Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Säkerhetshandläggare till verksamhetsskyddet, region Bergslagen

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en självständig och kommunikativ person för tjänsten som Säkerhetshandläggare till vårt team på Verksamhetsskydd i region Bergslagen.

Organisation

Polisregion Bergslagen

Län

Dalarnas län, Örebro län, Värmlands län

Utlyst

09 maj 2019

Ansök senast

26 maj 2019

Referensnummer

A238.711/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten består av cirka 30 000 medarbetare och är organiserade i sju regioner, ett antal gemensamma avdelningar samt ett kansli. Polisregion Bergslagen omfattar Örebro län, Värmlands län samt Dalarnas län. Regionkansliet i region Bergslagen består av tre grupper varav en grupp med ansvar för verksamhets-, och säkerhetsskyddsfrågor.

Verksamhets- och säkerhetsskyddet ansvarar för att ge stöd, rådgivning och att vara kravställare i frågor om skydd av medarbetare, skydd av information, skydd av fysisk säkerhet (tillträdesbegränsning) samt skydd av personalsäkerhet (säkerhetsprövningar). 

Arbetsbeskrivning

Som säkerhetshandläggare kommer du att arbeta med verksamhets-, och säkerhetsskyddsärenden på regional nivå. Arbetet leds av en regional verksamhetsskyddschef där du kommer att arbeta i Örebro, Karlstad eller Falun.

Du kommer huvudsakligen att arbeta med:

 • skydd av medarbetare, skydd av egendom och skydd av information säkerhetsskydd riskhantering
 • hantering av incidenter samt stödja vid rekrytering och upphandling
 • Risk - och sårbarhetsanalyser samt säkerhetsanalyser vid t ex ny- och ombyggnation
 • informationssäkerhet
 • genomföra intern utbildning i säkerhetsfrågor
 • representera verksamhetsskyddet inom polisregionen
 • delta i nationella projekt inom Polismyndigheten
 • utbilda och skapa förståelse för polisens Verksamhetsskydd på flera olika nivåer.

Resor förekommer i tjänsten

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • polisexamen, eller akademisk examen med inriktning statskunskap eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren anser likvärdig
 • Körkort B

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även:

 • är kunnig inom de lagar och förordningar som reglerar säkerhetsskyddsområdet.
 • har arbetat med säkerhetsskyddsavtal (SUA).
 • har arbetat med liknande arbetsuppgifter inom offentlig förvaltning/statlig myndighet.
 • har hanterat informationssäkerhetsfrågor
 • har flerårig dokumenterad erfarenhet av säkerhetsrelaterat arbete

För att passa i rollen behöver du ha en god förmåga att tolka, utvärdera och hantera komplex och skyddsvärd information och utifrån det kunna göra urval och prioriteringar. Du trivs med, och är van vid att självständigt ta initiativ och driva processer. För att trivas och bli framgångsrik i funktionen är du trygg i dig själv och litar på din egen förmåga. Du har hög integritet och förmåga att på ett betryggande sätt hantera en större mängd skyddsvärd information. Då rollen innebär många kontaktytor ser vi det som en självklarhet att du är en kommunikativ och flexibel lagspelare som samverkar med andra på ett smidigt sätt.


Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Mats Alexandersson, tfn 010-56 732 92, mats.alexandersson@polisen.se.

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Mina Franklin, tfn 010-56 75 205, mina.franklin@polisen.se.

Fackliga företrädare

SACO (114 14), Polisförbundet (114 14), Fackförbundet ST (114 14), SEKO Polisen (114 14).

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Örebro, Falun, Karlstad
Arbetstid: Flextid, förtroendearbetstid, veckoplanerad, periodplanerad.
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Funktion: Handläggare, Verksamhetsskydd region Bergslagen

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.bergslagen@polisen.se senast den 26/5 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A238.711/2019 i mailets ärendemening. Vänligen uppge i din ansökan vilken placeringsort du främst är intresserad av. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr A238.711/2019 via mail till rekryterande chef eller HR-konsult, alternativt via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Till toppen