Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Gruppchefer till BF/IGV-verksamheten vid Region Nord, PO Västerbotten, LPO Umeå

Lokalpolisområde Umeå söker två gruppchefer till BF/IGV-verksamheten.

Organisation

Polisregion Nord

Län

Västerbottens län

Utlyst

03 juni 2019

Ansök senast

19 juli 2019

Referensnummer

C28974/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Polisregion Nord omfattar fyra län som täcker 55 procent av Sveriges hela yta och sträcker sig från kust till fjäll, från midnattssol till snö, från städer till glesbygd. Polisregion Nord har ca 2000 anställda och består av fyra polisområden, två regionala enheter, en underrättelsesektion samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen. Regionen är indelad i 12 lokalpolisområden som arbetar med lokala mål. Verksamheten är omfattande som innefattar en stor bredd på arbetsuppgifter och bedrivs nära medborgarna. 
Polisområde Västerbotten har verksamhet i hela Västerbottens län fördelat på tre lokalpolisområden, en utredningssektion samt ett polisområdeskansli. 

Inom lokalpolisområdets verksamhet finns BF-IGV som hanterar den händelsestyrda och planlagda verksamheten dygnet runt. BF-IGV är även en del av lokalpolisområdets arbete med Medborgarlöften och andra trygghetsskapande åtgärder. Inom lokalpolisområdets verksamhet finns utredningsgrupper som hanterar och ansvarar för en stor del av utredningsverksamheten inom lokalpolisområdet. 

Lokalpolisområde Umeå innefattar sex (6) kommuner, Umeå, Vännäs, Vindeln, Bjurholm, Nordmaling och Robertsfors. I lokalpolisområdet finns det tio BF/IGV-grupper. Fem grupper arbetar med utryckningsverksamhet dygnet runt, två grupper arbetar med trafikverksamhet, två grupper arbetar med utryckningsverksamhet och utredningsverksamhet i kommunerna Vännäs, Bjurholm, Vindeln, Robertsfors och Nordmaling. I lokalpolisområdet finns även utredningsgrupper och stöd/servicegrupper. 

Vi söker nu två gruppchefer till BF/IGV 7 och 8 för den verksamhet som bedrivs inom kommunerna Vännäs, Bjurholm, Nordmaling samt Robertsfors och Vindelns kommuner. 
Som gruppchef inom utryckningsverksamheten är ditt uppdrag i huvudsak att på fältet leda den händelsestyrda verksamheten och den brottsförebyggande linjeverksamheten. Uppdraget som gruppchef i detta fall innebär också att i egenskap av förundersökningsledare ansvara för de utredningar som handläggs vid respektive grupp.

Arbetsbeskrivning

Som chef för BF/IGV vid region Nord, PO Västerbotten, LPO Umeå, BF/IGV-grupp 7 och 8 

ska du 

 • inom ramen för ditt ansvarsområde ansvara för att verksamhetens uppdrag utförs
 • tillsammans med dina medarbetare verka för verksamhetens långsiktiga förändrings-och utvecklingsarbete 
 • ingå i lokalpolisområdets ledningsgrupp 
 • ansvara för såväl utvecklingssamtal som lönesamtal/lönesättande samtal för dina medarbetare 
 • ansvara och verka för en miljö som stimulerar till samarbete, kreativitet och ständiga förbättringar 
 • företräda hela Polismyndigheten både externt och internt och arbeta för att stärka förtroendet för polisverksamheten. 


är du 

 • verksamhetsansvarig genom dina medarbetare når du goda resultat som ger önskvärda effekter 
 • arbetsgivare du påverkar och tar ansvar för arbetsgivarpolitiken samt tillämpar den för verksamhetens bästa
 • ledare utifrån uppdraget coachar, motiverar, stödjer och skapar du förutsättningar för dina medarbetare att nå sin fulla potential.

Kvalifikationer

har du 

 • polisexamen 
 • minst 6 månaders sammanhängande erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, projektledare eller liknande under den senaste femårsperioden. 
 • erfarenhet av det aktuella verksamhetsområdet inklusive utredningserfarenhet och/eller erfarenhet som förundersökningsledare. 
 • erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten 


besitter du 

 • förmåga att använda dig av kommunikation som medel för styrning och ledning av verksamheten 
 • förmåga och att se den egna verksamhetens arbete i ett större sammanhang 
 • förmågan att sätta mål och uppnå resultat som leder till önskvärda effekter 
 • förmåga och vilja att initiera, motivera, driva och leda förändring utifrån såväl ett utifrån- som ett inifrånperspektiv 
 • förmåga att tillvarata medarbetarnas potential i utveckling av verksamheten 
 • förmåga att peka ut riktning, förklara varför samt skapa förutsättningar för att ta sig dit. 


När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som en del i urvalsprocessen kommer tester att användas.

Se hela kravprofilen här.

Kontaktpersoner

Information om uppdraget lämnas av rekryterande chef Michael Rystedt,LPO chef, tfn 070 689 02 53. Information om rekryteringsprocessen lämnas av: HR-konsult Henni Engström, tfn 0702 79 22 38.

Fackliga företrädare

Polisförbundet region Nord, ST region Nord, SACO region Nord, SEKO Polisen Nordnås via växeln, tfn 114 14.

Övrig information

Anställning 

 • Tillsvidareanställning med ett förordnande för befattningen om fyra år med möjlighet till förlängning 
 • Anställningen kan komma att inledas med en provanställning 
 • Placeringsort BF/IGV 7: Vännäs 
  Placeringsort BF/IGV 8: Robertsfors 
  Annan placeringsort än ovan kan efter överenskommelse bli aktuell. 
 • Anställningen kräver svenskt medborgarskap. 


Säkerhetsklassning 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning 

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 19/7 2019. 

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. 

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult Henni Engström, tfn 0702 79 22 38. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

 

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster. 

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen