Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Stationsbefäl, utredningssektionen, Polisområde Norrbotten arbetsort Luleå

Polisregion Nord omfattar Sveriges fyra nordligaste län, har drygt 2000 anställda och består av fyra polisområden: Västerbotten, Västernorrland, Jämtland och Norrbotten.

Organisation

Polisregion Nord

Län

Norrbottens län

Utlyst

19 juni 2019

Ansök senast

21 juli 2019

Referensnummer

C29371/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Polisområde Norrbotten har verksamhet i hela Norrbottens län fördelat på fyra lokalpolisområden, en utredningssektion samt ett polisområdeskansli.

Utredningssektionen i Polisområde Norrbotten består av sex grupper; Spaningsgruppen, Grova Brott, Brott i Nära relation, Bedrägeri, Utredningsjour 1 (jourhavande fu-ledare och brottssamordning) samt Utredningsjour 2 (stationsbefäl). Utredningssektionen ansvarar för utredningar inom respektive grupps sakområde samt för att säkerställa att Polisområdets stationsbefäl och jourhavande fu-ledarefunktioner bemannas. Därutöver ansvarar Utredningssektionen för kvalificerat spaningsarbete och viss hantering av hemliga tvångsmedel.

Vi söker nu dig som vill arbeta som Stationsbefäl vid utredningssektionen, PO Norrbotten med placeringsort Luleå.

Arbetsbeskrivning

Ditt ansvar är att inom verksamhetsområde planera, fördela, leda och följa upp Polisområdets, lokalpolisområdets inre verksamhet. Arbetsuppgifterna utgår från ett verksamhetsansvar och har sin utgångspunkt i polisområdets problembild.
I funktionen leder du del av den inre verksamheten antingen på uppdrag av chef eller självständigt genom tilldelad delegation. Vid polisområdets huvudort Luleå, bedrivs stationsbefälsfunktionen i skift på alla tider av dygnet under årets alla veckor. Stationsbefäl vid huvudort övertar ansvaret för förmansprövning på distans vid de tillfällen när annat lokalpolisområde inom polisområdet är obemannat.

I funktionen Stationsbefäl kommer du bland annat att ansvara för:

• att förmanspröva frihetsberövanden som inte prövas av den jourhavande förundersökningsledaren
• att fortlöpande pröva den laga grunden för frihetsberövandet
• att på distans förmanspröva frihetsberövanden när sådan rutin beslutats
• att upprätta och ansvara för arrestantförteckning
• att arbetsleda arrestantvakter och annan underställd personal
• att fungera som mottagare och förmedlare av händelserapporter med prioritet 5 och därtill hörande hantering och administration
• hantering av akut uppkomna bemanningsfrågor
• att hantera allmänna frågeställningar/besök i receptionen framförallt utanför kontorstid
• de arbetsuppgifter i övrigt som beslutats lokalt
• besluta och hantera administrationen kring vissa handräckningar

Kvalifikationer


• Polisexamen
• God erfarenhet av polisyrket


Meriterande
• Erfarenhet av det aktuella verksamhetsområdet.
• Erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, projektledare eller liknande
• Erfarenhet från vakthavande befäl/inre befäl eller annan befälskompetens.
• Erfarenhet av utredningsverksamhet.


Personliga Egenskaper
Vi söker dig som är flexibel och trivs med att arbeta i en ofta tempofylld miljö. Vidare har du en förmåga att förklara och skapa förståelse för polisens uppdrag. Du kan strukturera information och skapa överblick över arbetssituationen. Du har en social kompetens och en kommunikativ förmåga som innebär att du är lyhörd, tydlig och kan anpassa ditt budskap efter mottagare och situation. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du kan arbeta självständigt såväl som i grupp samt att du har ett lösningsorienterat fokus.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Välkommen att kontakta tillförordnad gruppchef Daniel Hällgren Stationsbefäl PO Norrbotten Luleå. Mobil: 070 - 511 71 70, alternativt 010-568 37 29.

Fackliga företrädare

Polisförbundet, SACO, ST, SEKO Polisens företrädare. Samtliga nås via Polisens växel 114 14. Besök gärna Polisens webbplats www.polisen.se.

Övrig information

Tillsvidareanställning som inspektör i funktion som stationsbefäl. Arbetstiden är periodplanerad och innebär arbetspass med tjänstgöring under dygnets alla timmar. Arbetsorten är Luleå och tillträde enligt överenskommelse. Resor kan förekomma inom tjänsten.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning. Tjänsten kräver svenskt medborgarskap.

Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Vi erbjuder en arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper. Du får möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten. Vi bedriver vår verksamhet med det engagemang, den tillgänglighet och den effektivitet som vårt uppdrag kräver. Polisen arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas tillvara.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen (PUL). Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig rekryterare. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Myndigheten tillämpar individuell lönesättning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen