Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

HR-strateg till arbetsgivarpolitik vid HR-avdelningen i Stockholm

Är du redo för en större uppgift? Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Organisation

HR-avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

10 maj 2019

Ansök senast

28 maj 2019

Referensnummer

C28191/2019

Arbetsplatsbeskrivning

HR-avdelningens främsta uppgift är att driva en arbetsgivarpolitik som stödjer Polismyndighetens korta och långa mål. Ansvaret omfattar områdena arbetsgivarpolitik/avtal, chefs- och medarbetarskap, kompetens inklusive Polismyndighetens utbildningsverksamhet, arbetsmiljö och kultur. Avdelningen ansvarar för värdeskapande samarbete med arbetstagarorganisationerna och myndighetens personalansvarsnämnd.

 

Gruppen för Arbetsgivarpolitik ingår i sektionen för arbetsgivarutveckling, som består av tre grupper. De övriga två grupperna har arbetsmiljö respektive förhandlingsfrågor inom sina sakområden.

Arbetsbeskrivning

I denna strategiska roll får du möjlighet att arbeta inom många av de olika områden som sektionen och gruppen ansvarar för, men du kommer också att ha egna ansvarsområden. Det innebär samordning, stöd, uppföljning och styrning inom sektionens verksamhetsområden. Rollen är flexibel och omväxlande och tempot är tidvis högt. 

Dina arbetsuppgifter är till stor del att utveckla myndighetens ledning och styrning utifrån identifierade behov i verksamheten, omvärldsbevakning eller ledningens önskemål. Du kommer att leda uppdrag för sektionens räkning, ingå i arbetsgrupper och projekt för sektionens räkning, arbeta med planering och uppföljning och ta fram beslutsunderlag som kan gälla samtliga sektionens processer. I ditt uppdrag ingår att ta fram strategier, planer och andra styrdokument inom de områden vilka sektionen ansvarar för. 

I ditt uppdrag kommer du även att ställas inför hastigt uppkomna uppdrag, vilket innebär att du måste omprioritera och sammanställa underlag med kort varsel. I rollen ingår också att handlägga ärenden, delningar och remisser samt förfrågningar av nationell och internationell karaktär. 

Vi har ett stödjande arbetssätt och växlar mellan strategiska och mer operativa arbetsuppgifter.

 

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som:

·         Akademisk utbildning inom HR, samhällsvetenskap, juridik eller annan för tjänsten relevant utbildning 

·         Minst 3 års erfarenhet av strategiskt HR-arbete

·         Erfarenhet av att arbeta med beredning och ärendehantering inom staten 

·         Erfarenhet av att arbeta i MS Office-paketet

·         Mycket god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska

 

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även:

·         Erfarenhet av att leda och driva komplexa förändrings- och utvecklingsarbeten inom HR-området


Vi söker dig som har förmåga till helhetsperspektiv samt är noggrann och strukturerad. Du kan arbeta självständigt såväl som tillsammans med andra i team. Du är lösningsinriktad och tar egna initiativ för att lösa de frågor som kommer upp. 


·         Förmåga att vara flexibel, kunna prioritera och arbeta strukturerat 

·         Förmåga att skapa förtroendefulla relationer, ha ett reflekterande förhållningssätt med god förmåga att lyssna, föra konstruktiv dialog

 

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

 

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:

Olov Augrell, tfn: 072-219 39 86

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:

Emma Färlin, emma.farlin@polisen.se

Fackliga företrädare

Anna Owens/SACO, tfn 010-563 48 81
Sofia Ask/Polisförbundet, tfn 010-563 87 10
Johan Gertz/Fackförbundet ST, tfn 010-567 70 92
Karna Tillheden/SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader

Arbetsort: Stockholm

Arbetstid: Förtroendearbetstid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Funktion: HR-strateg, HR-avdelningen, Arbetsgivarutveckling, Arbetsgivarpolitik

 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

 

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 28e maj 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

 

 

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult, Emma Färlin, emma.farlin@polisen.se.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen