Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

FU-ledare till Snabbare Lagföring ”SLF” i jourmiljö till PO Syd, Stockholm

PO Syd är uppdelat i åtta lokalpolisområden samt sektioner för BIN, Grova brott, Joursektionen, Operativt stöd och ett områdeskansli. Området innefattar city-nära tätorter, klassiska förorter, skärgård och ren landsortsbebyggelse.

Organisation

Polisregion Syd, Polisregion Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

10 juni 2019

Ansök senast

21 juni 2019

Referensnummer

C29013/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Vi söker nu poliser till Joursektionen för tillsvidareanställning som inspektörer. Om du som söker är polisassistent kommer du efter anställning att få ändrad tjänstebenämning till inspektör.

Jourverksamhet med tillhörande FU-ledare bedrivs i Flemingsberg, Västberga och Södertälje. FU-ledare som dedikerat arbetar med Snabbare Lagföring får sin placering i Västberga. Även som FU-ledare inom Snabbare Lagföring (”SLF-JFuL”) kan du komma att få svara som ”vanlig J-FuL” vid behov.

Under 2019 arbetar vi med uppbyggnad av Snabbare Lagföring ”SLF” för att starta upp det 2020.

Arbetsbeskrivning

Arbetsuppgifter
Som FU-ledare inom SLF arbetar du i jourmiljön, men relativt renodlat med de ärenden som omfattas av SLF. Via Intrapolis med sökord ”Snabbare lagföring” hittar du mer information om metoden, som utan tvekan är här för att stanna.

Ditt uppdrag som ”SLF-JFuL” innebär att du coachar och inspirerar yttre medarbetare att avrapportera på ett lite nytt och mer fullständigt sätt. Det kräver att du är duktig i FU-ledning av polisledda förundersökningar, men också att du har och sprider positiv energi, att du är mån om att driva den här sortens utvecklingsarbete och att du är intresserad av att samverka både med yttre medarbetare, kontaktåklagare, domstolsadministratörer m.fl.

Du behöver ha god kunskap om myndighetens uppdrag, mål och styrdokument så du självständigt kan bedöma situationer och kunna prioritera samt fatta adekvata beslut inom ramen för en förundersökning.

Du får unika möjligheter att vara delaktig i och påverka ett koncept som naturligt genererar kontakt med den yttre personalen och ger direkt möjlighet att påverka utredningsarbetet som utförs av IGV på fältet.

I funktionen ingår det att under vissa arbetspass, när så krävs, fungera som ordinarie J-FuL där du är en av polisområdets initiala ärendemottagare inklusive förmansprövning av frihetsberövade m.m.

 

HUVUDSAKLIGA ARBETSUPPGIFTER

Du kommer att:

 • Ansvara för att alla nödvändiga utredningsåtgärder utförs i ärenden i aktuella brottskategorier. Detta oftast via telefon medan patrullen är på plats.
 • Arbetsleda och inspirera yttre medarbetare att använda sig av modellen Snabbare Lagföring.
 • Fortlöpande ge återkoppling och hela tiden sträva mot förbättring av modellen.
 • Samverka med åklagare och domstol dels för att uppnå bästa effektivitet från brott till lagföring, och dels för att uppnå bästa möjliga kvalitét i den produkt vi överlämnar till åklagaren.
 • Vara en central spelare i den återkopplingsgrupp som kommer träffas ca varannan vecka. Där ingår yttre medarbetare, åklagare, domstolsadministratör m.fl.
 • Skriva tydliga och inspirerande direktiv i de ärenden som inte slutförs direkt utan ska kompletteras med förhör/åtgärd, till vilket den misstänkte redan kallats.
 • Beräkna bötesbelopp enligt åklagares direktiv, söka efter möjligheter att använda modellen eller avgöra att den inte ska användas, administrativt hantera de åtgärder som krävs som t.ex. användande av fullmakt, bokning av förhandling i domstol m.m.

Kvalifikationer

KRAV

Vi söker dig som har: 

 • Svensk polisexamen.
 • Behörig att förundersökningsleda genom polismyndighetens nationella utbildning avseende förundersökningsledning alternativt annan förundersökningsutbildning.
 • Erfarenhet och vana av FU-ledning 
 • Haft anställning inom Polismyndigheten de senaste fem åren.

MERITERANDE 

Det är meriterande om du har: 

 • God erfarenhet av polisledda förundersökningar ”från ax till limpa”. 
 • Erfarenhet av arbetsledning och/eller samverkan med externa arbetspartners.
 • Erfarenhet av självständigt brottsutredande arbete avseende ett flertal olika brottstyper och därtill aktuella tvångsmedel.

PERSONLIGA EGENSKAPER 

Vi söker dig som:

 • Positiv, energispridande och har en strävan att utveckla vår verksamhet.
 • Har god samarbetsförmåga och kan både ge och ta feed-back.
 • Har en väl utvecklad kommunikationsförmåga. Du behöver vara pedagogisk och kunna förmedla dina kunskaper och utveckla medarbetare. Du ska arbetsleda och tydligt kommunicera dina beslut med både interna och externa aktörer.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

 

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Arbetstidsförläggning: Periodplanerad enl 5§ 3mom
Omfattning: Heltid

 
Ansökan
Ansök senast: 2019-06-21
Referensnummer: C29013/2019

Välkommen att söka genom att göra en digital ansökan via denna länk:

https://recruit.visma.com/Public/Apply.aspx?guidAssignment=3431e68f-57bf-4e5f-be09-9a21f9b55ca8

Kontaktpersoner

Insp Martin Bergholm, 070-271 69 34
Insp Marie Spjuth, 073-364 34 16

Fackliga företrädare

Facklig företrädare
Polisförbundet, Saco-S, Seko och ST nås via polisens växel 114 14

Övrig information

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om 6 månader.

Arbetsort: Västberga, men tjänstgöring kan vid enstaka pass komma i fråga på andra ställen i polisområdet.

Arbetstid: Periodplanerad och förläggs i huvudsak mellan kl 07.00-03.00 under årets alla dagar i enlighet med ASA/polis.

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll och säkerhetsintervju enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att ta kontakt med ansvarig HR-konsult Natalie Zarsazi på tfn 070-3474504

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen