Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Kommunpolis till LPO Medelpad

Polisområde Västernorrland söker Kommunpolis till LPO Medelpad

Organisation

Polisregion Nord

Län

Västernorrland län

Utlyst

17 maj 2019

Ansök senast

29 maj 2019

Referensnummer

C28463/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Polisregion Nord har drygt 2000 anställda och omfattar Sveriges fyra nordligaste län. Polisregionen är indelad i fyra polisområden, Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland samt fyra regionala enheter, Operativa-, Utrednings-, Underrättelseenheten eller Regionkansliet. Polisregionen är indelad i 12 lokalpolisområden som arbetar med lokala mål. Verksamheten är omfattande och innefattar en stor bredd av arbetsuppgifter och bedrivs nära medborgarna.

Polisområde Västernorrland består av 3 lokalpolisområden i 7 kommuner. Inom polisområdets verksamhet finns BF-IGV som hanterar den händelsestyrda och planlagda verksamheten dygnet runt, utredningsverksamhet samt stöd/service-verksamhet.

Lokalpolisområde Medelpad innefattar kommunerna Timrå, Ånge och Sundsvall. Utöver polisstation på huvudorten Sundsvall finns ett poliskontor i Timrå och i Ånge en polisstation med arrest och passhantering. LPO Medelpad består av 6 BF/IGV grupper, 1 BF/IGV grupp med trafikinriktning samt 1 grupp för områdespoliser. Det finns 4 grupper inom utredning; 1 grupp brottsaktiva, 1 jourgrupp, 1 häktesgrupp samt 1 ungdomsgrupp. Inom stöd service verksamheten finns 3 grupper.

Vi söker nu dig som vill arbeta som kommunpolis vid LPO Medelpad

Arbetsbeskrivning

Kommunpolisens huvuduppdrag är att driva Polismyndighetens brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete i samverkan med kommunerna och övriga samhället. Därutöver ska kommunpoliserna kunna representera polisen i samverkan med kommunerna och andra externa intressenter i andra sammanhang där samarbete är särskilt framträdande. Som kommunpolis är du delaktig i framtagandet av samverkansöverenskommelser, medborgarlöften och handlingsplaner.

Ansvarsområdet sträcker sig till de tre kommunerna Sundsvall, Timrå och Ånge i lokalpolisområdet där du har ansvar för samordningen mellan kommun och polismyndigheten. Du kommer att planera, genomföra samt följa upp det brottsförebyggande och trygghetsskapande arbetet för att nå de mål och effekter uppsatta i aktuella aktivitetsplaner. Som kommunpolis ansvarar du för att samordna insatser inom områdespolisgruppen i Medelpad samt att gruppens planering hålls levande under hela året. I arbetet kommer en stor frihet ges i att anpassa arbetssätt efter de förutsättningar som finns inom kommunen.

Som kommunpolis är du en del av lokalpolisområdets ledningsgrupp och ett stöd till chefen för lokalpolisområdet.

Kvalifikationer

 • svensk polisexamen i enlighet med Polisförordning (2014:1104)
 • gedigen erfarenhet av polisarbete
 • erfarenhet av att ta helhetsansvar för dina uppdrag, både vad gäller den löpande verksamheten och för dess resultat
 • erfarenhet av samverkansarbete mellan myndigheter och kommuner
 • erfarenhet av att driva och leda lokal polisverksamhet
 • kunskap och erfarenhet om lokalt brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete
 • erfarenhet av arbete i projektform
 • erfarenhet av arbete med kommunikation i organisation

Personliga egenskaper

 • intresserad av nya sätt att kommunicera
 • relationsskapande och tycker om att samarbeta med andra
 • skapa nätverk och samverka med aktörer internt och externt samt upprätthålla dem
 • drivande och engagerad
 • förmedla vad Polismyndigheten gör lokalt och ge en realistisk bild av brottsligheten och problembilden
 • lösa samhällsproblem tillsammans med andra medarbetare och samhällsaktörer
 • förmåga att se helheten och analysera sammanhang

Vi söker dig som vill har intresse av att söka och testa olika lösningar utifrån uppdraget. Då arbetet innebär många kontaktytor såväl internt som externt inom olika typer av forum förväntar vi oss att du är kommunikativ och har god förmåga att skapa kontakt och dialog.
Du tar ansvar, strukturerar och driver processer vidare, samtidigt är du flexibel och kan med enkelhet agera utifrån situation och anpassa ditt beteende. Du kan självständigt fatta beslut inom ramen för delegationen. Vidare har du god analytisk förmåga, du är engagerad och har en god förmåga att skapa delaktighet och motivation.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Josef Wiklund, Chef LPO Medelpad, tfn:  070-2351690

Fackliga företrädare

Polisförbundet region Nord, ST region Nord, SACO region Nord, SEKO Polisen Nord, samtliga nås via växeln, 114 14

Övrig information

 • Anställningen: Tillsvidareanställning i funktion som kommunpolis. Anställningen kan komma att inledas med provanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Placeringsort: Sundsvall
 • Arbetstid: Förtroendearbetstid
 • Tillträde enligt överenskommelse.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Polismyndigheten vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten och vi arbetar utifrån Polisens värdegrund.
Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Säkerhetsklassning
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen kan komma att genomföras före anställningen. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt. Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Du registrerar din intresseanmälan via Polisens webbaserade rekryteringsverktyg enligt länk nedan eller kopiera och klistra in följande länk i en extern webbläsare: https://recruit.visma.com/Public/Apply.aspx?guidAssignment=0108a347-1090-438c-86b5-5dae4e0ca242

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med rekryterande chef.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen