Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polismyndigheten söker jurist till rättslig styrning och stöd i programkontoret

Är du redo för en större uppgift? Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Organisation

Rättsavdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

04 juni 2019

Ansök senast

18 juni 2019

Referensnummer

A294.055/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Vi söker nu en jurist för tillsvidareanställning vid enheten för rättslig styrning och stöd, med placering i Stockholm.

Enheten för rättslig styrning och stöd samordnar den rättsliga styrningen och stödet i hela Polismyndigheten. Det innefattar exempelvis arbete med myndighetens styrdokument, såsom t.ex. arbets- och delegationsordning, handläggningsordningar, föreskrifter och riktlinjer och andra interna styrdokument. Vidare företräder enheten Polismyndigheten vid processer i domstol, hanterar skadeståndsärenden, samråder och har kontakt med tillsynsmyndigheter, ansvarar för yttranden till Justitieombudsmannen, Justitiekanslern och andra tillsynsmyndigheter samt besvarar remisser från bl.a. Regeringskansliet. Myndighetens dataskyddsombud är placerade vid enheten. Slutligen ger enheten rättsligt stöd till Nationella operativa avdelningen, övriga avdelningar och myndighetens ledning, vilket bl.a. innefattar att granska underlag och förslag till beslut som ska fattas av rikspolischefen.

 

Arbetsbeskrivning

Serviceprogram 2024, jurist till programkontoret

Du kommer huvudsakligen att representera enheten för rättslig styrning och stöd i programkontoret för Polismyndighetens Serviceprogram 2024. Där samordnas myndighetsövergripande utvecklings- och genomförandeprogram för polisens medborgarmöten och digitalisering av polisens serviceverksamhet. Programkontoret ansvarar för förändringsledning och införandearbete och återrapporterar till den nationella strategiska ledningsgruppen. Programkontoret ska också följa upp arbetet och de effekter som uppnås, tillhandahålla gemensamma metoder och modeller för arbetet samt utföra omvärldsbevakning.  

Som jurist vid programkontoret kommer du ha ett nära samarbete med de jurister som lämnar rättsligt stöd till programkontoret för serviceprogrammet. Rättsfrågorna kan exempelvis röra skydd för personuppgifter, sekretess samt allmän och speciell förvaltningsrätt.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

 • är jurist
 • har flera års erfarenhet av självständigt juridiskt arbete t.ex. från domstol, Regeringskansliet, myndighet eller motsvarande
 • har aktuell och relevant erfarenhet av verksamhetsutveckling i en större organisation
 • har en mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift
   

Det är meriterande om du:

 • har genomfört notarietjänstgöring
 • har erfarenhet av arbete inom Polismyndigheten
 • har erfarenhet av att arbeta i eller koordinera utvecklingsprojekt
 • har erfarenhet av att ge rättsligt stöd åt ledande befattningar
 • har erfarenhet av de juridiska frågor som aktualiseras i digitaliseringsprojekt och vid utveckling av e-tjänster och e-förvaltning

 

Att arbeta som jurist vid Polismyndigheten förutsätter följande personliga egenskaper:

 • att du har en mycket god analytisk förmåga
 • att du är noggrann och strukturerad
 • att du trivs med att arbeta både i grupp och självständigt
 • att du kan arbeta i ett högt tempo
 • att du är prestigelös och lösningsinriktad

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.

 

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande enhetschef Eva Lindeblad, 070-244 96 65.

Undrar du något om rekryteringsprocessen kan du kontakta ansvarig HR-konsult Carla Vidén, 072-51 29 206.

 

Fackliga företrädare

Anna Owens, SACO, tfn till växel 114 14; ; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-567 70 92; Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 0732-490 422

 

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning

Arbetsort: Stockholm

Arbetstid: Förtroendearbetstid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

 

Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 18 juni 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A294.055/2019 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr A294.055/2019 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen