Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Internationell operativ handläggare, Region syd, placering Kalmar eller Växjö

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en Internationell operativ handläggare till Kalmar eller Växjö som har ett stort intresse av att vara länken mellan svensk polis och polis i övriga delar av världen.

Organisation

Polisregion Syd

Län

Kalmar län, Kronobergs län

Utlyst

12 juni 2019

Ansök senast

03 juli 2019

Referensnummer

A294.582/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten består idag av drygt 30 000 medarbetare, fördelat på sju polisregioner, ett antal gemensamma avdelningar samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen. Verksamheten i Polisregion Syd är organiserad i fem polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en underrättelsesektion och ett regionkansli. Även nationella avdelningar finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten. Du kommer du ha ditt kontor i anslutning till jourutredarena samt ärendesamordningen eller brottssamordningen.

 

Tjänsten som IOH-handläggare är en specialistfunktion och din grupptillhörighet kommer i Kalmar eller Växjö att vara Utredningsjoursektionen men utbildningar och arbetsplatsmöten har du tillsammans med landets övriga IOH. Dagliga nationella uppkopplingar med Internationella Enheten, NOA samt veckomöten via video med övriga IOH och Europoldesken i Haag är en naturlig del av din arbetsdag/vecka.

 

Du kommer vara ensam IOH i ditt polisområde och processledning sker på distans.

Arbetsbeskrivning

En IOH-handläggare fungerar som länk mellan polisområdet och Polismyndighetens internationella samarbetspartners; Interpol, Europol, Schengen/Sirene och Nordic Liaison Officers(NLO)-sambandsmännen. Du kommer att utgöra ett tydligt stöd i det internationella operativa samarbetet för utredare och övriga aktörer inom det rättsliga området. Huvudsakliga arbetsuppgifter är att, inom ramen för brotts- och ärendesamordningen samt jourverksamheten, i det löpande flödet av utredningar och underrättelser, monitorera och säkerställa att internationell information efterfrågas och tillvaratas och därigenom bidra till och öka Polismyndighetens förmåga att klara upp brott.

 

I arbetsuppgiften ingår även planering och genomförande av informations- och utbildningsinsatser i syfte att stärka polisområdets generella kompetens inom aktuellt område. Uppdraget kommer innebära en del resor, nationellt så väl som internationellt.

 

Inriktningen är att det ska finnas en IOH i varje polisområde i slutet av 2019. IOH processtyrs av Internationella enheten på NOA och arbetar mycket tätt i samverkan med andra IOH och centrala SPOC (Single Point of Operational Contact). Beroendet mellan alla IOH är stort och man förväntas arbeta i lag för att stötta varandra (såväl regionalt som nationellt) beroende på var det för tillfället är hög arbetsbelastning.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som:

 • Polisexamen alternativt akademisk examen inom beteendevetenskap, sociologi, juridik, kriminologi eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
 • Flerårig erfarenhet av polisiär utredning inklusive kunskap om rådande juridik inom verksamhetsområdet
 • Utmärkta kunskaper i både svenska och engelska i tal och skrift
 • B-körkort

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även:

 • Erfarenhet av underrättelseverksamhet
 • Erfarenhet av att ha arbetat i internationella sammanhang kan vara meriterande
 • Språkkunskaper i andra EU-språk, exempelvis franska eller spanska
 • Erfarenhet av att utbilda och/eller föreläsa

Personliga egenskaper

Vi söker dig som:

 • Har intresse och förmåga att bygga och upprätthålla arbetskontakter internt såväl som externt
 • Trivs med driva och utveckla arbetet för det egna ansvarsområdet framåt
 • Trivs och arbetar väl i en miljö med stundtals hög arbetsbelastning
 • Du ska ha vana att arbeta med stora mängder material, analysera detta och på ett tydligt och pedagogiskt vis förmedla detta vidare
 • Hög sekretessmedvetenhet

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef Marie Rönnbäck, tfn 072-585 59 84, marie.ronnback@polisen.se eller processledare på internationella sektionen Sorella Ekdahl tfn 070 300 46 85, sorella.ekdahl@polisen.se  

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult: Annika Carlsson, 0725-06 67 62, annika-m.carlsson@polisen.se

Fackliga företrädare

 • SACO nås via Kjell Frisdal, tfn 070-356 48 71 eller mail kjell.frisdal@polisen.se
 • Polisförbundet nås via Annelie Larsson, tfn 076-7682450 eller mail polisforbundet.kalmar-kronoberg@polisen.se
 • Fackförbundet ST nås via Angelica Hultgren, tfn 010-5622293
 • SEKO Polisen nås via växeln på 114 14

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning eventuellt med provanställning om sex månader

Arbetsort: Kalmar/Växjö enl. överenskommelse

Arbetstid: Flextid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Funktion: Handläggare

Anställningsbenämning: Handläggare alternativt polisassistent

 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

 

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.syd@polisen.se senast den 3 juli 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A294.582/2019i mailets ärendemening.

 

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr A294.582/2019 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

 

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen