Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Nationell förundersökningsledare till Sektionen för brott i nära relation, POMA

Organisation

Polisregion Syd

Län

Skåne län

Utlyst

06 maj 2019

Ansök senast

27 maj 2019

Referensnummer

C27990/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheteten, Region Syd har ca 4700 anställda. Regionen består av 5 polisområden, 3 regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under regionspolischefen. Polisområde Malmö består av; utredningssektionen, sektionen för brott i nära relation, utredningsjoursektionen, lokalpolisområde Norr samt lokalpolisområde Söder. 

Sektionens uppdrag är att hantera i stort sett all relationsbrottslighet i Polisområde Malmö. Detta innebär bland annat ansvar för de grövsta brotten såsom mord, grov kvinnofridskränkning, grov misshandel och våldtäkt inom relation där majoriteten av ärendena förundersökningsleds av åklagare 
Årligen hanteras en stor mängd frihetsberövade. 

Sektionen för Brott i nära relation omfattar ca 50 medarbetare som är indelade i fyra grupper som vardera leds av en gruppchef. Två av grupperna arbetar företrädesvis med vuxna målsägande och två med barn som är målsägande. 

Polisområde Malmö söker nu dig som vill arbeta som förundersökningsledare vid Sektionen för Brott i nära relation.

Arbetsbeskrivning

Rollen som förundersökningsledare innebär att lämna tydliga direktiv till medarbetare, såväl muntligt som skriftligt, i syfte att driva förundersökningen framåt. Då många ärenden förundersökningsleds av åklagare ska du stötta utredarna i prioritering och genomförandeplanering av åklagarens direktiv. 

I samråd med gruppchef coachar, motiverar och stödjer du medarbetarna och skapar förutsättningar för dem att nå sin fulla potential.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har: 

- FU-ledarutbildning eller annan lämplig bakgrund (t.ex. några års utredningserfarenhet eller juristutbildning) för att kunna tillgodogöra dig en förundersökningsledarutbildning 
- Några års erfarenhet från brottsutredningsverksamhet 
- God förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift 

Personliga egenskaper: 

- god samarbetsförmåga 
- förmåga att leda gruppen i det dagliga arbetet - att sprida arbetsglädje och entusiasmera medarbetarna. 
- vilja att leverera goda resultat tillsammans med övriga medarbetare. 
Periodvis är arbetsbelastningen hög, varför du behöver kunna arbeta under pressade förhållanden och öka arbetstakten utan att eftersätta kravet på en god service och kvalitet. 

Du har en bra helhetssyn och förståelse för polisens uppdrag och mål, särskilt beträffande utredningsverksamheten. Du vill medverka till ett öppet och tolerant klimat där mångfald, jämställdhet och polisens värdegrund är en självklarhet. Det är även viktigt att du är öppen för utveckling och förändring av metoder och arbetssätt. 


Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. 

Det är meriterande om du har: 

- erfarenhet av rollen som förundersökningsledare 
- kännedom om våra centrala system såsom Dur två, RAR, MR/BR 
- erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat inom det egna ansvarsområdet.

Erfarenhet krävs.

Kontaktpersoner

Viveka Smidvall Sektionschef, brott i nära relation 0709-93 64 10
Victor Blomkrantz gruppchef 0725-06 35 91
Pernilla Bastholm HR konsult, för frågor om rekryteringsprocessen 0730-863 246

Fackliga företrädare

Kjell Frisdal SACO-S 070-356 48 71, Theres Lindgren Polisförbundet 070-287 89 99, Monica Veberg Seko Polisen 070-549 11 35, Lise-Lotte Lindberg ST 0721-948040

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning 
Omfattning: Heltid 
Tillträde: Enligt överenskommelse 
Arbetsort: Malmö 
Arbetstid: Dagtid flex. 
Anställningsbenämning: Inspektör el Handläggare 
Antal annonserad arbetstillfällen: 2 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning 

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 27 maj 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. 

Har du skyddad identitet vänligen kontakta berörd HR-konsult. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen