Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polismyndigheten söker IT-Forensiker till Region Syd

Organisation

Polisregion Syd

Län

Kalmar län, Kronobergs län, Skåne län

Utlyst

23 maj 2019

Ansök senast

23 juni 2019

Referensnummer

A267.395/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Den nya Polismyndigheten bildades den 1 januari 2015. Polismyndigheten ersätter de tidigare 21 fristående polismyndigheterna, Rikspolisstyrelsen och Statens kriminaltekniska laboratorium och är en enrådighetsmyndighet. Det innebär att myndigheten leds av en chef som inför regeringen ensam bär ansvaret för myndighetens verksamhet. Myndigheten består av drygt 30 000 medarbetare. Från den 1 januari 2015 organiseras den nya Polismyndigheten i sju regioner, ett antal gemensamma avdelningar samt ett kansli.                           

Den regionala utredningsenheten ansvarar tillsammans med polisområdena för regionens utredningsverksamhet. Vid den regionala utredningsenheten utreds bl.a. miljö- och arbetsmiljöbrott, IT-brott, större bedrägeriärende, samt grov organiserad brottslighet som är gränsöverskridande. Här organiseras även regionens forensiska arbete, brottsamordningsfunktion, aktionsgrupp/-er, brottsoffer- och personsäkerhetsarbete samt regional spaningsverksamhet och teknikspaning.

Regionalt it-brottscenter Syd ingår i den regionala utredningsverksamheten. Här utförs IT-forensisk bevissäkring från beslagtagna datorer och mobiltelefoner. I uppdraget ingår även analys av ljud-, video- och bildbearbetning inom ramen för förundersökning. I dag är det IT-forensiska arbetet indelat i fyra arbetsgrupper som bedriver verksamhet på flera platser i regionen. Regionalt IT-brottcentrum har även utredare av Internetrelaterade sexuella övergrepp mot barn samt utredare av kvalificerade Internetrelaterade IT-brott.

Arbetsbeskrivning

Som IT-forensiker är din uppgift att bistå utredare med forensisk bevis- och

informationssäkring av digitala medier, som kan utgöra en viktig del i en brottsutredning. Den huvudsakliga uppgiften är att söka, säkra, analysera och dokumentera innehållet i elektroniska databärare såsom t.ex. datorer, mobiltelefoner, kameror och övervakningssystem. Du kan komma att biträda vid husrannsakningar där t.ex. elektroniska databärare ska säkras. Det förekommer även att du får vittna i samband med rättegång eller biträda som sakkunnig vid förhör.

Genom ditt arbete kommer du bli exponerad för material som kan vara stötande och obehagligt. Därför ställs det särskilda krav på förmåga att hantera sådana situationer professionellt med fokus på utredningen och verksamhetens mål.

Den snabba teknikutvecklingen i samhället är en särskild utmaning för denna verksamhet och det ställer också krav på ditt intresse att följa och förstå denna.

Kvalifikationer

KVALIFIKATIONER

Detta är en möjlighet för dig som:

 • Dokumenterad relevant utbildning inom företrädelsevis IT-forensik/informationssäkerhet eller motsvarande kunskap förvärvad på annat sätt som arbetsgivaren bedömer relevant
 • Mycket goda IT-kunskaper, från arbetsliv eller utbildning
 • Goda kunskaper om vanligt förekommande hårdvara, operativsystem och nätverk, från arbetsliv eller utbildning
 • Goda kunskaper i svenska och engelska
 • Erfarenhet av att skriva protokoll
 • Körkort med B-behörighet

MERITERANDE

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även:

 • Tidigare erfarenhet av arbete i polisiär organisation
 • Dokumenterad erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
 • Tidigare utredningserfarenhet
 • Dokumenterad erfarenhet av arbete med IT-forensiska verktyg
 • Ytterligare språkkunskaper utöver svenska och engelska
 • Erfarenhet av programmeringsspråk såsom t.ex. Python
 • Erfarenhet och utbildning inom ljud-, video- och bildbearbetning
 • Erfarenhet och/eller utbildning inom elektronik.

PERSONLIGA EGENSKAPER

Vi söker dig som är noggrann, strukturerad och analytisk, du ser mönster och samband i komplex information. Samtidigt är du flexibel och kan med enkelhet agera utifrån situation och anpassa ditt beteende.

Du är utvecklingsorienterad och har intresse för den snabba teknikutvecklingen och förmåga att omsätta det i möjligheter som förbättrar IT-forensikens arbetsmetoder och verktyg.

Du har förmågan att självständigt kunna fatta beslut, inom ramen för delegationen. Då arbetet innebär många kontaktytor såväl internt som externt, förväntar vi oss att du är kommunikativ och har god förmåga att skapa kontakt och dialog. Du har även god förmåga att skriftligen dokumentera genomförda analyser samt stor integritet och professionellt förhållningssätt till det material du kommer att arbeta med.

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta:

Gruppchef, Mikael Savlid, tfn 010-562 21 93, mikael.savlid@polisen.se.

Gruppchef, Håkan Alkmyr, tfn 010-010-561 35 66, hakan.alkmyrpolisen.se

Sektionschef IT-brottsektionen, Åsa Berggren, tfn 010-561 38 89, asac.berggrenpolisen.se

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult: Isabell Jakobsson isabell.jakobsson@polisen.se

Fackliga företrädare

Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen nås via polisens växel 11414.

SACO-S: Kjell Frisdal, Telefon: 010-56 162 77, Mobil: 070-356 48 71, kjell.frisdal@polisen.se

Övrig information

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
 • Arbetsort: Växjö, Kalmar, Kristianstad, Malmö och Helsingborg. Övriga orter i Region Syd kan förekomma. Ange prioriteringsordning via bifogad enkät.
 • Arbetstid: Flextid
 • Tillträde: Enligt överenskommelse
 • Urval: Urval påbörjas v. 30, därefter planerar vi att kalla till intervjuer v. 31 och framåt.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV, personligt brev samt ifylld enkät via e-post till (t.ex.) jobb.syd@polisen.se senast den 23/6 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A267.395/2019 i mailets ärendemening. Bifogad enkät som ska inkluderas i din ansökan finner du här:

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr A267.395/2019 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult Isabell Jakobsson isabell.jakobsson@polisen.se, 0724537319.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

POLISMYNDIGHETEN

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen