Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Gränskontrollanter med placering vid Sturup

Organisation

Polisregion Syd

Län

Skåne län

Utlyst

13 maj 2019

Ansök senast

24 maj 2019

Referensnummer

C28250/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du tillsammans med dina medarbetare arbeta med Polismyndighetens viktigaste uppdrag; att skapa trygghet för medborgarna och förtroende för Polisen i samverkan med lokalsamhället? 

Region Syd söker nu gränskontrollanter med tjänstgöring vid Regionala Operativa Enheten, Gränspolissektionen. 

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. 

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen. 

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se 

Polismyndigheten i region Syd har ca 4 700 anställda. Regionen består av fem polisområden, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under Regionpolischefen. 

Regionala operativa enheten i region Syd (ROE) består av Regional ledningscentral (RLC), Polisens Kontaktcenter (PKC), Operativa Sektionen, Sektionen för insatsstyrkan, Trafikgruppen och Gränspolissektionen (GPS). Verksamheten är övervägande placerad på Toftanäs i Malmö men finns även representerad i Kalmar, Växjö, Helsingborg och Ronneby. 

Regionala operativa enheten ansvarar för Gränskontrollverksamheten i region Syd. 
Gränspolissektionens personal i region Syd tjänstgör för närvarande i Kalmar, Växjö, Helsingborg, Ronneby, Malmö samt Sturup. Vid sektionen arbetar vi med gränspoliskontroll, verkställigheter, inre utlänningskontroll samt utredning och spaning inom utlänningslagens område. Sektionen arbetar även med internationella efterlysningar och andra internationella ärenden kopplade till gränspolisfrågor. 

Arbetsbeskrivning

Som gränskontrollant arbetar du i uniform och ska fullgöra gränskontroll och de utredningar som aktualiseras samband med tjänsten. Du ska kontrollera in- och utresande passagerare genom granskning av passhandlingar, slagningar i Schengens information system (SIS) och andra register. Du ska också utfärda provisoriska pass, sjömansviseringar och bereda ärenden rörande nödfallsviseringar. Du bistår också tjänstgörande befäl med jourverksamheten för utlänningsärenden och viss utredningsverksamhet förekommer. Du bistår även övrig polispersonal vid inre utlänningskontroller i region Syd. Du arbetar mycket med tolk och ska ha en stor tolerans för personer i en utsatt situation. 

Det huvudsakliga arbetet utförs på Malmö Airport som är ditt tjänsteställe men, tjänstgöring kan förekomma vid samtliga yttre- och inre gränsövergångar i Region Syd, vilket kan innebära restid och övernattningar. Du arbetar både inom- och utomhus. Tjänsten medför även frekvent övriga administrativa arbetsuppgifter. 

Kvalifikationer

KRAV 
Svensk gymnasieexamen (alternativt utländsk gymnasieexamen med betyg översatta till svenska) eller utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren anser motsvarande 
Minst 3 års arbetslivserfarenhet 
Mycket goda språkkunskaper, både i tal och skrift, i svenska och engelska. 
Erfarenhet av att använda datorn som arbetsredskap 
Körkortsbehörighet för manuell personbil 

MERITER
Genomgått utbildning i gränskontroll vid yttre gräns (sedan Schengeninträdet) 
Erfarenhet av gränskontrollarbete (arbete som passkontrollant innefattas också här) 
Språkkunskaper utöver engelska, gärna i bosniska, kroatiska, serbiska eller albanska 

PERSONLIGA EGENSKAPER
Din samarbets- och kontaktförmåga ska vara mycket god. Vi driver systematiskt utvecklingsarbete enligt Lean-konceptet, vilket ställer mycket höga krav på att du vill bidra till verksamhetens utveckling och goda resultat för sektionen. Du ska ha stor flexibilitet för att gränspolisens totala verksamhet ska fungera, då denna kan innefatta planerad och oplanerad övertid, samt tjänstgöring på kvällar och helger. Din arbetsförmåga och initiativförmåga är hög och du är ansvarstagande. Du ska ha gott omdöme. 

Kontaktpersoner

För frågor om rekryteringsprocessen kontakta Isabella Vinke, HR-konsult, isabella.vinke@polisen.se
För frågor om anställningen kontakta Petter Götesson, Gruppchef, 0722023258, petter.gotesson@polisen.se

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare: SACO-S Kjell Frisdal tfn: 0703-56 48 71, Polisförbundet Theres Lindgren tfn: 0702-87 88 99 och ST inom Polisen nås via växeln tfn: 114 14, Seko Polisen Monica Veberg tfn: 0705-49 11 35

Övrig information

Tillträde: 2019-09-30 (anställningen inleds med en 8 veckor lång utbildning) 

Arbetstid: Schema. Periodplanering. Tjänst kan förekomma hela dygnet om behov finns. Verksamheten bedrivs för närvarande till största del från 07.00 23.00 och varannan till var tredje helg, allt beroende på förekommande behov. 

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen. 


Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll och säkerhetsintervju enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap. 


Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt. Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter 


Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan via papperspost till Polismyndigheten. 


Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 


Varmt välkommen med din ansökan! 

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen