Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Chef till regionala operativa enheten, Region Mitt

Organisation

Polisregion Mitt

Län

Uppsala län

Utlyst

16 maj 2019

Ansök senast

07 juli 2019

Referensnummer

A254.146/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten, region Mitt har ca 2000 anställda. Regionen består av de tre polisområdena Uppsala, Västmanland och Gävleborg, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen.

Den regionala operativa enheten ansvarar bland annat för regionledningscentralen, polisens kontaktcenter, gränspolisen, trafikpolisverksamhet som kräver särskild kompetens, operativ samordning samt specialhundverksamheten. Operativa enheten har också ansvar för den regionala krisberedskapen, processledningsansvar för den regionala insatsförmågan och den samlade hundverksamheten i regionen.

Du kommer att i allra högsta grad involveras i polisens strategiarbete polis 2024 där vi fokuserar på polisens kärnuppdrag, bygger för framtiden, prioriterar rätt och säkerställer att det brottsutredande, brottsförebyggande och trygghetsskapande arbetet går hand i hand.

Polismyndigheten går en spännande framtid till mötes. Vill du vara med och ta nästa steg i utvecklingen tillsammans med oss? Då är du välkommen att skicka in din ansökan.

Arbetsbeskrivning

Som chef för regionala operativa enheten ska du

 • tillsammans med ledningsgruppen ansvara för att regionens uppdrag genomförs samt driva polisområdets långsiktiga förändrings- och utvecklingsarbete
 • ansvara för polisområdets operativa verksamhet/ ansvara för enhetens resultat
 • ingå i regionens strategiska ledningsgrupp
 • leda enhetens ledningsgrupp
 • vid särskilda händelser verka i rollen som kommenderingschef
 • ansvara och verka för en miljö som stimulerar till samarbete, kreativitet och ständiga förbättringar
 • företräda hela Polismyndigheten både externt och internt och arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten.
 • ingå regionens polischef i beredskap

är du

 • verksamhetsansvarig – genom dina medarbetare når du goda resultat som ger önskvärda effekter.
 • arbetsgivare – du påverkar och tar ansvar för arbetsgivarpolitiken samt tillämpar den för verksamhetens bästa.
 • ledare – utifrån uppdraget coachar, motiverar, stödjer och skapar du förutsättningar för dina medarbetare att nå sin fulla potential

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen har du

 • minst ett par års erfarenhet av att driva och leda i en polisverksamhet genom och tillsammans med andra chefer
 • ett par års erfarenhet av att, med goda resultat, ha arbetat mål- och resultatinriktat för såväl hela verksamhetsuppdraget som det egna ansvarsområdet
 • erfarenhet av att framgångsrikt leda större förändrings-och utvecklingsarbeten
 • ingått i ledningsgrupp på strategisk nivå

 
besitter du

 • förmåga och vilja att lösa samhällsproblem tillsammans med andra samhällsaktörer
 • förmågan att sätta mål och uppnå resultat som leder till önskvärda effekter
 • förmåga och vilja att initiera, motivera, driva och leda förändring från såväl ett utifrån- som ett inifrånperspektiv
 • förmåga att tillvarata medarbetarnas potential i utveckling av verksamheten
 • förmåga att peka ut riktning, förklara varför samt skapa förutsättningar för att ta sig dit.
 • hög stresstålighet och uthållighet
 • mycket god samarbetsförmåga

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som en del i urvalsprocessen kommer tester att användas.

Se hela kravprofilen här.

Kontaktpersoner

Information om uppdraget lämnas av regionpolischef Carin Götblad som nås via chefssekreteraren Lena Oldin, 010 567 70 00.

Information om rekryteringsprocessen lämnas av chefsrekryterare Gunnar Stenvall, telefon 010 564 37 53, e-post gunnar.stenvall@polisen.se

Fackliga företrädare

Polisförbundet: Anna Ramsten 070 554 70 16
Saco-S, Anna Owens, 076 767 44 70
ST Therese Croner, 072 702 90 70
SEKO Monica Hedin, 010 5670232

Övrig information

Anställning

 • Tillsvidareanställning som polismästare med ett förordnande för befattningen om fyra år med möjlighet till förlängning.
 • Anställningen kan eventuellt komma att inledas med en provanställning
 • Placeringsort Uppsala

 

Säkerhetsklassning

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. 

I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering  och https://polisen.se/sakerhetsprovning

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev. Ansökan skickas senast den 7 juli 2019 till jobb.chef@polisen.se eller till adressen: Polismyndigheten, registratorskontoret, Box 12256, 102 26 Stockholm. Märk din ansökan med ref. nr. A254.146/2019 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan via papperspost.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

 

Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 7 juli 2019!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen