Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Gruppchef till operatörsgrupp vid Regionledningscentralen, region Väst

Organisation

Polisregion Väst

Län

Västra Götalands län

Utlyst

20 maj 2019

Ansök senast

10 juni 2019

Referensnummer

A243.885/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Polisregion Väst består av Hallands och Västra Götalands län. Cirka 4 700 anställda arbetar för att genomföra polisens kärnuppdrag i de 55 kommunerna. Verksamheten i polisregionen är organiserad i fem polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en underrättelsesektion och ett regionkansli. I polisområdena finns lokalpolisområdena, som är kärnan i polisverksamheten. Nationella avdelningar finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.

Den operativa enheten arbetar med olika polisoperativa specialfunktioner och med hela regionen i fokus. Här finns gränspolissektionen, insatsstyrkan, operativa sektionen; där bland annat rytteriet och hundförarsamordningen finns, polisens kontaktcenter, regionledningscentralen och trafiksektionen. Verksamheten bedrivs i Bengtsfors, Falkenberg, Göteborg, Halmstad, Skara och Vänersborg. Enheten har cirka 700 anställda.

Regionledningscentralen, RLC, är en sektion vid Operativa Enheten som är placerad på Ernst Fontells Plats i Göteborg. RLC ansvarar för polisens ingripandeverksamhet i hela regionen. På RLC hanteras idag ca 500 000 telefonsamtal och ca 350 000 radioanrop/år.

Tillsammans ska vi utveckla en attraktiv arbetsplats och samarbetspartner, stark lokal närvaro och framgångsrik brottsbekämpning och uppklarning. Med vår samlade kompetens stödjer vi lokalpolisområdena i det brottsbekämpande arbetet för ett samhälle som upplevs säkrare och tryggare av invånarna. 

Norm, kultur och likabehandling är en viktig del i vår strävan efter att bli en än mer attraktiv arbetsplats.

RLC Väst målsättning är att skapa Sveriges främsta Regionledningscentral och leda utvecklingen av ledarskap och medarbetarskap. Är du den vi söker som vill vara med och påverka utvecklingsresan till Sveriges främsta ledningscentral?

Arbetsbeskrivning

Som gruppchef vid RLC

ska du

 • inom ramen för ditt ansvarsområde ansvara för att verksamhetens uppdrag utförs
 • tillsammans med dina medarbetare verka för verksamhetens långsiktiga förändrings-och utvecklingsarbete
 • säkerställa att gruppen utför rätt åtgärder, arbetar effektivt och har roligt under tiden. Du kommer ingå i ledningsgruppen och det förväntas av dig att du är en kreativ individ som uppmuntrar, entusiasmerar medarbetarna och sprider glädje.
 • ansvara för såväl utvecklingssamtal som lönesamtal/lönesättande samtal samt ansvara för medarbetarens kompetensutveckling och att en god arbetsmiljö råder
 • ansvara och verka för en miljö som stimulerar till samarbete, kreativitet och ständiga förbättringar
 • företräda hela Polismyndigheten både externt och internt och arbeta för att stärka förtroendet för polisverksamheten.
 • samverka med lokalpolisområden, yttre befäl, jourhavande förundersökningsledare och övriga ledningsfunktioner internt och externt.
 • vara engagerad i likabehandlingsfrågor och arbeta aktivt med dessa

är du

 • verksamhetsansvarig – genom dina medarbetare når du goda resultat som ger önskvärda effekter
 • arbetsgivare – du påverkar och tar ansvar för arbetsgivarpolitiken samt tillämpar den för verksamhetens bästa
 • ledare – utifrån uppdraget coachar, motiverar, stödjer och skapar du förutsättningar för dina medarbetare att nå sin fulla potential

Kvalifikationer

Som gruppchef vid RLC

har du

 • minst 1 års erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, projektledare eller liknande
 • polisexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant, inom exempelvis beteendevetenskap.
 • erfarenhet av det aktuella verksamhetsområdet, exempelvis inom samhällsservice med många externa kontakter eller motsvarande inom privat sektor.    
 • erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten

besitter du

 • förmåga att använda dig av kommunikation som medel för styrning och ledning av verksamheten
 • förmåga och att se den egna verksamhetens arbete i ett större sammanhang
 • förmågan att sätta mål och uppnå resultat som leder till önskvärda effekter
 • förmåga och vilja att initiera, motivera, driva och leda förändring utifrån såväl ett utifrån- som ett inifrånperspektiv
 • förmåga att peka ut riktning, förklara varför samt skapa förutsättningar för att ta sig dit
 • förmåga att leda gruppen i det dagliga arbetet - att sprida arbetsglädje och entusiasmera medarbetarna och tillvarata deras potential i utveckling av verksamheten.

Meriterande

 • Erfarenhet av att ingå i ledningsforum
 • Kunskap om arbetslagstiftning, MBL och AML
 • Chefs- och ledarutbildning

Periodvis är arbetsbelastningen hög, varför du behöver kunna arbeta under pressade förhållanden och öka arbetstakten utan att eftersätta kravet på en god service och kvalitet. Du behöver även trivas med att arbeta tre-skift. Ditt ledarskap ska ta utgångspunkt i de mänskliga egenskaper och drivkrafter vi alla går och bär på. En väg som stöttar kreativitet, engagemang, motivation, arbetsglädje och utveckling.

Se hela kravprofilen här.

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som en del i urvalsprocessen kommer tester att användas.

Kontaktpersoner

Information om uppdraget lämnas av rekryterande chef, Håkan Lidberg

Information om rekryteringsprocessen lämnas av HR- konsult, Kajsa Hård

Båda nås via polisens växel 114 14

Fackliga företrädare

Företrädare för Polisförbundet, Saco-S, ST inom Polisen, SEKO Polisen nås via polisens växel 114 14

Övrig information

Anställning

 • Tillsvidareanställning som Handläggare eller Polisinspektör med ett förordnande för befattningen om fyra år med möjlighet till förlängning. Är du inte redan anställd i Polismyndigheten tillämpar vi sex månaders provanställning.
 • Placering vid Regionledningscentralen Väst med arbetsställe Göteborg, Ernst Fontells plats
 • I anställningen ingår utbildning för de fall där gruppchefen deltar i ledning av den yttre operativa polisverksamheten.
 • Arbetstidsförläggning är treskift med periodplanering

Vid RLC Väst eftersträvar vi en jämn könsfördelning i ledningsgruppen och vi arbetar aktivt för att underlätta för dig som vill förena föräldraskap med en gruppchefsroll hos oss.

Säkerhetsklassning
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen, kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Ansökan
Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Du ansöker genom att skicka ditt CV samt ett personligt brev märkta med diarienummer A243.885/2019 till jobb.vast@polisen.se

Har du skyddad identitet eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut; ta kontakt med ansvarig HR-konsult

Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29 500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen. Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 10 juni 2019!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen