Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Lokalsamordnare till områdeskansliet, polisområde Stockholm City

Polismyndigheten, region Stockholm har ca 7 000 anställda. Regionen består av fyra polisområden City, Syd, Nord och Gotland, regionala enheter samt ett regionkansli som lyder direkt under regionpolischefen.

Organisation

Polisregion Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

19 juni 2019

Ansök senast

29 juli 2019

Referensnummer

C29285/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Polisområdeskansliets har det övergripande ansvaret för stöd och service inom polisområdet vilket innefattar fordon, vaktmästeri, IT, teknik, utbildning, verksamhetsplanering, fastigheter och lokaler, inköp och beklädnad samt närarkiv. Vid kansliet finns även ett antal samordningsfunktioner för polisområdet rörande utredning och lagföring, brottsförebyggande arbete, operativ verksamhet, övergripande strategier och lokaler.

Arbetsbeskrivning

I rollen lokalsamordnare med funktion som handläggare lokalförsörjning ansvarar du under polisområdeschefen och kanslichefen för det strategiska och områdesövergripande perspektivet gällande lokalförsörjningsfrågor. Det innebär att ha en samlad överblick över polisområdets lokalbestånd och den primära uppgiften blir att arbeta både kort- och långsiktigt med lokalfrågor kopplat till verksamhetsutveckling och uppsatta mål. Du måste också vara beredd att medverka i akuta frågor som kräver polisområdesledningens beslut eller delaktighet.

En viktig del i arbetet är att möta verksamhetens lokalbehov och i samverkan med ekonomiavdelningen och lokalpolisområden och sektioner hitta nya lösningar i befintligt bestånd eller arbeta fram idéer till nya lokaler. Detta förutsätter omfattande kommunikation i komplexa frågor med olika parter på olika nivåer i organisation. Det kommer också vara centralt att väga samman områdets olika perspektiv vid lokalförändringar. Polisens förväntade resursökning kommer också vara en starkt påverkande faktor för de kommande årens arbete.

• Kravställa verksamhetens behov mot olika leverantörer.
• Företräda polisområdet i olika förvaltningsfrågor avseende fastighets-, byggnads- och anläggningsärenden i nära samverkan med övriga Polismyndigheten.
• Delta och leda olika utvecklingsprojekt rörande olika typer av byggnader och anläggningar knuta till polisområdet.
• Vara rådgivande för polisområdesledningen.

Kvalifikationer

Krav
Vi söker dig som har:
• Eftergymnasial utbildning som arbetsgivare bedömer relevant
• Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift
• Erfarenhet av projektledning
• Erfarenhet av lokalförsörjning

Meriterande
• Erfarenhet av fastighetsförvaltning vid eller i samverkan med myndighet
• Erfarenhet av att genomföra presentationer och föredrag
• Kunskap om säkerhetsfrågor vid eller i samverkan med myndighet

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är driven att leda projekt och omsätta verksamhetens behov. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är strategisk, analytisk och strukturerad. Du kommer verka som specialist på ditt område och representera verksamheten, därför ser vi att du är självgående och har god kommunikativ förmåga.

För att lyckas i arbetet är du lösningsfokuserad och har hög säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Som person är du uthållig för periodvis hög arbetsbelastning. För att trivas och bli framgångsrik i arbetet är du trygg i dig själv och litar på din egen förmåga.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Maria Mikko 070-8906519 eller Anette Haag, Kanslichef 070-8951782

Fackliga företrädare

Polisförbundet, Saco-S, Seko och ST nås via polisens växel 114 14

Övrig information

Om anställningen
Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Stockholm
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 29 juli 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult: Eva Holmen 072-221 95 83.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen