Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polismyndigheten söker pressekreterare till kommunikationsavdelningen

ÄR DU REDO FÖR EN STÖRRE UPPGIFT? Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Tillsammans representerar vi en stor bredd av olika kompetenser och bakgrunder. Med oss kommer du utvecklas som människa och få erfarenheter för livet.

Organisation

Kommunikationsavdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

18 juni 2019

Ansök senast

09 augusti 2019

Referensnummer

A311.571/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten är med cirka 30 000 medarbetare Sveriges största myndighet. Myndigheten leds av rikspolischefen och är organiserad i sju polisregioner, ett antal gemensamma avdelningar samt ett kansli. Kommunikationsavdelningen är en av de nationella avdelningarna med verksamhet i hela landet. Avdelningen har ansvar för att proaktivt styra och samordna Polismyndighetens kommunikationsarbete och vara ett strategiskt och operativt kommunikationsstöd i hela myndigheten. Avdelningen har cirka 190 medarbetare och finns på ett flertal orter i hela landet.

Kommunikationsavdelningen söker nu en pressekreterare till nationellt mediecenter som är en nationell enhet inom kommunikationsavdelningen. Det rör sig om en tillsvidaretjänst.

Arbetsbeskrivning

Som pressekreterare på nationellt mediecenter arbetar du under polisens presschef i en snabb och föränderlig miljö med högt medietryck. Det nationella mediecentret ansvarar för polisens mediestrategi, utvecklingen av myndighetens mediearbete, kriskommunikation, mediefrågor som rör polismyndighetens ledning och styrning samt polismyndighetens nationella avdelningar.


Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • koordinera och hantera presskontakter och mediefrågor
 • stödja organisationen i att hantera publika-/medierelationer
 • omvärldsbevaka och analysera frågor som är relevanta för polisen
 • bemanna pressjouren utanför kontorstid inklusive helger och kvällar tillsammans med övriga pressekreterare
 • ta fram och anpassa underlag för att stödja och coacha chefer och talespersoner vid mediekontakter
 • hantera kriskommunikation
 • bidra till att utveckla mediearbetet i myndigheten
 • vid behov kunna företräda hela Polismyndigheten både externt och internt

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • akademisk utbildning inom kommunikation/media eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer som relevant
 • minst två års erfarenhet som pressekreterare, presskommunikatör eller liknande, gärna i en myndighet, organisation eller företag med högt medietryck
 • gedigen erfarenhet av att arbeta med kriskommunikation och av att strukturera och hantera komplexa mediefrågor i traditionella såväl som sociala medier
 • vana att agera rådgivare i mediefrågor till ledning, beslutsfattare och experter
 • mycket god svenska och engelska i tal och skrift 

Det är meriterande om du har:

 • kunskap om/eller erfarenhet av polisverksamhet
 • erfarenhet av att arbeta i offentlig verksamhet/myndighet

Personliga egenskaper

Då rollen innebär stora kontaktytor såväl inom hela myndigheten som utanför, krävs god förmåga att samarbeta, knyta kontakter och arbeta i team. Du gillar ett högt arbetstempo och kan snabbt sätta dig in i och driva nya och komplexa frågor. Du kan arbeta med flera parallella uppgifter mot deadline och har god förmåga att kunna avgöra vilka frågor som är strategiskt viktiga. Viktigt är att du är drivande och självgående; du är lyhörd och har en hög servicekänsla. Du bör vara stresstålig, strukturerad och lösningsorienterad med god analytisk förmåga.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta presschef Sara Kvarnström Nilsson, 010-563 90 88.

Undrar du något om rekryteringsprocessen kan du kontakta ansvarig HR-konsult Carla Vidén, 010-563 64 95.

Fackliga företrädare

Anna Owens, SACO, tfn till växel 114 14; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92; Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27.

Övrig information

Anställningen:

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning under upp till  sex månader

Arbetsort: Stockholm

Arbetstid: Förtroendearbetstid 

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering  och https://polisen.se/sakerhetsprovning

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 9 augusti 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A311.571/2019 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr A311.571/2019 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

 

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen