Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Sektionschef till joursektionen PO City Stockholm

Organisation

Polisregion Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

12 juli 2019

Ansök senast

11 augusti 2019

Referensnummer

A363.432/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Polisområde Stockholm city omfattar geografiskt de centrala delarna av Stockholms stad samt Lidingö stad. Polisområdet består av två lokalpolisområden, Södermalm och Norrmalm, samt ett antal sektioner och kansli. Det geografiska området besöks dagligen av cirka en miljon människor vilket bidrar till stora polisiära utmaningar på alla nivåer.

Joursektionen består av 12 grupper och bedriver verksamhet både på Norrmalm och på Södermalm. Sektionens uppdrag är att i ett tidigt skede möta upp och hantera polisområdets inflöde av brottsanmälningar, både med och utan frihetsberövade, identifiera seriebrottslighet, hantera myndighetsbeslut samt hantera handräckningsuppdrag.

Som chef för sektionen är du direkt underställd chefen för polisområde Stockholm City. Då du ingår i ledningsgruppen för polisområdet har du stora möjligheter att vara med och påverka hur verksamheten i polisområdet utvecklas och utformas.

Arbetsbeskrivning

Som sektionschef ska du

 • arbeta efter polisens mål 2024, d.v.s. ”framgångsrik brottsbekämpning och uppklaring”, ”stark lokal närvaro” och ”attraktiv arbetsplats och samarbetspartner”.
 • tillsammans med ledningsgruppen ansvara för att regionens uppdrag genomförs
 • företräda hela Polismyndigheten både externt och internt samt arbeta för att stärka förtroendet för polisverksamheten 
 • tillsammans med ledningsgruppen ansvara för verksamhetens långsiktiga förändrings- och utvecklingsarbete
 • ansvara och verka för en miljö som stimulerar till samarbete, kreativitet och ständiga förbättringar 
 • aktivt driva frågorna om jämställdhet och likabehandling
 • samverka med Kriminalvården

Kvalifikationer

Vi söker dig som har

 • polisexamen
 • ett par års aktuell erfarenhet av att driva och leda i en komplex organisation tillsammans med andra chefer under den senaste 5-årsperioden
 • ett års erfarenhet av att driva och leda genom andra chefer eller arbetsledare
 • ett par års erfarenhet av att, med goda resultat, ha arbetat mål- och resultatinriktat för såväl hela verksamhetsuppdraget som det egna ansvarsområdet
 • erfarenhet av att framgångsrikt leda och driva förändrings- och utvecklingsarbete
 • erfarenhet av att samverka både internt och externt
 • ingått i ledningsgrupp eller motsvarande ledningsforum
   

Det är meriterande om du har

 • erfarenhet av det aktuella verksamhetsområdet
 • erfarenhet och kunskap om regeringsuppdraget snabbare lagföring
 • genomgått något av polisens ledarskapsprogram

Rollen förutsätter att du är självständig, drivande och resultatinriktad. Du har en god kommunikativ förmåga där du är lyhörd för olika behov, samtidigt som du företräder etablerade riktlinjer, processer och gällande lagstiftning.  Du har hög integritet, gott omdöme och ett professionellt förhållningssätt som skapar förtroende och goda relationer inom och utanför organisationen. Eftersom du kommer att ingå i polisområdets ledningsgrupp lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet. Som en del i urvalsprocessen kommer tester att användas.

Se hela kravprofilen här

Kontaktpersoner

Information om uppdraget lämnas av rekryterande chefer, Erik Widstrand, polisområdeschef, 0708-422 113 och Mattias Andersson, biträdande polisområdeschef, 0708-95 10 81.

Information om rekryteringsprocessen lämnas av chefsrekryterare Gunnar Stenvall, e-post gunnar.stenvall@polisen.se, telefon 010 564 37 53.

Fackliga företrädare

Polisförbundet, Jan Bengtsson, telefon 073 940 42 10
Seko Polisen, Fiasel Jafri, telefon 070 649 64 90
Saco-S, Victoria Löfstedt, telefon 010 563 88 66
ST nås via Polismyndighetens växel 114 14

Övrig information

Anställning

 • Tillsvidareanställning med ett förordnande för befattningen om fyra år med möjlighet till förlängning
 • Placering vid polisområde City, kvarteret Kronoberg, Stockholm

 

Säkerhetsklassning

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering  och https://polisen.se/sakerhetsprovning

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 11 augusti 2019 via e-post till jobb.chef@polisen.se. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. Märk din ansökan med referensnummer A363.432/2019 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med referensnummer A363.432/2019 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

 

Varmt välkommen med din ansökan senast den 11 augusti 2019!

Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29 500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen