ett klagomål till dataskyddsmyndigheterna när det gäller behandling av dina personuppgifter.

De personer som har tillgång till personuppgifterna är rekryterande chef samt HR-konsulter hos Polismyndigheten. Har du frågor kring integritet, kontakta Polismyndigheten för ytterligare information. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med HR-konsult, Linda Kristiansen, linda.kristiansen@polisen.se

Vill du ta chansen att besöka vår verksamhet och få veta mer om vad arbetet som operatör på RLC innebär?

Du som vill veta mer är välkommen att delta på vår informationsträff den 29 augusti, pass 1: klockan 9-12 alternativt pass 2: klockan 13-16, lokal: Umestan Företagspark, hus 5, Umeå för att ta del av vår information gällande beskrivning av arbetet, arbetsplatsen och rekryteringsprocessen. För anmälan maila ditt namn, efternamn, och önskemål om att delta i pass 1 eller 2 till följande e-postadress: expedition-rlc.rgn.nord@polisen.se. Därefter får du en bekräftelse på mail, vilket pass du är välkommen till. Observera att du har möjlighet att söka denna anställning oavsett om du deltagit på informationstillfället eller inte, det är alltså helt valfritt deltagande, men en god möjlighet för att få en inblick i vår verksamhet.

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se


Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

 

Välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen