Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Jurist till rättsavdelningen Nord

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu Jurister till vår avdelning som är analytiska, strukturerade och noggranna. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet.

Organisation

Rättsavdelningen

Län

Jämtlands län, Västerbottens län

Utlyst

07 juni 2019

Ansök senast

21 juni 2019

Referensnummer

A.296.214/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndighetens rättsavdelning består ca 700 medarbetare som ansvarar för ett flertal viktiga funktioner i Polismyndigheten. Allt ifrån att ge rättslig styrning och stöd till hela Polismyndigheten, handlägga skadestånds- och förvaltningsärenden, ansvara för Polis-myndighetens författningssamling och andra styrdokument till att samordna ärenden om utlämnade av allmänna handlingar och ansvara för personuppgiftsbehandling. 

Funktionen är placerad i gruppen för rättstillämpning Nord som består av 11 medarbetare varav 8 jurister med ett ansvarsområde som omfattar de fyra nordligaste länen. Gruppens medarbetare är placerade i Luleå, Umeå, Sundsvall och Östersund.

Den breda variationen av arbetsuppgifter gör rättsavdelningen till en spännande och attraktiv arbetsplats. Vissa uppgifter är mycket verksamhetsnära medan andra fokuserar på utveckling tillsammans med andra avdelningar inom polismyndigheten. 

Arbetsbeskrivning

Polismyndigheten söker nu två jurister till gruppen för rättstillämpning Nord, med placering i Umeå och Östersund. I funktionen som jurist kommer du ansvara för det rättsliga stödet inom hela organisationen. Arbetet kräver att du är flexibel, har hög arbetskapacitet och tillsammans med övriga medarbetare kan utföra kvalificerat juridiskt utredningsarbete.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att:

 • lämna juridisk rådgivning inom hela organisationen
 • handlägga skadestånds-, ersättningsärenden och sekretessärenden
 • företräda myndigheten i domstol
 • svara på remisser och delningar
 • delta i utbildningsinsatser
 • delta i projekt av skiftande slag
 • arbeta med personuppgiftsfrågor

Kvalifikationer

Kraven för att gå ingå i vårt urval är att du:

 • Har jur kand. eller juristexamen
 • har minst tre års arbetslivserfarenhet av självständigt juridiskt arbete
 • mycket god analytisk förmåga
 • mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, på svenska och engelska
 • körkort med lägst behörighet

 

Det är meriterande om du har:

 • erfarenhet av skadeståndsrätt
 • erfarenhet av personuppgiftsfrågor
 • erfarenhet av offentlighet och sekretess
 • arbetslivserfarenhet att handlägga förvaltningsrättsliga ärenden inom staten
 • erfarenhet av att hålla utbildningar i rättsliga frågor
   

PERSONLIGA EGENSKAPER

Vi söker dig som har en mycket god analytisk förmåga och är strukturerad och noggrann. Vi ser att du har en god samarbetsförmåga och är serviceinriktad som person. Du är en problemlösare som tar egna initiativ och självständigt driver frågor. Det är viktigt att du har ett gott omdöme med hög integritet.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Rekryterande chef: Thomas Sjöholm 076-100 93 02

Fackliga företrädare

SACO-S, Anna Owens nås via polisens växel, tfn 114 14
Polisförbundet, Sofia Ask, tfn 010-563 87 10
Fackförbundet ST, Johan Gertz, tfn 010-567 70 92
SEKO Polisen, Karna Tillheden tfn 010-561 66 27

Övrig information

Anställningsform: Allmän visstidsanställning, 1 vikariat till Östersund t.o.m. 2020-06-09 och 1 vikariat till Umeå t.o.m. 2020-07-31

Arbetsort: Östersund och Umeå

Arbetstid: Dagtid, flextid tillämpas

Tillträde: Enligt överenskommelse

 

Säkerhetsklassning
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

 

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 21 juni 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A.296.214/2019 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr A.296.214/2019 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Till toppen