Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Civil utredare till Grova brott, regionala utredningsenheten, region Mitt

Som civil utredare vid gruppen för gränsöverskridande grov organiserad brottslighet arbetar du tillsammans med den regionala utredningsenhetens andra sektioner för att nå framgång i arbetet mot särskilt brottsutsatta.

Organisation

Polisregion Mitt

Län

Västmanlands län

Utlyst

25 juni 2019

Ansök senast

18 augusti 2019

Referensnummer

C29506/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Grova brott, regionala utredningsenheten söker civil utredare med placering i Västerås.  

Den regionala utredningssektionen består av åtta grupper med varierande verksamhetsinriktningar. En särskild satsning mot brottsutsatta barn kommer att genomföras i region Mitt där gruppen grova brott ingår. Gruppen bedriver utredningsarbete inom ramen för förundersökningar gällande bl a människohandel och prostitution. Ofta har utredningarna kopplingar till den organiserade brottsligheten genom nationella och/eller internationella nätverk. Genom ett nära samarbete med regionens polisområden, Europol och Interpol samt övriga lagupprätthållande myndigheter, verkar gruppen för att tillvarata barnens rättigheter.

Regionala utredningsenheten består av forensiska sektionen, utredningssektionen, aktionsgruppssektionen samt it-brottscentrum (RC3). Enhetens verksamhet är mångfacetterad med en tydlig specialistinriktning och med medarbetare placerade på flera orter.

Är du redo för en större uppgift?  Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag. Du kommer att utvecklas som människa och få erfarenheter för livet.

Polismyndigheten, region Mitt har ca 2 000 anställda. Regionen består av tre polisområden; Uppsala, Västmanland och Gävleborg, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen.

Arbetsbeskrivning

Som civil utredare vid gruppen för gränsöverskridande grov organiserad brottslighet arbetar du tillsammans med den regionala utredningsenhetens andra sektioner för att nå framgång i arbetet mot särskilt brottsutsatta.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Utreda brott med fokus på brottsutsatta barn.
 • Genomföra förhör och övriga utredningsåtgärder.
 • Sammanställa material i nära samverkan med övriga i gruppen, interna och externa samverkansparter och redovisa till åklagare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Eftergymnasial utbildning inom exempelvis beteendevetenskap, samhällsvetenskap och juridik. Eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
 • Har erfarenhet från utredningsarbete och/eller erfarenhet som bedöms som likvärdig.
 • God förmåga att uttrycka dig i svenska i tal och skrift.
 • God datorvana och lätt att lära dig nya IT-system.
   

MERITERANDE

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av brottsutredningsverksamhet.
 • Erfarenhet av internationellt rättsligt samarbete.
 • Erfarenhet av att analysera stora mängder informationsmaterial.
 • Erfarenhet som samordnare eller projektledare av större ärenden.
 • Erfarenhet av extern samverkan med myndigheter och andra organisationer och andra yrkesgrupper.
   

PERSONLIGA EGENSKAPER

Vi söker dig som har ett genuint intresse och fallenhet för att arbeta med brott mot barn, brott i nära relation, sexualbrott och ungdomsbrott och den särskilda utmaning detta innebär. Du ska ha en utpräglad förmåga att kunna skilja på person och handling då dessa utredningar ofta är känslosamma och kan innehålla allvarliga och kränkande brott.

Du trivs med att arbeta både i grupp och självständigt. Vidare behöver du vara trygg, inneha stor integritet och ha ett högt säkerhetstänkande. Du har god förmåga att söka, tolka och använda dig av de lagar, regler och verktyg som styr en brottsutredning. Då tjänsten innebär att samtidigt kunna hantera flera pågående arbeten är du ordningsam och har stor arbetskapacitet. Du har god samarbetsförmåga, är kvalitetsmedveten, har hög ansvarskänsla och är engagerad.

Vi söker dig som är:

 • Beredd att arbeta med ett långsiktigt perspektiv och har förmågan att se helheten i de beslut eller aktiviteter du deltar i.
 • Ansvarstagande och har en god förmåga att självständigt och i grupp bedriva utredningsarbete.
 • Engagerad i frågor som rör barn och unga.

 
Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Rekryterande chef: tf Gruppchef Kenneth Ågren 070-578 52 48.

Fackliga företrädare

ST, Therese Croner 010-56 76444

Övriga fackliga företrädare SACO, Polisförbundet och SEKO kontaktas via polisens växel 114 14

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader

Arbetsort: Västerås

Arbetstid: Veckoplanerad arbetstid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Utifrån att det är sommarsemestrar så kommer aktuell rekryteringsprocess ta lite längre tid än vanligt. Urval och kallelse till intervju kommer att ske tidigast efter v 33. Vi hoppas på ert tålamod i rekryteringsprocessen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

Ansökan:
Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen och dataskyddsförordningen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut; Registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med bemannande chef. 

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Vi ser fram emot din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen