Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Gränspoliser med placering vid Sturup

Organisation

Polisregion Syd

Län

Skåne län

Utlyst

13 maj 2019

Ansök senast

24 maj 2019

Referensnummer

C28255/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du tillsammans med dina medarbetare arbeta med polismyndighetens viktigaste uppdrag; att skapa trygghet för medborgarna och förtroende för Polisen i samverkan med lokalsamhället? 

Region Syd söker nu gränspoliser med tjänstgöring vid Regionala Operativa Enheten, Gränspolissektionen. 

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. 

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen. 

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se 

Polismyndigheten i region Syd har ca 4 700 anställda. Regionen består av fem polisområden, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under Regionpolischefen. 

Regionala operativa enheten i region Syd (ROE) består av Regional ledningscentral (RLC), Polisens Kontaktcenter (PKC), Operativa Sektionen, Sektionen för insatsstyrkan, Trafikgruppen och Gränspolissektionen (GPS). Verksamheten är övervägande placerad på Toftanäs i Malmö men finns även representerad i Kalmar, Växjö, Helsingborg och Ronneby. 

Gränspolissektionens personal i Region Syd tjänstgör för närvarande i Kalmar, Växjö, Helsingborg, Ronneby, Malmö samt Malmö Airport. Sektionen arbetar med gränspoliskontroll, verkställigheter, inre utlänningskontroll samt utredning och spaning inom utlänningslagens område. Sektionen arbetar även med internationella efterlysningar och andra ärenden kopplade till gränspolisfrågor. Gränspolissektionen söker nu poliser, med placering på Malmö Airport. 

Arbetsbeskrivning

I rollen som gränspolis deltar du i det dagliga operativa arbetet vid gränskontrollen på Malmö Airport. Du tjänstgör i en arbetsgrupp om tio medarbetare, tillsammans med poliser, gränskontrollanter och en gruppchef. Arbetsplatsen är uppdelad i fem arbetsgrupper. Då vi har fri periodplanering arbetar du med samtliga medarbetare på arbetsplatsen. 

En del av arbetet är styrd, gällande gränskontroll av flyg som ankommer och avgår från Malmö Airport, verkställigheter av avvisningar, samt initiala utredningsåtgärder avseende brott mot utlänningslagen. Detta innebär alltså frekvent att medarbetaren är geografiskt knuten till arbetsplatsens omedelbara närhet, och rörliga kontroller utförs när verksamhetens huvuduppdrag; att kontrollera resenärer från tredje land, medger. Övrig tid är medarbetarstyrd vilket innebär att medarbetarna gemensamt planerar sin tid för att genomföra till exempel arbetsplatskontroller, spaning, kontroll av tips, rörliga kontroller samt trafikkontroller. Detta ställer krav på kreativitet och uthållighet hos medarbetaren. 

Arbetstiden är normalt dagtid och kvällstid, med reservation för att avvikelser kan förekomma. Helgtjänstgöring förekommer regelbundet. 

Tjänsten innebär internationellt myndighetssamarbete och verksamheten frekvent bedrivs på annat arbetsspråk än svenska. 

Kvalifikationer

KRAV 
Polisexamen 
Mycket god kunskap i svenska och engelska språket, såväl i tal som i skrift 


MERITER 
Utbildning i utlänningslagstiftning 
Flerårig erfarenhet av polisärt arbete, gärna inom olika delar av verksamheten 
Erfarenhet av yttre tjänst 
Ytterligare språkkunskaper 


PERSONLIGA EGENSKAPER 
Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. En förutsättning för placeringen är att du är flexibel i både tanke och handling. Du behöver också vara tålmodig, noggrann och strukturerad för att trivas i rollen som gränspolis. 

Vi söker dig som är säkerhetsmedveten, serviceinriktad och målinriktad. Du har ett etiskt förhållningssätt som bygger på humanistiska värderingar och respekt för den enskilde. Du har god samarbetsförmåga och fungerar väl i grupp, kan prioritera och strukturera arbetet på ett effektivt sätt. 

Kontaktpersoner

För frågor om rekryteringsprocessen kontakta Isabella Vinke, HR-konsult, isabella.vinke@polisen.se


För frågor om anställningen kontakta Petter Götesson, Gruppchef, 0722023258, petter.gotesson@polisen.se

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare: SACO-S Kjell Frisdal tfn: 0703-56 48 71, Polisförbundet Theres Lindgren tfn: 0702-87 88 99 och ST inom Polisen nås via växeln tfn: 114 14, Seko Polisen Monica Veberg tfn: 0705-49 11 35

Övrig information

Tillträde: 2019-09-30 (anställningen inleds med en 8 veckor lång utbildning) 

Arbetstid: Schema. Tjänstgöring sker efter periodplanering. Tjänst kan förekomma hela dygnet om behov finns. Verksamheten bedrivs för närvarande till största del från 07.00 - 02.00 och varannan till var tredje helg, allt beroende på förekommande behov. 

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen. 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll och säkerhetsintervju enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap. 

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt. Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter 


Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan via papperspost till Polismyndigheten. 


Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 


Varmt välkommen med din ansökan! 

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen