Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Arkivhandläggare till Informationsförvaltning 1, rättsavdelningen Nord

ÄR DU REDO FÖR EN STÖRRE UPPGIFT? Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Tillsammans representerar vi en stor bredd av olika kompetenser och bakgrunder. Med oss kommer du utvecklas som människa och få erfarenheter för livet.

Organisation

Rättsavdelningen

Län

Jämtlands län, Norrbottens län, Västerbottens län, Västernorrland län

Utlyst

10 juni 2019

Ansök senast

18 juni 2019

Referensnummer

A300.198/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Rättsavdelningen är en nationell avdelning inom Polismyndigheten. Avdelningen är organiserad i tre processenheter (rättsligt styrning och stöd, förvaltningsrätt och informationsförvaltning) samt sju regionala rättsenheter och ett kansli.

Vid rättsenhet Nord arbetar för närvarande sammanlagt sex grupper inom områdena rättstillämpning, förvaltningsrätt och informationsförvaltning. Vi söker arkivhandläggare som vill arbeta för gruppen Informationsförvaltning. Det geografiska ansvarsområdet omfattar de fyra nordligaste länen. Placering kommer att vara i Skellefteå och att det i tjänsten delvis ingår arbete på andra orter inom regionen.

Arbetsbeskrivning

Som arkivhandläggare är du ett viktigt verksamhetsstöd i Polismyndighetens hantering av allmänna handlingar och mellan- och centralarkiv. I huvudsak innebär arbetsuppgifterna ett arbeta med att förbereda en koncentration av arkiv och delta i arbetet med att flytta arkiv både till vår nationella arkivdepå men även inom regionens arkivorter, det ingår även att:

 • bedöma och hantera allmänna handlingar i enlighet med regelverket och interna bestämmelser
 • göra sökningar och plockar fram ärenden till medarbetare inom Polismyndigheten och till allmänheten, försäkringsbolag, andra myndigheter, massmedia m.fl.
 • viss rådgivning till handläggare och administratörer i arkivfrågor
 • sköta interna lån av handlingar av akter
 • tar emot leveranser
 • in- och utsortering av handlingar, genomföra gallring, delta i ordnande och förtecknande
 • i övrigt förekommande arbetsuppgifter inom rättsenheten kan förekomma

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har: 

 • gymnasieexamen
 • goda kunskaper i Officepaketet
 • god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
 • erfarenhet av att arbeta som arkivhandläggare eller motsvarande inom statlig förvaltning
 • körkort med lägst B-behörighet
   

Det är meriterande om du har:

 • högskoleutbildning inom informationsvetenskap/arkivvetenskap eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant
 • kännedom om och förståelse för verksamhetsbaserad arkivredovisning
 • kunskaper om de bestämmelser som reglerar verksamhetsområdet såsom Offentlighets- och sekretesslagen, Tryckfrihetsförordningen, Förvaltningslagen och Arkivlagen
 • erfarenhet av sekretessprövning och utlämnande av allmänna handlingar
 • arbetet kräver att du klara ett fysiskt tungt arbete
   

Personliga egenskaper

Du är en lagspelare som inte tvekar att hjälpa till där det behövs. Engagemang, ansvar, ärlighet och gemenskap är viktiga värderingar som du identifierar dig med. Rollen som arkivhandläggare ställer krav på att du har förmåga att arbeta uthålligt med fortsatt hög servicenivå och bibehållen kvalitet. Du är fokuserad, lyhörd, noggrann och målinriktad på uppdraget.

Stor vikt kommer att läggas vid den personliga lämpligheten. 

Kontaktpersoner

Rekryterande chef: Susanne Bäcklund, 010-568 18 86

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare för SACO, Anna Owens, tfn till växel 114 14; Polisförbundet, Sofia Ask, tfn 010-563 87 10; Fackförbundet ST, Johan Gertz, tfn 010-567 70 92; SEKO Polisen, Karna Tillheden tfn 010-561 66 27

Övrig information

Anställningsform: Visstidsanställning tom 2019-12-31

Arbetsort: Skellefteå

Arbetstid: Dagtid, flextid tillämpas

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 18 juni 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A300.198/2019 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr A300.198/2019 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Rekryteringsprocessen kan ta längre tid under sommaren.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen