Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Logistik- och materielansvarig till Nationella bombskyddet

Är du redo för en större uppgift? Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Organisation

Nationella operativa avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

02 maj 2019

Ansök senast

27 maj 2019

Referensnummer

50/19

Arbetsplatsbeskrivning

Nationella Operativa Avdelningen (Noa) har ca 1200 anställda. Avdelningen består av 15 enheter; en operativ enhet, en utredningsenhet, en underrättelseenhet, en internationell enhet, en beredningsenhet, en kontaktenhet, ett ekobrottskansli, sju utvecklingscenter samt ett kansli som lyder direkt under avdelningschefen.

Nationella bombskyddet (NBS) består av en sektionsledning samt de operativa baseringarna som är stationerade i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Nationella bombskyddet (NBS) har till uppgift att med god förmåga lokalisera, bedöma, säkra, borttransportera och oskadliggöra explosiva och andra farliga ämnen (CBRNE) i hela landet. Sektionen ska utgöra en del av Nationella operativa avdelningens förstärkta förmåga att bekämpa grov organiserad brottslighet och terrorism.

Vi söker nu dig som vill arbeta som Logistik- och materielansvarig för NBS. Den fysiska grundplaceringen är på polisens utbildningsplats Sörentorp.

Nationella bombskyddets uppdrag löses ofta med hjälp av avancerad teknik och utrustning. I syfte att utveckla förmågan samt säkerställa kontroll och underhåll av denna utrustning utökar vi nu NBS med en funktion som kommer att ansvara för detta på sektionsnivå.

Du kommer att ingå i NBS centrala samordningsgrupp som leds av en gruppch

Arbetsbeskrivning

Som logistik- och materielansvarig kommer du att:

 • Ansvara för samtlig utrustning, materiel och fordon som disponeras av NBS.
 • Ansvara för kontinuerliga inköp, drift och omsättningsplaner.
 • Ansvara för fortlöpande anskaffning och kontinuerlig drift av systemen.
 • Ansvara för kontakter med Försvarets materielverk och Försvarsmakten inom ramen för din funktion.

I uppdraget ingår även ett funktionsföreträdaransvar för elektroniska motmedel.

I perioder omfattar arbetet resande mellan de tre baseringarna samt internationellt.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • Några års erfarenhet av logistik och materielansvar.
 • Stort tekniskt intresse kopplat till uppdraget.
 • Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.
  Körkort B.
 • Mycket god datorvana.

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

 • Teknisk utbildning eller motsvarande kompetens förvarvad genom arbetslivserfarenhet.
 • Kompetens inom radioteknik.
 • Officer eller polisutbildning.
 • Tidigare erfarenhet av EOD utrustning, materiel och fordon.

Personliga egenskaper
Då en stor del av arbetet präglas av samarbete och kontakter både internt och externt ser vi det som en självklarhet att du samverkar med andra på ett smidigt sätt för att nå gemensamma mål. Arbetsuppgifterna ställer även höga krav på din förmåga att strukturera, organisera och planera.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper

Kontaktpersoner

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:

Lydia Grozman, 0105637376, lydia.grozman@polisen.se

Fackliga företrädare

Polisförbundet: Sofia Ask, telefon 010 563 87 10
Saco-S: Anna Owens, nås via polisens växel 11414
ST: Johan Gertz, telefon 070 632 94 26
Seko Polisen: Karna Tillheden, telefon 073 249 04 22

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader

Arbetsort: Placering vid NBS Sörentorp Stockholm

Arbetstid: Veckoplanerad arbetstid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Anställningen kväver svenskt medborgarskaps. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under polisen.se/krigsplacering och polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.noa@polisen.se senast den 27 maj 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. 50/19 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr 50/19 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se//personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Vi ser fram emot din ansökan!

 

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen