Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Stationsbefäl/ Jourförundersökningsledare till PO Västmanland, LPO Västerås

Organisation

Polisregion Mitt

Län

Västmanlands län

Utlyst

27 juni 2019

Ansök senast

08 augusti 2019

Referensnummer

C29640/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Region Mitt har ca 2 000 anställda. Regionen består av tre polisområden, tre regionala enheter (underrättelse-, utrednings- och operativ verksamhet) samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen. De tre polisområdena är Uppsala, Västmanland och Gävleborg. 

Det ska i respektive polisområde finnas en funktion som stationsbefäl respektive jourförundersökningsledare i tjänst dygnet runt. Vi söker Dig som växelvis kan tjänstgöra som stationsbefäl och jourförundersökningsledare i polisområde Västmanland. Båda funktionerna är samgrupperade på lokalpolisområde. 

Arbetsbeskrivning

Jourförundersökningsledaren ska bl.a. ansvara för att: 
• stödja den yttre personalen med förundersökningsledning dygnet runt rörande utredning av brott 
• granska samt utgöra polisområdets mottagare av de anmälningar om brott som inkommer till polisområdet från patrull eller från PKC, samt fatta de inledande förundersökningsbesluten 
• i samverkan med den yttre polisresursen och särskilt avdelade jourutredare vidta relevanta initiala utredningsåtgärder när brott anmälts samt kvalitetssäkra dokumentationen 
• förmanspröva frihetsberövandets laga grund avseende den som misstänks för brott, samt ansvara för de anhållnas restriktioner inom jourutredningsverksamheten. 

Stationsbefälet ska bl.a. ansvara för att: 
• förmanspröva de frihetsberövaden som inte prövas av jourförundersökningsledare, samt besluta om tagande i förvar i hela polisområdet 
• minutoperativt arbetsleda polisområdets arrestantvakter som utövar tillsyn över förvarstagna personer som befinner sig i arrestlokal eller i förekommande fall på sjukvårdsinrättning 
• hantera akut uppkomna bemanningsfrågor avseende polisområdets personalresurs under jourtid 
• hantera handräckningar och fördela för verkställande 

Kvalifikationer

Kvalifikationer
• du har godkänd polisexamen 
• du är van att arbeta i jourmiljö 
• du är idag anställd i Polismyndigheten eller har tidigare arbetat som behörig polis men är inte längre är anställd (max 6-7år sedan anställnigen avslutades) 

Det är meriterande om du: 
• har erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, projektledare eller liknande 
• har erfarenhet av utredningsarbete 
• har tjänstgjort som förundersökningsledare eller motsvarande tidigare 
• har genomgått polisens nationella förundersökningsledarutbildning 
• har kunskap i Durtvå 

Personliga egenskaper 
Du utgör en central funktion för verkssamheten vilket ställer krav på hög flexibilitet, engagemang och servicekänsla. Du ser lätt mönster och sammanhang och är bra på att förmedla budskap såväl muntligt som skriftligt. Du agerar med lugn och skapar delaktighet och motivation hos dina medarbetare. 

Vi söker dig som: 
• har förmåga att arbeta i ett högt tempo med varierande arbetsuppgifter 
• har förmåga att kommunicera och samarbeta med både externa och interna parter 
• har förmåga och vilja att initiera, motivera, driva och leda förändring från såväl ett utifrån- som ett inifrånperspektiv 
• har förmåga att peka ut riktning, förklara varför samt skapa förutsättningar för att ta sig dit 

Kontaktpersoner

Alf Tillenius
Gruppchef
010-5675582

Fackliga företrädare

Linnéa Hjelm, ST, 010-567 5495
Fackliga företrädare för SACO, SEKO, ST och Polisförbundet nås via Polisens växel 114 14

Övrig information

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen. 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll och säkerhetsintervju enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap. 

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt. Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter 

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan via papperspost till Polismyndigheten. 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen