Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Handläggare LCC till Gränspolisenheten Region Stockholm

Organisation

Polisregion Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

10 juni 2019

Ansök senast

24 juni 2019

Referensnummer

A300.107/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Gränspolisenheten är en regional enhet vid polisregion Stockholm som består av ca 440 medarbetare och som inom hela polisregionen arbetar med gränskontroller, inre utlänningskontroller och verkställigheter av beslut om avvisning och utvisning. Enheten bedriver också spaning och utredning avseende människosmuggling, brott mot utlänningslagen och gränsöverskridande internationell grov organiserad brottslighet. Gränspolisenheten har det regionala ansvaret för internationella kontakter.

Lokalpolisområde Arlanda har ansvar för gränskontroll och inre utlänningskontroll på Arlanda och Bromma flygplats samt ordning och säkerhet på Arlanda. Lokalpolisområdesverksamhet bedrivs genom funktioner som stationsbefäl, yttre befäl, gruppchefer, och kommunpoliser. I gränskontrollverksamheten arbetar poliser, gränskontrollanter och utredare samt tekniker som utför dokumentundersökningar. Verksamheten bedrivs året om under dygnets alla timmar. 

I lokala samordningscentralen (LCC) ingår funktioner såsom PITA-handläggare och dokumenttekniker. Gruppen ansvarar för bland annat den lokala situationsbilden, samverkan med andra aktörer och dokumentutlåtande. Gruppen är under utveckling och arbetsuppgifter kommer att tillkomma löpande. LCC samverkar tätt med Regionala samordningscentralen, RCC, vars uppgift är att upprätthålla en regional situationsbild inom områdena illegal migration och gränsöverskridande brottslighet samt vidarebefordra denna till Nationella samordningscentralen, NCC, och till den lokala verksamheten på enheten.

Med stöd av riskanalys ska den lokala gränskontrollverksamheten försörjas med en ökad situationsmedvetenhet i syfte att höja den egna reaktionsförmågan. Informationsutbyte och samarbeten kommer ske såväl lokalt, regionalt och internationellt.

För att fortsätta utvecklingen av LCC söker vi nu en handläggare.

Arbetsbeskrivning

Som handläggare på LCC kommer du tillsammans med dina kollegor systematiskt och strukturerat samla in data och information. Du kommer ansvara för att den lokala verksamheten levererar de underlag som behövs för att kunna rapportera till RCC samt för att det ska kunna genomföras hot- och riskbedömningar.

Du kommer arbeta med sårbarhetsanalyser (Vulnerability Assessment). I detta ingår att övervaka och bedöma tillgången till teknisk utrustning, system, kapacitet, resurser, infrastruktur och personal med adekvat kompetens och utbildning som krävs för gränskontroll, i syfte att bedöma vilken kapacitet och beredskap den lokala verksamheten har när det gäller att hantera kommande utmaningar. I VA ingår även Baseline Assessment (systematisk och årlig datainsamling) som du lokalt kommer ansvara för. Eftersom verksamheten befinner sig i ett uppbyggnadsskede gäller det att ha ett flexibelt och öppet förhållningssätt till hur dina arbetsuppgifter utvecklas. Det medför även att du har en god möjlighet att själv och tillsammans med övriga medarbetare bidra till utvecklingen av LCC.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Samla in och strukturera data från verksamheten
  • Bidra i arbetet med sårbarhetsanalyser (Vulnerability Assessment)
  • Representera verksamheten i olika forum både lokalt och regionalt
  • Underhålla relevanta nätverk inom området

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • Akademisk utbildning eller motsvarande relevanta kunskaper förvärvade på annat sätt
  • Erfarenhet av analytiska arbetsuppgifter
  • Mycket goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och engelska
  • God vana och erfarenhet av arbete i Microsoft Office

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

  • Erfarenhet av risk- och sårbarhetsanalyser
  • Erfarenhet av gränspolisverksamhet, migrationsfrågor eller internationell verksamhet

Personliga egenskaper

Arbetsuppgifterna ställer krav på hög integritet, därför är det viktigt att du är sekretessmedveten. Som person är du analytisk, noggrann och engagerad. Du har förmågan att se på en frågeställning från både ett strategisk och ett operativt perspektiv. För att passa in i gruppen är det viktigt att du har ett öppet förhållningssätt samt är driven och nyfiken. Anställningen är i hög grad beroende av samarbete varför det är av stor vikt att du trivs i sociala sammanhang och på ett positivt sätt vill bidrar till en god arbetsmiljö.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Katarina Ragnewall, katarina.ragnewall@polisen.se
Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult: Andrea Uddman, 073-076 37 31

Fackliga företrädare

Fackliga kontaktpersoner:SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen nås via Polisens växel 114 14.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader

Arbetsort: Arlanda flygplats

Arbetstid: Veckoplanerad

Tillträde: Enligt överenskommelse

Funktion: Handläggare Gräns, Region Sthlm, Gränspolisenheten, LPO Arlanda

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.stockholm@polisen.se senast den 24 juni 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A300.107/2019 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr A300.107/2019 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen