Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polismyndigheten söker stationsbefäl till Utredningsjour sektion 2, region Väst

Polismyndigheten söker nu dig som vill arbeta som stationsbefäl till Utredningsjour sektion 2.

Organisation

Län

Utlyst

17 maj 2019

Ansök senast

04 juni 2019

Referensnummer

C28476/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Region Väst
Polisregion Väst består av Hallands och Västra Götalands län. Cirka 4 600 anställda arbetar för att genomföra polisens kärnuppdrag i de 55 kommunerna. Verksamheten i polisregionen är organiserad i fem polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en regional underrättelseenhet och ett regionkansli. I polisområdena finns lokalpolisområdena, som är kärnan i polisverksamheten. Nationella avdelningar finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.

Polisområde Storgöteborg 
Polisområde Storgöteborg omfattar sju kommuner och är organiserat i fem lokalpolisområden: Göteborg city, Kungälv/Ale, Storgöteborg Hisingen, Storgöteborg nordost och Storgöteborg syd. Utredningsverksamheten på polisområdesnivå organiseras i två utredningsjourer och tre utredningssektioner. På polisområdesnivå finns en underrättelsegrupp och ett områdeskansli.

Utredningsjoursektion 2 
Utredningsjoursektion 2 består utav två arbetsområden, personintaget och förhörszonen.  Personintaget ansvarar för förvaring och tillsyn av frihetsberövade personer inom Storgöteborg, såsom gripna, hämtade till förhör och omhändertagna med stöd av lagen om berusade personer. Förhörszonen hanterar anhållna och häktade som skall på förhör. På sektionen arbetar både poliser och civila. Arbetet på båda arbetsställena innebär nära samarbete med utredningsverksamheten och kriminalvården.

Arbetsbeskrivning

Som stationsbefäl i personintaget har du delegation att fatta beslut om förvarstagande av frihetsberövade samt förmansprövning. Det innebär att du skall säkerställa en rättssäker hantering av frihetsberövade personer. Du är också ett stöd i brottsutredningsverksamheten genom att ha nära samarbete med ansvariga förundersökningsledare och den brottsutredande personalen i polisorganisationen. Du är ansvarig för de frihetsberövade personer som förvaras i personintaget och har ett verksamhetsansvar. Vi försöker ständigt utveckla och effektivisera verksamheten och som ett led i detta kan du komma att få delegation på LPT 47 beslut.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Polisexamen, i enlighet med Polisförordningen (2014:1104)

Meriterande

  • Tidigare arbetslivserfarenhet av utredning, stationsbefäl eller FU-ledare
    Arbetslivserfarenhet av projektledning, arbetsledning eller liknande 

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har förmåga att inspirera andra och uppträder med mognad, integritet och mod. Du har helhetssyn och förståelse för polisens uppdrag och mål, särskilt beträffande utredningsverksamheten. Du vill medverka till ett öppet och tolerant klimat där mångfald, jämställdhet och polisens värdegrund är en självklarhet. Som arbetsledare i utredningsjour 2 är du en företrädare för Polismyndigheten.

Du har lätt för att se mönster och sammanhang i komplex information och är bra på att förmedla budskap såväl muntligt som skriftligt. Det är viktigt för dig att skapa delaktighet och motivation hos dina medarbetare och du kan agera med lugn och gott omdöme även under stressade situationer. Det är viktigt att du är öppen för utveckling och förändring av metoder och arbetssätt.

Personintaget har idag en viktig funktion vid större evenemang vilket ställer krav på god samarbetsförmåga med såväl interna som externa aktörer.

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Information om uppdraget: Håkan Lyrevall, gruppchef (semester 16-23/5)
Information om rekryteringsprocessen: Amanda Jonasson, HR-konsult

Nås via polisens växel 114 14

Fackliga företrädare

SEKO Polisen, ST inom Polisen, Polisförbundet region Väst och SACO-S nås via polisens växel 114 14

Övrig information

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning som polisinspektör med funktion stationsbefäl
  • Arbetstid: Treskift
  • Placering: Göteborg. Vid särskilda tillfällen kan du komma att tjänstgöra i arresten på Mölndals polisstation.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Ansökan
Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra bemanningsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen och dataskyddsförordningen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet, referenser eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta kontakt med ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 4 juni!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen