Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Civila brottsutredare till barn-, relations- och sexualbrottsverksamheten

Arbetet innebär att jobba med vålds- och sexualbrott mot barn, sexualbrott mot vuxna, relationsbrott och ungdomsbrottslighet.

Organisation

Polisregion Mitt

Län

Uppsala län

Utlyst

25 juni 2019

Ansök senast

18 augusti 2019

Referensnummer

C29497/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Polisområde Uppsala söker utredare, till utredningssektion och lokalpolisområde Uppsala/Knivsta, som vill arbeta med brott mot barn, ungdomsutredare samt brott i nära relation.

Polisområde Uppsala består av Områdeskansli, Utredningssektion och tre lokalpolisområden; Uppsala/Knivsta, Enköping/Håbo och Norduppland.

Vill du vara med och lösa fler relations- och sexualbrott så tveka inte- sök som utredare till polisområde Uppsala nu. Offren i denna brottslighet är oftast de mest utsatta och därför är utredningsverksamheten av yttersta vikt för polisen i Sverige. Vi har en bra och engagerad verksamhet i hela polisområdet och behöver nu fler medarbetare som kan bidra med att bygga starka arbetsgrupper.

Är du redo för en större uppgift?  Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag. Du kommer att utvecklas som människa och få erfarenheter för livet.

Du kommer att arbeta som brottsutredare vid en arbetsplats som erbjuder dig samhällsviktiga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter där du, genom att påverka och bidra till polisens uppdrag, kan göra skillnad.

Polismyndigheten, region Mitt har ca 2 000 anställda. Regionen består av tre polisområden; Uppsala, Västmanland och Gävleborg, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen.

Arbetsbeskrivning

Arbetet innebär att jobba med vålds- och sexualbrott mot barn, sexualbrott mot vuxna, relationsbrott och ungdomsbrottslighet.

Du bedriver kvalificerade utredningar gällande våld i nära relation och sexualbrott avseende vuxna, ungdomar och barn samt även våld i övrigt mot barn och ungdomar. Förundersökningen leds i de flesta fall av en åklagare. Detta betyder att du hämtar information, sammanställer material, håller förhör och föredrar ärenden för åklagaren som denne kan fatta rättssäkra beslut på.

Som utredare arbetar du i nära samverkan med andra myndigheter och organisationer såsom åklagarkammaren, juridiska ombud, socialtjänsten och andra utredare både i den egna arbetsgruppen och mellan grupperna och sektionerna. Regional samverkan kan också förekomma.

Ärendetypen innebär ofta hög andel hantering av anhållna och häktade personer vilket kräver korta handläggningstider och arbete under tidspress. Det förutsätts att du sätter dig in i och håller dig uppdaterad med aktuella och rådande regelverk och lagstiftning.  


Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Förhör med barn, ungdomar och vuxna i ärenden med sexual- och relationsbrottlighet
 • Förhör med barn och ungdomar i våldsbrottslighet
 • Inhämta information hos andra myndigheter, företag etc.
 • Analysera och tolka utredningsmaterialet
 • Sammanställa utredningsuppgifter inför redovisning till åklagare

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Eftergymnasial utbildning inom exempelvis beteendevetenskap, samhällsvetenskap, juridik, socionom, kriminolog, jurist eller statsvetare. Alternativt erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.
 • B-körkort.
 • Erfarenhet av att arbeta med dator som främsta arbetsverktyg och innehar god datavana.

MERITERANDE

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av utredningsarbete.
 • Erfarenhet av samverkan med externa aktörer som exempelvis socialtjänsten.
 • Erfarenhet av arbete inom polisen.
 • Arbetat med förhör tidigare.
 • Grundläggande kunskap i juridik.
 • Goda kunskaper i andra språk.
   

PERSONLIGA EGENSKAPER

Vi söker dig som har ett genuint intresse och fallenhet för att arbeta med brott mot barn, brott i nära relation, sexualbrott och ungdomsbrott och den särskilda utmaning detta innebär. . Du ska ha en utpräglad förmåga att kunna skilja på person och handling då dessa utredningar ofta är känslosamma och kan innehåll allvarliga och kränkande brott begångna inom familjer och relationer. En betydande del i denna tjänst består av att sammanställa och analysera material och information varför du har en god förmåga att göra detta och drivs av att arbeta på detta vis.

Vi söker dig som är:

 • Självgående och initiativtagande
 • Analytisk
 • Hög grad av personlig mognad och är trygg i dig själv.
 • Samarbetsinriktad lagspelare
 • Flexibel med förmåga att växla tempo när det krävs
   

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Rekryterande chef:

Jenny Bonazzi (sem v 26- 28 och 33 ) 070-3371790, ungdom, Lokalpolisområde Uppsala/Knivsta, jenny.bonazzi@polisen.se

Linda Åkeskär Hellgren, 072-7342670, Brott i nära relation 

Annika Olsson 070-207 38 35, Brott mot barn i nära relation

Fackliga företrädare

Polisförbundet, Karin Bölje Svärd 072-2050720

ST inom Polisen, Therese Croner 072-702 90 70

SACO och Seko nås även via växeln 114 14.

Övrig information

Anställningen:

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader

Arbetsort: Uppsala

Arbetstid: veckoplanerad
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

Ansökan:
Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen och dataskyddsförordningen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut; Registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med bemannande chef.

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Vi ser fram emot din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen