Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Verksamhetscontroller till Nationellt Forensiskt Centrum

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en driven verksamhetscontroller med hög integritet till NFC. Hos oss kommer du få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Organisation

Nationellt forensiskt centrum

Län

Östergötlands län

Utlyst

12 juli 2019

Ansök senast

05 augusti 2019

Referensnummer

A345.928/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Nationellt forensiskt centrum, NFC, är en nationell avdelning inom Polismyndigheten. Verksamheten har sitt huvudsäte i Linköping och finns även i Stockholm, Göteborg och Malmö. Antalet anställda är sammanlagt cirka 500 personer. NFC:s uppgift är att som opartiskt expertorgan utföra undersökningar i brottmål åt rättsväsendets myndigheter. NFC har även ansvaret för en enhetlig och kvalitetssäkrad forensisk process inom hela Polismyndigheten som omfattar laborativ verksamhet, kriminalteknik och it-forensik. Dessutom ansvarar NFC för forskning och utveckling, expertstöd samt utbildning inom det forensiska området. Idag består NFC av sju sektioner med verksamhet inom områden som informationsteknik, biologi, droganalys, kemi och teknik, samt ett kansli. Kansliet består idag av fyra grupper: Utbildning och FoU, Kvalitet och Verksamhetsplanering, Samordning och Mottagning.


Vi söker nu en verksamhetscontroller till gruppen Kvalitet och verksamhetsplanering. Gruppen arbetar med verksamhetsplanering-/uppföljning, process och kvalitet. Arbetet med att NFC:s ackreditering för att säkerställa att verksamheten arbetar rättssäkert och att vi utför undersökningar med rätt kvalitet ligger i gruppens ansvar, liksom processtyrning för att säkerställa att NFC bedriver ett enhetligt och effektivt arbete. Utöver detta ligger ansvaret för NFC:s krisberedskaps- och kontinuitetsarbetet i gruppen. Gruppen är gränsöverskridande och har därför kontaktytor både internt inom NFC och inom Polismyndigheten i stort.

Arbetsbeskrivning

Som verksamhetscontroller arbetar du med kvalificerat controllerarbete med inriktning mot verksamhetsanalys.
I arbetsuppgifterna ingår bland annat att:

 • ge stöd till NFC:s ledning i samband med verksamhetsstyrning, -planering och uppföljning 
 • genomföra utsökningar, ta fram statistiska underlag, utföra analyser av data från olika system
 • sammanställa och kommunicera information till mottagare på olika nivåer inom organisationen
 • samla in och kvalitetsäkra dataunderlag
 • kravställa uppföljningsunderlag
 • svara på frågor från interna och externa aktörer
 • delta som resursperson i uppdrag och projekt


Som verksamhetscontroller kommer du dessutom att delta i arbetet med att utveckla uppföljning och strukturer samt bidra i avdelningens gemensamma utvecklingsarbete inom verksamhetsuppföljning.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • akademisk examen inom statistik/ekonomi eller motsvarande utbildning som Polismyndigheten bedömer relevant
 • mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska
 • minst 1 års relevant arbetslivserfarenhet inom statistik- eller controller området
 • minst 1 års erfarenhet av arbete med statistisk analys och uppföljning samt sammanställning av periodiska rapporter (verksamhet, nyckeltal, mål).


Meriterande
Det är meriterande om du har erfarenhet av:

 • uppdrags- eller projektledning
 • verksamhetsplanering och uppföljning
 • arbete med kvalitetsäkring och registerdata
 • att arbeta i Excel
 • arbete med statistiska analysverktyg exempelvis Qlick View eller motsvarande.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har en god analytisk förmåga och hög integritet. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är noggrann, driven och har god kommunikations- och samarbetsförmåga. Dessutom krävs en förmåga att se och förstå verksamhetens roll i ett övergripande perspektiv.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Rekryterande chef: Camilla Rehme, vid frågor om tjänsten kontakta Camilla camilla.rehme@polisen.se.

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult Ninwa Youssef ninwa.youssef@polisen.se eller HR-administratör Anna Billengren anna.billengren@polisen.se.

Fackliga företrädare

Fackliga kontaktpersoner:
Polisförbundet Per Thollin, 010-56 385 86; Saco-S Nils Hydén, 010-56 282 42; ST Heléne Tapper, 010-56 281 78; SEKO Polisen Ehrenfried Jäschke, 010-56 221 10

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Linköping
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Funktion: Verksamhetscontroller, NFC, Avdelningskansliet, Kvalitet och verksamhetsplanering.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 5/8 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A345.928/2019 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr. A345.928/2019 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen