Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Lokalpolisområdeschefer och Utredningssektionschef till Polisområde Jämtland

Polismyndigheten söker Lokalpolisområdeschefer och Utredningssektionschef till Polisområde Jämtland

Organisation

Polisregion Nord

Län

Jämtlands län

Utlyst

03 juli 2019

Ansök senast

15 augusti 2019

Referensnummer

A346.435/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Redo för förändring?

Är du modig nog att göra något nytt, svårt och garanterat utvecklande som ledare inom polisen? Är du en modern förändringsledare, med blick för helheten och förmågan att få andra att växa och utvecklas? I så fall har du chansen att ta plats i ett nytt strategiskt ledningsteam i polisområde Jämtland. Livskvaliteten får du på köpet.

De tvära kursförändringarna i livet är de som för med sig utveckling - på riktigt. Är du redo att kliva ur din komfortzon, fysiskt så väl som mentalt?  Vrid i så fall kompasshuset norrut, mot fjällen och friheten, upplevelserna och polisens arbete för medborgarna i Jämtland. Slipa stålkanterna och plocka fram alla dina starkaste ledaregenskaper för här ges en unik möjlighet att kombinera livskvalitet med ett kvalificerat samhällsuppdrag på strategisk nivå.

Här i nord fokuserar vi på utveckling av kultur, ledarskap, lärande och innovation. Polisområde Jämtland befinner sig dessutom i ett spännande strategiskt utvecklingsarbete och rekryterar nu in lokalpolisområdeschefer och sektionschef för utredningsverksamheten. Detta är arbeten för personer som vill bli en del av ett dynamiskt och framåtlutat ledningsteam. Tillsammans med andra agerar du längst fram på utvecklingskurvan för ledarskapet inom polisen.

Du behöver inte kunna mycket om någonting, men du måste vara expert på att samarbeta med andra. Ditt intresse för relationer och människor är lika utpräglat som ditt ointresse för makt och hierarkier. Din attityd, självkännedom och människosyn kommer att vara av mycket större betydelse än vilka diplom du kan hänga på väggen. Om du är annorlunda gör det ingenting, bara du är dig själv. Båda egenskaperna kommer att vara viktiga, för de här chefsjobben liknar inga andra. 

Polisregion Nord består av Sveriges fyra nordligaste län (Jämtland, Norrbotten, Västerbotten och Västernorrlands län) varav varje län utgör ett polisområde. Regionen består av dessa fyra polisområden, tre regionala enheter samt ett kansli. Huvudort för Polisregion Nord är Umeå. Regionen leds av en regionpolischef. I Polisregion Nord arbetar ca 2 000 medarbetare. 

Polisområde Jämtlands svarar för polisverksamheten i länet som omfattar åtta kommuner från Strömsund i norr till Härjedalen i söder. I dessa kommuner bor cirka 130 000 invånare och i Jämtland arbetar drygt 300 anställda. Polishuset i Östersund är ett av Sveriges modernaste polishus som också är en del i Trygghetens hus - en unik satsning i nära samverkan med SOS Alarm, Jämtlands Räddningstjänst, sjukvårdsrådgivningen, ambulanscentral, Tullverket samt Åklagarmyndigheten.

Vi söker dig som är polis eller civil och som har chefserfarenhet från lägst direkt nivå och den erfarenheten måste du ha haft i minst två år för att vara behörig att söka de tjänster vi har att erbjuda.  Vi är öppna för en dialog om längden på chefsförordnadet utifrån dina erfarenheter/behörigheter och personliga förutsättningar. Läs mer nedan om de formella behörighetskraven.

Arbetsbeskrivning

Som chef för lokalpolisområdet /utredningssektionen är du direkt underställd chefen för polisområde Jämtland. Du ingår i Polisområdets ledningsgrupp samtidigt som du leder din egen verksamhet inom utredningssektionen alt inom lokalpolisområdet tillsammans med din underställda ledningsgrupp.

Som chef för lokalpolisområde Östersund eller Jämtland/Härjedalen eller chef utredningssektionen

ska du

 • tillsammans med ledningsgruppen ansvara för polisområdets övergripande uppdrag inom ramen för ditt verksamhetsuppdrag/-ansvar(LPO alt utredningssektionen beroende på funktion)
 • tillsammans med ledningsgruppen ansvara för verksamhetens långsiktiga förändrings-och utvecklingsarbete
 • ansvara och verka för en miljö som stimulerar till samarbete och laganda, kreativitet och ständiga förbättringar med starkt fokus på helheten
 • företräda hela Polismyndigheten både externt och internt och arbeta för att stärka förtroendet för polisverksamheten.

är du

 • verksamhetsansvarig – genom dina medarbetare når du goda resultat som ger önskvärda effekter
 • arbetsgivare – du påverkar och tar ansvar för arbetsgivarpolitiken samt tillämpar den för verksamhetens bästa
 • ledare – utifrån uppdraget coachar, motiverar, stödjer och skapar du förutsättningar för dina medarbetare att nå sin fulla potential

Kvalifikationer

har du

 • ett par års erfarenhet av att driva och leda tillsammans med alt genom andra chefer
 • ett par års erfarenhet av att, med goda resultat, ha arbetat mål- och resultatinriktat för såväl hela verksamhetsuppdraget som det egna ansvarsområdet
 • erfarenhet av att framgångsrikt leda och driva förändrings- och utvecklingsarbete
 • ingått i ledningsgrupp eller motsvarande ledningsforum på nivå som krävs enl kravprofilen

besitter du           

 • förmåga att kommunicera med medborgare och medarbetare
 • förmåga och vilja att lösa samhällsproblem tillsammans med andra samhällsaktörer
 • förmågan att sätta mål och uppnå resultat som leder till önskvärda effekter
 • förmåga och vilja att initiera, motivera, driva och leda förändring från såväl ett utifrån- som ett inifrånperspektiv
 • förmåga att tillvarata medarbetarnas potential i utveckling av verksamheten
 • förmåga att peka ut riktning, förklara varför samt skapa förutsättningar för att ta sig dit

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som en del i urvalsprocessen kan tester komma att användas.

Nedan länkt till kravprofil för respektive funktion(sektionschef och LPO-chef), samt nationellt beslut om regionalt undantag. 

Se hela kravprofilen Indirekt - Region 

Se hela kravprofilen strategisk - Chef LPO 

Se beslut om regionalt undantag 

Kontaktpersoner

Information om uppdragen lämnas av rekryterande chef Erik Bakkman, Chef Polisområde Jämtland fr o m 29/7, tfn: 070-204 75 93.

Information om rekryteringsprocessen lämnas av Chefsrekryterare Sanny Hansson fr o m 29/7, tfn: 072-703 05 44.

Fackliga företrädare

Facklig företrädare från Polisförbundet region Nord Andreas Hultner, tfn: 070-324 31 92.

Övriga fackliga företrädare Ehrenfried Jäschke SEKO polisen Nord, Ingegerd Nilsson-Ramm SACO-S region Nord, Anki Jedefeldt ST region Nord, nås via Polisens växel 114 14.

 

Övrig information

Anställning/Placering

 • Tillsvidareanställning som antingen poliskommissarie/sakkunnig eller polisintendent med ett förordnande för befattningen om två eller fyra år med möjlighet till förlängning, alt en tidsbegränsad placering inom ramen för din nuvarande anställning/tjänstebenämning i 12-18 månader
 • Anställningen kan komma att inledas med en provanställning
 • Placering vid Polisområde Jämtland

Säkerhetsklassning

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering  och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev.

Det ska tydligt framgå i din ansökan vilken, alternativt vilka, funktioner du är sökande till.

Ansökan skickas till: jobb.nord@polisen.se

Märk din ansökan med ref. nr. A346.435/2019 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd kontakta ansvarig chefsrekryterare Sanny Hansson.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan senast 15 augusti 2019!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen