Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Poliser till Sälenfjällen, lokalpolisområde Mora

Poliser till Sälenfjällen, lokalpolisområde Mora

Organisation

Polisregion Bergslagen

Län

Dalarnas län, Örebro län, Värmlands län

Utlyst

14 maj 2019

Ansök senast

16 juni 2019

Referensnummer

C28300/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Polisregion Bergslagen har ca 1900 anställda. Regionen består av de tre
polisområdena Örebro, Värmland och Dalarna, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen. Polisområde Dalarna är indelat i tre lokalpolisområden; Falun, Borlänge och Mora. Vid polisområdet finns även en utredningssektion och ett polisområdeskansli. Lokalpolisområde Mora omfattar sju kommuner, vilka är Mora, Leksand, Rättvik, Malung/Sälen, Vansbro, Orsa och Älvdalens kommun.

Vi söker nu dig som vill arbeta som områdespolis/ BF-IGV polis i lokalpolisområde Mora med stationeringsort Sälen. Du har gärna några års erfarenhet av att jobba som polis och har god initiativförmåga. Ditt uppdrag blir att arbeta i Sälen under högsäsong och i lokalpolisområdets ingripande- och utredningsverksamhet under lågsäsong.

Om Sälenfjällen
Sälenfjällen erbjuder sina besökare landets närmsta och bekvämaste fjäll. Detta är också kontrasternas fjäll som erbjuder det platta, bekväma och tillgängliga samtidigt som man här också kan hitta det branta, äventyrliga och strapatsrika.

Under vinterhalvåret finns det ett överflöd av utbud som väl mäter sig med vilken storstad som helst. Här finns restauranger, boende och nöje i överflöd för alla smaker och plånböcker. Barmarksperioden har tidigare kännetecknats av återhämtning men idag sjuder området också under den här delen av året. Man cyklar, vandrar, fiskar och ”bara är” i en härlig och generös fjällmiljö. Föreningslivet, som både är brett och rikt, erbjuder verksamhet året runt.

Etableringen av Scandinavian Mountains Airport innebär tillkomsten av en gigantisk tillväxtmotor och har frigjort en mängd investeringar i hela området som nu verkligen sjuder av framtidstro och tillförsikt. Man bygger liftar och boende för såväl gäster som permanentboende. Kommunen är en viktig medspelare som framåtlutat bistår med byggande av vägar, vatten och avlopp för att möjliggöra fortsatt utveckling.

Som boende i området lär man snabbt känna de flesta och gemenskapen är genuin och äkta. Skolan i Sälen rankas som en av landets främsta (6:e plats 2018) och erbjuder sina elever en trygg och välplanerad skolgång.

Eftersom besöksnäringen befinner sig i en kraftig tillväxtfas är behovet av arbetskraft, i alla nivåer, uttalat och växande. Här finns ingen arbetslöshet!
Uppdragsbeskrivning
Områdespolis har som sitt huvuduppdrag att arbeta långsiktigt med kontaktskapande, brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete utifrån framtagen lägesbild.
Arbetet kommer vintertid och högsäsong att vara koncentrerat till Sälenfjällen med ingripandeverksamhet och utanför högsäsong, och i övrigt när verksamheten kräver det, utredningsarbete och BF/IGV-tjänstgöring i lokalpolisområdet.

Uppdraget som områdespolis innebär i huvudsak:
• Arbete med upprättade Lägesbilder.
• Ingripandeverksamhet i Sälenfjällen under högsäsong.
• Ingripandeverksamhet i lokalpolisområdet.
• Utredningsarbete i lokalpolisområdet.

Arbetsbeskrivning

Lokalpolisområdenas områdespolisverksamhet innefattar både brottsförebyggande arbete, ingripandeverksamhet och utredningsverksamhet. Verksamheten bedrivs dygnet runt året runt.

Arbetet som områdespolis innehåller i huvudsak:
• Brottsförebyggande arbete
• Ingripandeverksamhet
• Utredningsverksamhet
• Planlagd linjeverksamhet utifrån polisområdets och lokalpolisområdets prioriteringar (utifrån lägesbilder och medborgarlöften)
• Trafiksäkerhetsarbete enligt den nationella trafikstrategin
• Arbete med ungdomar
• Arbete med stöd till brottsoffer
• På sikt utbildning och samverkan med gränspolisen gällande gräns- och passkontroll
• Skoterpatrullering – övervakning, nykterhets- och gränskontroll

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
• Polisexamen (fullgjord aspiranttjänstgöring med godkänt resultat)
• Erfarenhet av arbete som polisassistent (efter aspiranttjänstgöring)
• Giltigt B-körkort

Meriterande:
Erfarenhet av brottsförebyggande arbete
Erfarenhet av utredningsarbete
För tjänsten annan relevant utbildning eller erfarenhet

Personliga egenskaper:

Vi söker dig med god kommunikativ förmåga och som kan agera med lugn och gott omdöme även under stressade situationer. Du är flexibel och öppen för utveckling och förändring. Du har god initiativförmåga och förstår vikten av helhetssyn på verksamheten. Vi vill också att du är positiv och framåtblickande med en stor förmåga att skapa goda relationer.
I Polisområde Dalarna bygger vi vår verksamhet på vikten av likabehandling och ett förhållningssätt till allmänhet och kollegor som bygger på allas lika värde.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper

Erfarenhet krävs.
Anställningsform: Tillsvidareanställning

• Göra en digital ansökan via denna länk.

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare för SEKO Polisen, ST inom Polisen, Polisförbundet region Bergslagen och SACO-S nås via polisens växel 114 14

Övrig information

För frågor kring anställningen kontakta rekryterande chef:
Rune Lindbom.
För frågor om att jobba och bo i Sälen kontakta:
Lowe Hulterström.
För frågor kring rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Anna Jacobsson.
Samtliga nås via polisens växel 114 14.

Arbetsort: Sälen
Arbetstider: Periodplanerad arbetstid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Anställningen kan komma att inledas med en provanställning
Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Hur du ansöker
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 16 juni 2019.

Göra en digital ansökan via denna länk

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Har du skyddad identitet eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig HR-konsult.

Säkerhetsklassning
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning 


Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.
Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se
Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen