Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Mängdbrottsutredare till Lokalpolisområde Täby Polisområde Nord i Stockholm

Polismyndigheten, region Stockholm med ca 7000 anställda. Regionen består av fyra polisområden, PO Stockholm city, PO Stockholm nord, PO Stockholm syd, PO Gotland, regionala enheter samt ett regionkansli som lyder direkt under Regionpolischefen, RPC.

Organisation

Polisregion Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

14 maj 2019

Ansök senast

21 maj 2019

Referensnummer

C28289/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Lokalpolisområde Täby tillhör Polisområde Nord som omfattar 14 kommuner samt västra delarna av Stockholm stad. Lokalpolisområde Täby omfattar 5 kommuner och samtliga medarbetare är lokaliserade i ett polishus i direkt anslutning till Täby Centrum.

Utredningsverksamheten i lokalpolisområde Täby består av tre grupper. Två utredningsgrupper(vuxen) som utreder brott från såväl enkel beskaffenhet till grova brott där aktörerna är fyllda 18 år. En utredningsgrupp som utreder ungdomsärenden med aktörer under 18 år som har boendeforum inom lokalpolisområde Täby. Grupperna hanterar även frihetsberövade i ärenden överlämnade från jouren i Solna. Varje grupp leds av en gruppchef och det finns minst en FU-ledare i varje grupp.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en civil utredare till lokalpolisområde Täby. Vi söker dig som är intresserad av att arbeta som brottsutredare på mängdbrott för att handlägga och utreda brott av både enkel beskaffenhet men även grova brott. Du kommer att ingå i ett Team, bestående av 3-4 handläggare, som leds av en förundersökningsledare som fördelar och arbetsleder de inkomna ärendena.

Som mängdbrottsutredare innebär arbetet även hantering av anhållna och häktade personer vilket periodvis kräver korta handläggningstider och arbete under tidspress.

Mängdbrottsutredarens arbete präglas av många kontakter med såväl arbetskamrater, brottsutsatta, misstänkta, olika skydds-och frivilligorganisationer, målsägandebiträden, advokater och åklagare varför dina kommunikativa och sociala förmågor kommer att ställas på prov.

Kvalifikationer

Kvalifikationer:

 • Gymnasieutbildning eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
 • Minst 4 månaders erfarenhet av utredningsarbete
 • Kunskaper i Durtvå

Meriterande:

 • Utredningserfarenhet av mängdbrott.
 • Utbildning för civila brottsutredare.
 • Erfarenhet av att fullfölja en förundersökning från början till slut.
 • Hantera ärenden med frihetsberövade och registrera tvångsmedel i Durtvå.
 • Föredra ärende för åklagare.
 • Goda IT-kunskaper.
 • Erfarenhet av arbete i polisens interna datorsystem ex. FILIP, NEPU m fl.
 • Körkort B

Personliga egenskaper:

För att trivas som utredare är det viktigt att du som person är trygg i dig själv och har empatisk förmåga. Du har en god förmåga att överblicka, prioritera och kommunicera information. Vi ser även att du är lösningsfokuserad och trivs med att arbeta både enskilt och i team. Du behöver ha en god arbetsförmåga, kunna hantera stress och situationsanpassa ditt arbete med gott omdöme på ett flexibelt sätt.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. 

Vi ser gärna att du har ett positivt förhållningssätt och ett engagemang.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Kontaktpersoner

Annelie Lundberg Gruppchef 010-56 31233
Fredrik Lundbergh Gruppchef 010-56 31420

Fackliga företrädare

Johanna Spjut OFR-P 073-9404255
Nils Karlsson Saco-S 070-982 89 86
Kurda Babaey SEKO Polisen 070 -652 51 60
Cecilia Carlberg ST 073-910 14 52

Övrig information

Övrig information

 • Anställning: Tillsvidare, 6 månaders provanställning tillämpas
 • Arbetstid: Veckoplanerad arbetstid 5.2
 • Omfattning: Heltid
 • Tillträde: Enligt överenskommelse

Säkerhetsklassning
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering  och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Ansökan
Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitetsöker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

Välkommen med din ansökan senast den 21 maj 2019!

 


Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen