Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Spanare till aktionsgruppssektionen

Polisregion Nord omfattar Sveriges fyra nordligaste län, har drygt 2000 anställda och består av fyra polisområden: Västerbotten, Västernorrland, Jämtland och Norrbotten.

Organisation

Polisregion Nord

Län

Västernorrland län

Utlyst

13 juni 2019

Ansök senast

04 juli 2019

Referensnummer

A308.911/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Enligt beslut av regeringen genomförde Svensk polis 2009, i samverkan med andra myndigheter, sin hittills största satsning mot den grova organiserade brottsligheten. Särskilda aktionssektioner har inrättas vid myndighetens samtliga regioner samt vid nationella operativa avdelningen(NOA).

Aktionssektionerna utgör en särskilt avdelad resurs, som tillförs regionerna och NOA utöver den ordinarie linjeorganisationen. Syftet med aktionssektionerna är att använda dem både i enskilda ärenden, beslutade av operativa rådet, och att geografiskt kunna kraftsamla flera aktionssektioner på en eller flera platser i landet och/eller biträda andra aktionssektioner inom myndigheten.

Aktionssektionen i Nord är sammansatt av olika funktioner för att kunna hantera ett ärende, från underrättelse genom spaningsstadiet till utredning och färdigställande av förundersökningen.

Vi söker nu dig som vill arbeta som spanare vid aktionssektionen i region Nord. Du placeras i aktionssektionen vid utredningsenheten, Region Nord, men blir en del av en nationell resurs, med placering i Sundsvall.
Verksamhetsuppdraget

I satsningen mot Grovt Organiserad Brottslighet(GOB) verkar flera olika myndigheter på olika lednings- och operativa nivåer. I genomförandefasen finns regionalt underrättelsecentrum(RUC) och på nationell nivå, nationellt underrättelse-centrum(NUC) samt aktionssektionerna.

Aktionssektionernas uppdrag är att kunna verka inom hela riket i samverkan med andra myndigheter såväl nationellt som internationellt.
Utifrån fastställda kriterier får aktionssektionerna
• I första hand uppdrag via operativa rådet, och
• I andra hand, efter beslut av chefen NOA, uppdrag att bistå RUC/NUC i underrättelsestadiet, samt
• I tredje hand ärenden av nationella operativa ledningsgruppen (NOLG)

Utifrån ovan skall vi bedriva förundersökningar i samverkan med andra myndigheter och/eller andra aktionssektioner. Du kommer ingå i en grupp eller ett sammansatt team med medarbetare från andra myndigheter, och jobba utifrån uppdragstaktik, med stor frihet under lika stort ansvar.

Arbetsbeskrivning

Du kommer huvudsakligen att bedriva spaningsarbete inom ramen för förundersökningar avseende grov organiserad brottslighet. Det är viktigt med förståelse för helheten och det strategiska värdet av arbetet. Utöver rena spaningsuppdrag måste du vara beredd att genomföra andra arbetsuppgifter som kan komma att krävas för att lösa sektionens tilldelade uppdrag/ärenden.
Arbetet som spanare är mycket varierat och du har hela Sverige som ditt arbetsfält vilket innebär att du under längre tid kan komma att arbeta på annan ort.

Fallenhetstest gällande spaning kan komma att utföras i urvalsprocessen

Kvalifikationer

Vi söker dig som

- Har en polisexamen och är nuvarande eller tidigare varit anställd vid Polismyndigheten
- Kan uttrycka dig väl i svenska och engelska, såväl i tal som skrift

Meriterande

Det är meriterande om du

• Har en nationell spaningsutbildning

• Har erfarenhet av att arbeta med hemliga tvångsmedel

• Har erfarenhet av personspaning samt ingripande spaning

• Tidigare arbetat med utredningsverksamhet

• Har goda kunskaper i andra språk än svenska

Personliga egenskaper

I funktionen krävs det att du har ett intresse och fallenhet för spaningsverksamhet. Du är flexibel och har god samarbetsförmåga men har inga problem med att jobba självständigt och ta egna initiativ samt fatta snabba beslut i stressade situationer med gott omdöme. Därutöver krävs god orienterings och navigationsförmåga.
Vidare vill vi att du som söker är en person som tycker om att arbeta i grupp och vill jobba med frihet under ansvar, med förståelse för helheten i sektionens ärenden.

Vi vill också att du som söker känner igen följande egenskaper hos dig själv:
• Noggrann och strukturerad

• Självständig och driven

• Trygg och stabil, med ett gott omdöme

• Stark integritet samt ett högt säkerhetstänkande

• Resultatinriktad, uthållig samt lojal mot gruppen och verksamhetens mål

• Mycket god kommunikativ förmåga, både muntligt och skriftligt

• Bidrar till att skapa en positiv och god arbetsmiljö

Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet i denna rekrytering.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Jan Söderlund, 010-568 01 95, jan.soderlund@polisen.se eller Emil Lundberg, emil.lundberg@polisen.se, 0730703427

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult: Daisy Nordin, 0730738662, daisy.nordin@polisen.se

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare från Polisförbundet region Nord, SEKO polisen, SACO-S region Nord, ST region Nord, samtliga nås via Polisens växel 114 14

Övrig information

Placering
Tillsvidareplacering vid aktionsgruppssektionen
Placeringsort: Sundsvall
Tillträde: Omgående
Arbetstid: Heltid, flextid gäller

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig HR-konsult.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen