Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

HR-syd söker HR-partner till Malmö och Kristianstad

Är du redo för en större uppgift? Hos oss kommer du tillsammans med engagerade kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Organisation

HR-avdelningen

Län

Skåne län

Utlyst

16 maj 2019

Ansök senast

30 maj 2019

Referensnummer

C28422/2019

Arbetsplatsbeskrivning

HR-avdelningens främsta uppgift är att tydliggöra, omsätta och utveckla en verksamhetsdriven arbetsgivarpolitik som stödjer Polismyndighetens korta och långa mål. Ansvaret omfattar följande områden: arbetsgivarpolitik/avtal, chefs- och medarbetarskap, arbetsmiljö och kompetensförsörjning inklusive Polismyndighetens utbildningsverksamhet. Vidare ansvarar avdelningen för värdeskapande samarbete med arbetstagarorganisationerna och myndighetens personalansvarsnämnd.

HR i region Syd har i uppdrag att verka för att de myndighetsgemensamma målsättningarna inom kompetensförsörjning, chefs- och medarbetarskap, arbetsmiljö och arbetsgivarutveckling implementeras i regionen. HR region Syd leds av en HR-chef och två gruppchefer. I gruppen finns en HR-administratör, HR-konsulter med olika inriktningar samt HR-partners. Polisregion Syd består av Skåne, Blekinge, Kalmar och Kronobergs län.

HR-Syd söker nu HR-partners med placering i Malmö respektive Kristianstad.

 

Arbetsbeskrivning

I rollen som HR-partner kommer du bland annat att utgöra ett strategiskt och verksamhetsnära HR-stöd för ledning och chefer. Du kommer att vara en aktiv part i ett polisområde eller en enhets ledningsgrupp och verka för en utveckling av effektiv styrning och ledning av verksamheten. Du kommer även att driva och implementera HR-processer i verksamheten och vara ett direkt stöd i HR-frågor såsom kompetensförsörjning, arbetsmiljö, arbetsrättsliga/avtalsfrågor, förhandling och lönebildning. Du arbetar självständigt, men i nära samarbete med övriga HR-medarbetare och stödavdelningar.

 

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som: 
• Har en akademisk utbildning inom HR-området, alternativt annan relevant akademisk utbildning eller arbetslivserfarenhet som kan bedömas likvärdig 
• Har erfarenhet av att driva HR-frågor ur ett verksamhetsinriktat perspektiv. 
• Har erfarenhet av att ge chefsstöd och har arbetat i en konsultativ roll, 
• Har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och har goda kunskaper i Office-paketet


Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även: 
• Har erfarenhet av förändrings- och utvecklingsarbete i större eller komplexa organisationer, 
• Har erfarenhet av ledningsgruppsarbete 
• Har 3-5 års erfarenhet av kvalificerat HR-arbete, 
• Har erfarenhet från offentligverksamhet. 


För att arbeta i denna roll är det viktigt att vara strategisk och kunna omsätta strategier till handling med en strukturerad och pedagogisk förmåga. Resultat och målinriktad är även de egenskaper som är viktiga liksom en personlig mognad och trygghet i din yrkesroll. Du bör även ha lätt för att skapa kontakter och etablera relationer för att lyckas i rollen som HR-partner hos oss. 


Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. 

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:

David Clausson Tf Gruppchef HR Polisregion Syd 010 -56 60883

Anna Arnell HR-chef Polisregion Syd Vxl 11414


Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:

Hannele Suuronen, hannele.suuronen@polisen.se

Fackliga företrädare

Anna Owens, SACO, tfn 010-563 48 81

Sofia Ask/Polisförbundet, tfn 010-563 87 10

Johan Gertz/Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92

Karna Tillheden/SEKO Polisen, tfn 0732-490 422

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader

Arbetsort:Malmö och Kristianstad

Arbetstid: Flextid, förtroendearbetstid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Funktion: HR-Partner, HR-avdelningen, HR- syd

 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den xx 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen