Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Analytiker till underrättelsesektionen i region Mitt

Uppdraget är särskilt riktad mot utsatta brottsoffer där analyser tas fram i olika tidsperspektiv och har som huvudsyfte att fungera som underlag för operativa och/eller strategiska beslut.

Organisation

Polisregion Mitt

Län

Uppsala län

Utlyst

28 juni 2019

Ansök senast

18 augusti 2019

Referensnummer

A338.900/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Region Mitts Underrättelsesektion söker analytiker med placering i Uppsala

Underrättelsetjänstens huvudsakliga uppdrag är att inhämta, bearbeta, analysera och delge underrättelser till den underrättelseledda polisverksamheten såväl lokalt, regional som nationellt. Sektionens verksamhet har både en strategisk och en operativ inriktning.

Underrättelsetjänsten är placerad på regionsnivå och leds av en regional underrättelsechef med underordnade chefer i respektive polisområde Gävleborg, Uppsala, Västmanland.

Är du redo för en större uppgift?  Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag. Du kommer att utvecklas som människa och få erfarenheter för livet.

Polismyndigheten, region Mitt har ca 2 000 anställda. Regionen består av tre polisområden; Uppsala, Västmanland och Gävleborg, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen.

Arbetsbeskrivning

Arbetsuppgifterna för en analytiker är att utifrån varierande uppdrag skapa rapporter och underrättelseunderlag på olika nivåer. Uppdraget är särskilt riktad mot utsatta brottsoffer där analyser tas fram i olika tidsperspektiv och har som huvudsyfte att fungera som underlag för operativa och/eller strategiska beslut. Arbetet innebär att sammanfatta stora mängder information både enskilt och i team. Vidare kommer arbetet präglas av samarbete och kontakter både internt och externt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Utifrån insamlad, värderad och bearbetad information analysera och producera olika typer av underlag och rapporter som berör relationsvåld, våldtäkt och våld och övergrepp på barn.
 • Genomföra hot och riskanalyser inom angivna brottsområden.
 • Upprätta regionala lägesbilder, underlag för ledningsbeslut eller operativa åtgärder.
 • Presentera underlag både skriftligen och muntligen.
 • Delta i metodutveckling av underrättelsearbetet inom brottsområdet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Akademisk examen med samhällsvetenskaplig inriktning, gärna kriminologi.
   

MERITERANDE

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av arbete med relationsvåld och/eller våld och övergrepp mot barn eller annat närliggande brottsområde.
 • Erfarenhet av underrättelsearbete och analysarbete inom arbetet mot organiserad brottslighet är meriterande.

 PERSONLIGA EGENSKAPER

Arbetsuppgifterna ställer krav på hög integritet, det är därför viktigt med ett högt sekretessmedvetande. Du måste trivas med att arbeta i olika gruppkonstellationer och ha lätt för att etablera och vidmakthålla kontakter.

 Vi söker dig som är:

 • Analytisk.
 • Strukturerad och noggrann.
 • Engagerad.
 • Samarbetsinriktad.
 • Mål- och resultatinriktad och ska kunna acceptera toppar av intensivt arbete.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Rekryterande chef: Jörgen Pettersson, underrättelsechef region Mitt 010-5676970

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare för SACO, SEKO och ST nås via Polisen växel 114 14.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader.

Arbetsort: Uppsala.

Arbetstid: veckoplanerad.

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.


Ansökan:
Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen och dataskyddsförordningen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut; Registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig rekryterande chef.

Skicka din ansökan via e-post till: jobb.mitt@polisen.se. Märk ansökan med Refnr A338.900/2019 i mailets ärendemening.

Har du skyddad identitet eller vill ansöka per post så skicka in din intresseanmälan med brev till: Polismyndigheten, Registratorkontoret, Box 3007, 750 03 Uppsala. Märk kuvertet med Refnr A338.900/2019.

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Vi ser fram emot din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen