Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Presstalesperson till kommunikationsavdelningen, kommunikationsenheten Mitt

Är du redo för en större uppgift? Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Organisation

Kommunikationsavdelningen

Län

Uppsala län

Utlyst

13 maj 2019

Ansök senast

27 maj 2019

Referensnummer

A252.798/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Kommunikationsavdelningen är en av de gemensamma avdelningarna med verksamhet i hela landet. Kommunikationsavdelningen leder och samordnar Polismyndighetens kommunikationsarbete och ska vara ett proaktivt strategiskt och operativt stöd för hela myndigheten.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att arbeta som presstalesperson kopplad till Region Mitts regionledningscentral (RLC). RLC ansvarar för polisens ingripandeverksamhet samt leder och planerar större händelser i hela regionen (Gävleborgs, Uppsala och Västmanlands län). Arbetsplatsen består av RLC-operatörer och befäl. Placeringsort är i regionens huvudort Uppsala.

I arbetet fungerar du som kontakt mellan polisen och media i framförallt akuta och pågående händelser. Du uttalar dig i ärenden för hela polisregionen Mitts räkning samt uppdaterar polisen.se med händelsenotiser, planerar kommunikationen och tar fram budskap. Vidare kan det förekomma tjänstgöring som presstalesperson på plats vid uppmärksammade händelser samt uppdrag att kalla till och hålla ihop presskonferenser. Intern kommunikation ingår också i rollen, genom att uppdatera polisens intranät, publicera på info-tv och liknande.
Tjänstgöring omfattar även kvällar och helger. Jour- eller beredskapstjänstgöring kommer att ingå. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • högskoleutbildning inom journalistik, media, kommunikation eller motsvarande
  • erfarenhet som kommunikatör eller journalist alternativt polisutbildning kombinerat med erfarenhet av kommunikations- och mediefrågor
  • lätt för att uttrycka dig i tal och skrift samt har vana vid redaktionell texthantering och nyhetsvärdering

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även:

  • har erfarenhet av arbete med mediehantering inom polisiär eller liknande verksamhet

 

Personliga egenskaper:

Arbetet ställer stora krav på din förmåga att hantera stress. Du har förmåga att arbeta självständigt och kan fatta balanserade beslut även under pressade förhållanden. Du arbetar effektivt och har enkelt för att ta fram det viktigaste och mest relevanta ur en händelse.

Vi söker dig som är en lagspelare som inte tvekar att hjälpa till där det behövs. Du har förmågan att tänka långsiktigt och proaktivt och företräder myndigheten på ett förtroendeingivande sätt. Eftersom du kommer arbeta i medborgarnas tjänst är det viktigt att du förstår vidden av det förtroendeskapande arbete det innebär att arbeta med kommunikationsfrågor hos polisen.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Kontaktpersoner

Rekryterande chef: Johan Kockum, Chef Kommunikationsenhet Mitt, tfn 0708-952037.

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:

Carla Vidén, carla.vila-verde-viden@polisen.se

Fackliga företrädare

Anna Owens, SACO, tfn växel 114 14; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092; Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627

Övrig information

Anställningen:

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
  • Arbetsort: Uppsala
  • Arbetstid: Periodplanering. Tjänstgöring omfattar även kvällar och helger enligt schema. Beredskapstjänstgöring kommer att ingå. 
  • Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se, senast den 27 maj 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter.

Märk din ansökan med ref.nr. A252.798/2019 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr A252.798/2019 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen