Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Utredare till Avdelningen för särskilda utredningar, placering i Stockholm

Organisation

Avdelningen för särskilda utredningar

Län

Stockholms län

Utlyst

12 juni 2019

Ansök senast

17 juli 2019

Referensnummer

A305.989/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Avdelningen för särskilda utredningar (SU) handlägger ärenden enligt förordningen (2014:1106) om handläggning av ärenden om brott av anställda inom polisen och vissa andra befattningshavare (SUF). Ärendena avser anmälningar mot anställda inom Polismyndigheten och Säkerhetspolisen, den som genomgår grundutbildningen till polis, åklagare, domare, nämndemän riksdagsmän, statsråd samt personal som står direkt under polisiär arbetsledning såsom inhyrda arrestvakter. Vidare ska avdelningen vid behov ge stöd och biträde till Justitieombudsmannen, Justitiekanslern och andra myndigheter.

Oberoende och kvalitet

Chefen för avdelningen anställs genom beslut av regeringen och verksamheten finansieras via egen anslagspost. Polismyndighetens insynsråd och regionpolisråd har till uppgift att särskilt följa verksamheten. SU är en fristående avdelning inom Polismyndigheten och är lokaliserade frånskilt från övrig polisverksamhet. Alla utredare vid SU är kommissarier med lång erfarenhet av utredningsverksamhet och kompetenser från olika verksamhetsområden. Avdelningen samverkar med Särskilda åklagarkammaren (SÅK) och har bland annat upprättat gemensamma handlingsrutiner.

Organisation

Avdelningen består av ett kansli, en ärendesamordningsenhet, en underrättelseenhet, en spaningsenhet samt tre utredningsenheter. Kansliet, ärendesamordningsenheten, underrättelseenheten samt spaningsenheten är placerade i Stockholm. Utredningsenheterna är placerade i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Avdelningen söker nu utredare med placering vid utredningsenheten i Stockholm.

Arbetsbeskrivning

Den huvudsakliga arbetsuppgiften på enheten är utredningsarbete som avser misstanke om brott begånget i tjänsten eller på fritiden av polisanställd och vissa andra myndigheters befattningshavare. Karaktären på brotten är varierande där det förutom brott mot Brottsbalken också förekommer brott mot Speciallagstiftningen.

Arbetsuppgifterna består bland annat av att:

  • Hålla förhör och vidta andra utredningsåtgärder enligt direktiv från åklagare
  • Sammanställa information för delgivning till åklagare och därtill hörande arbetsuppgifter
  • Vid eventuellt behov bistå åklagare vid förhandling i rätten

I arbetsuppgifterna ingår också att hantera begäran om att få ta del av handlingar och göra sekretessprövningar. Ytterligare en arbetsuppgift är att medverka vid information om avdelningens verksamhet inklusive regelverk.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Polisexamen
    God polisiär erfarenhet
  • Minst 6 år av bred och god erfarenhet av utredningsarbete
  • Praktisk erfarenhet av arbete med tvångsmedel samt praktisk erfarenhet av programvaror för utredningsverksamheten
  • Goda IT-kunskaper

Meriterande

Om du i övrigt har en bred erfarenhet av utredningsarbete så ser vi ser det som meriterande om du har kunskap om att utreda brott av ekonomisk karaktär eller brott inom det IT-relaterade området.

Personliga egenskaper

Du ska ha förmågan att kunna arbeta självständigt, men också i grupp. Arbetet ställer stora krav på noggrannhet, gott omdöme, flexibilitet och hög integritet. Du ska ha ett strukturerat arbetssätt och en god kommunikationsförmåga i både tal och skrift. Du bidrar också aktivt för att utveckla verksamheten.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Välkommen att kontakta chefen för utredningsenheten Lone Callias 010-563 34 53, alt : lone.callias@polisen.se

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av: Anna Owens, SACO, tfn 076 767 44 70 ; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92 Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27

Övrig information

Arbetsort: Stockholm
Anställningsform: Tillsvidareanställning, kommissarie
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Flextid tillämpas
Tillträde: Enligt överenskommelse

 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

 

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 17 juli 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A305.989/2019 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr xx/x via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen