Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Projektanställning Handläggare NFC

NFC i Linköping söker medarbetare för projektanställning inom ämnesområdet brottsplatsdokumentation på Informationstekniksektionen.

Organisation

Nationellt forensiskt centrum

Län

Östergötlands län

Utlyst

04 juni 2019

Ansök senast

18 juni 2019

Referensnummer

C28908/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Informationstekniksektionen vid NFC i Linköping har en samlad kompetens inom det it-forensiska området som innefattar data, bild, video, ljud, elektronik och mobiltelefoni. Sektionen arbetar också med undersökningar av handstil, dokument och sedlar. Uppdraget inom informationsteknik är att utveckla nya metoder och verktyg till hela Polismyndigheten, för att förenkla, möjliggöra och kvalitetssäkra analysarbetet som utförs inom hela polisen. Informationstekniksektionen har cirka 70 medarbetare indelat i fem grupper.

Brottsplatsdokumentation är främst inriktat på ny sensorteknik för att på effektivare sätt avbilda och visualisera brottsplatser, spår och händelseförlopp. Området kan delas in i inhämtning/avbildning, visualisering och analys. Arbetet inom gruppen omfattar även forensisk arkeologi. Utvecklingen bedrivs i nära samarbete med landets forensiska sektioner, relevanta företag och forskningsinstitut.

Arbetsbeskrivning

Det projekt som du kommer att ansvara för har som mål att ta fram rekommendationer rörande visualisering inom brottsplatsdokumentation.

I arbetsuppgifterna ingår:
• Förstudie/litteraturstudie
• Ta fram visualiseringsexempel
• Insamling av underlag genom exempelvis intervjuer med intressenter inom området, t.ex. åklagare. Dessutom att planera och genomföra workshops med intressenterna.
• Avrapportering

Övriga arbetsuppgifter:
• Delta i andra relaterade projekt inom ämnesområdet brottsplatsdokumentation.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

• akademisk examen på kandidatnivå, gärna inom design och produktutveckling, interaktionsdesign eller medieteknik eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt
• kunskaper om interaktion mellan människa och teknik
• goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och i skrift
• goda kunskaper i det engelska språket, både i tal och i skrift


Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

• erfarenhet från arbete med interaktion människa/teknik
• kunskaper inom 3D-datorgrafik
• kunskaper inom information och vetenskaplig visualisering
• kunskaper inom ämnesområdet UX (User experience)
• kunskaper om visualisering av stora datamängder som beslutsstöd (Decision support)

Arbetsuppgifterna ställer krav på

• god samarbetsförmåga men också förmåga att arbeta självständigt
• att du är ansvarsfull, analytisk, drivande, noggrann och pålitlig
• god kommunikationsförmåga

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Rekryterande chef: Gruppchef Helene Andersson, tfn 010-562 84 11.
Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
cecilia.frisell@polisen.se.

Fackliga företrädare

SACO-S, Nils Hydén, telefon 010-562 82 42
Polisförbundet, Per Thollin, 010-563 83 00
Fackförbundet ST, Heléne Tapper, telefon 010-562 81 78
SEKO Polisen, Ehrenfried Jäschke telefon 010-562 21 10

Övrig information

Enligt gällande lagstiftning kräver anställningen att blivande anställd lämnar ett DNA-prov för registrering i myndighetens elimineringsdatabas.

Anställningsform: Projektanställning på tolv månader
Arbetsort: Linköping
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Projektanställd, sensorteknik, Informationsteknik

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den xx 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult Cecilia Frisell, cecilia.frisell@polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!
Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen