Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Både civila och polisiära utredare sökes till KCB (Komplexa Cyberbrott)

Vår verksamhet expanderar kraftigt och därför söker vi nu en utredare till IT-brottscentrum som kommer att arbeta i en modern arbetsplats som erbjuder ett stort utbud av arbetsuppgifter och flexibilitet.

Organisation

Polisregion Nord

Län

Västernorrland län

Utlyst

04 juni 2019

Ansök senast

25 juni 2019

Referensnummer

A292.646/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Vid den regionala utredningsenheten finns regionalt IT-brottscentrum (RC3) som idag består av RC3-desken, regionalt bedrägericentrum samt de IT-forensiska grupperna i regionen.

Regionalt IT-brottscentrum utgör polisens expertfunktion för utredning av komplexa cyberbrott och andra brott där internet är en bärande del i Polisregion nord.
Brottsligheten är under ständig förändring vilket ställer höga krav på utredare. Du kommer därför ges stora möjligheter till kompetensutveckling genom formell utbildning men även deltagande i nationella konferenser samt expertgrupper.

Digital bevisning finns att hitta i alla brottstyper varför vi på Regionalt IT-brottscentrum måste ha en bred kompetens samt ha förmåga att utreda alla ärenden och brott som anses vara principiellt viktiga för Polismyndighetens utveckling. Vi strävar efter att prova nya metoder i utredningssyfte samt att vi ständigt försöker testa rådande lagstiftning för att utveckla utredningsverksamheten.

Tjänsten kan innebära inrikesresor, ibland med kort varsel.

Arbetsbeskrivning

Som utredare vid Regionalt IT-brottscentrum arbetar du tillsammans med experter inom sina respektive områden, t.ex. analys, inhämtning från öppna källor på internet, IT- och multimedia forensik samt utredning av bedrägerier och andra ekonomiska brott. Detta gör att du kommer att ingå i ett sammanhang där det finns omfattande kunskap för att utreda cyberbrott, bedrägerier och andra grova brott. IT-brottscentrum har också ett övergripande ansvar för det brottsförebyggande arbetet inom bedrägerier. Detta arbete är under expansion och behov finns för denna typ av arbete inom alla cyberbrott.

En betydande del av IT-brottscentrums utredningar är beroende av det regionala och nationella samarbetet likväl som internationella kontakter. Vilket innebär att du kommer att ha en bred kontaktyta med olika personer inom myndigheten.

Du kommer arbeta med utredning av till exempel överbelastnings- och tillgänglighetsattacker, dataintrång i syfte att stjäla, utpressning eller genomförande av bedrägeri. Du kommer även utreda grova brott, t.ex. grova narkotika- och penningtvättsbrott, där internet är en bärande del i brottsupplägget. Du kommer också att arbeta med spårning och kartläggning av groomingbrott.
Tjänsten innehåller också arbetsuppgifter av strategisk karaktär, vilket innebär att du exempelvis även kommer få möjligheter att arbeta med metodutvecklingsfrågor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har

- Polisexamen eller eftergymnasial utbildning inom för arbetsuppgifterna relevant område eller att du tillförskaffat dig likvärdiga kunskaper genom arbetsliverfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

- Relevant arbetslivserfarenhet av datarelaterat arbete och har en god datorvana

- Erfarenhet av utredningsarbete inom polisen eller annan verksamhet

- God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, såväl svenska som engelska

Meriterande

Det är meriterande om du har

- Kunskaper om virtuella betalningsmedel och sociala medier

- Kunskap om internets uppbyggnad

- Erfarenhet av att strukturera, analysera och sammanställa stora informationsmängder

- Erfarenhet av extern samverkan med myndigheter och andra organisationer och yrkesgrupper

- Ytterligare språkkunskaper utöver svenska och engelska

- Erfarenhet av att föreläsa

- Erfarenhet av metodutveckling

Personliga egenskaper

Som person är du social, nyfiken och har lätt för att etablera nya kontakter och skapa förtroende. Du har mycket gott omdöme, hög integritet och förmåga att kunna hantera skyddsvärd information samt är kreativ och har god förmåga att analysera och se sammanhang.

Du är driven, ansvarstagande, strukturerad, noggrann samt är prestigelös i ditt arbete.
Vi ser också att du innehar en flexibilitet och förmåga att växla mellan planerad och händelsestyrd verksamhet. Du har stort intresse för teknik och it samt av att följa utvecklingen inom it-brottsområdet.

Vi lägger stor vikt på personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Lars Andersson, lars-p.andersson@polisen.se

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult: Daisy Nordin, 0730738662, daisy.nordin@polisen.se

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare från Polisförbundet region Nord, SEKO polisen, SACO-S region Nord, ST region Nord, samtliga nås via Polisens växel 114 14

Övrig information

Placering: Tillsvidareplacering i gruppen Bedrägeri
Placeringsort: Sundsvall
Tillträde: Omgående med hänsyn till eventuell uppsägningstid
Arbetstid: Heltid, flextid gäller

I samband med intervju kan tester komma att ske.
Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig HR-konsult.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen