Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Utredare till lokalpolisområde Helsingborg

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu utredare till två av våra utredningsgrupper i Helsingborg.

Organisation

Polisregion Syd

Län

Skåne län

Utlyst

11 juli 2019

Ansök senast

25 juli 2019

Referensnummer

C29946/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten består av drygt 29 000 medarbetare och organiseras i sju regioner, ett antal gemensamma avdelningar samt ett kansli. Polismyndigheten, region Syd har ca 4 900 anställda. Regionen består av fem polisområden, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen. 

Polisområde Nordvästra Skåne består av fyra lokalpolisområden (Helsingborg, Ängelholm, Klippan och Landskrona), utredningssektion, utredningsjoursektion och ett kansli. Lokalpolisområde Helsingborg är ett av landets största lokalpolisområden med 21 grupper och närmare 250 medarbetare. 

Som utredare på lokalpolisområde Helsingborg kommer du att ingå en utredningsgrupp av tre. Grupperna består av 13-16 medarbetare, både poliser och icke poliser.

Arbetsbeskrivning

I rollen som utredare ingår att kritiskt värdera information från flera källor, ta fram specifika fakta, vikta och avgöra betydelsen av information, dra slutsatser, bedöma samband mellan variabler och sammanfatta uppgifter till en logisk helhet. Du kommer att arbeta självständigt men ändå tillhöra en grupp där ni kan utbyta erfarenheter och diskutera arbetsuppgifter. 

Efter att du genomgått introduktion och utbildning, kommer ditt arbete bland annat innebära att du håller förhör med målsägande, vittnen och misstänkta personer, som ibland kan vara frihetsberövade. I arbetsuppgifterna ingår även andra utredningsåtgärder, såsom att skriva beslagsprotokoll och begäran om olika tekniska undersökningar. 

Arbetet innebär många interna och externa kontakter, till exempel med åklagare, juridiska ombud, socialtjänst, målsägande, misstänkta personer och vittnen. Vid behov genomförs utredningsåtgärder även utanför polishuset. 

Vi erbjuder ett självständigt och utvecklande arbete där du möter kvalificerade arbetsuppgifter under stort eget ansvar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Relevant eftergymnasial utbildning, alternativt erfarenhet som arbetsgivaren finner adekvat
 • God vana att läsa, skriva, tala och förstå svenska och engelska språket
 • B-körkort för manuell växlad bil
   

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även:

 • Språkkunskaper utöver svenska och engelska
 • Erfarenhet av arbete med utredningar i offentlig verksamhet


Stor vikt kommer också att läggas vid dina personliga egenskaper. I rollen som utredare kommer du förväntas arbeta noggrant, strukturerat och tålmodigt och följa upp alla lösa trådar i dina ärenden. Ditt arbete kommer innebära en hel del kontakt med båda interna och externa samarbetspartners vilket ställer krav på din samverkande och kommunikativa förmåga. Inte minst din presentationsteknik måste vara tydlig. Vidare måste du vara trygg och väl förankrad i dig själv, ha ett stort engagemang i polisens uppdrag och bidra med positivt förhållningsätt som du gärna delar med dig av till din omgivning.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:

 • Håkan Stenhällen, 0734-421326 eller hakan.stenhallen@polisen.se
 • Tomas Grahn, 010-5618616 eller tomas.grahm@polisen.se

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:

 • Annika Carlsson, 0725-066 762 eller annika-m.carlsson@polisen.se 
 • Från den 20 augusti är dock Ulla Berggren kontaktperson pga. semester. Du når Ulla på: 070-2312776 ulla.berggren@polisen.se

Fackliga företrädare

 • SACO – Kjell Frisdal 070-356 48 71 eller kjell.frisdal@polisen.se
 • Polisförbundet nås via Polisens växel 114 14
 • Fackförbundet ST nås via Polisens växel 114 14
 • SEKO Polisen nås via Marco Audinell, 070-299 80 43 eller marco.audinell@polisen.se

Övrig information

Information om anställningen

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
 • Arbetsort: Helsingborg
 • Arbetstid: Flextid
 • Tillträde: Enligt överenskommelse
 • Funktion: Utredare
 • Utbildning: I samband med att du börjar som utredare kommer du gå en utbildning för civila utredare inom Polisen, mer information om denna får du i samband med att du börjar

Information om processen

 • Processen: Då det är semestertider planerar vi att hålla intervjuer i Helsingborg under vecka 36. Inbjudan till intervju kommer att gå ut under v.35.
 • Tester: Vi tillämpar arbetstester i denna rekrytering i samband med intervjuerna. Mer information om detta får du i samband med att du blir kallad till intervju.

Ansökan

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 25 juli 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per mail till ansvarig HR-konsult.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen