Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Samordnare för anläggningar och byggnader till Nationella Insatsstyrkan

Vill du växa i din roll som fastighetsförvaltare och vara beredd att ta ett större ansvar genom att vara med och utveckla Polismyndighetens mest särskilda verksamheter inom Nationella operativa avdelningen (Noa)?

Organisation

Nationella operativa avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

08 maj 2019

Ansök senast

03 juni 2019

Referensnummer

111/19

Arbetsplatsbeskrivning

Nationella operativa avdelningens uppgift är att bekämpa grov organiserad brottslighet och försvåra för kriminella organisationer att verka i Sverige. Avdelningen består av en operativ enhet, en utredningsenhet, en underrättelseenhet, en kontaktenhet, en internationell enhet, en beredningsenhet, sju regionalt placerade utvecklingscentrum samt ett kansli.

Nationella insatsstyrkans (NI) huvuduppgift är terrorismbekämpning och är samhällets yttersta resurs vid händelser som är så allvarliga, ovanliga och riskabla att de inte går att hantera inom den vanliga polisverksamheten. NI har konstant beredskap och kan sättas in var och när som helst. NI är också en naturlig del i polisens kamp mot grov brottslighet eller i övrigt där det finns behov av NI:s förmågor. En annan viktig arbetsuppgift är omvärldsbevakning och förberedelser samt utbildning utifrån den problembild som finns mot Sverige. För att uppfylla de kraven har NI ett omfattande samarbete med såväl svenska som internationella myndigheter, organisationer samt också med andra länders insatsstyrkor.

NI är en arbetsplats med stark gemenskap, utmanande arbetsuppgifter och högt arbetstempo. Tillsammans utvecklar vi våra förmågor för att stå rustade inför de allvarligaste händelser ett samhälle kan ställas inför. NI har en tydlig vision och värdegrund som fundament i vår verksamhet och som medarbetare hos oss är man med och påverkar framtiden för Nationella insatsstyrkan.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu dig som är driven och vill vara med och utveckla och förvalta anläggningar och byggnader knutna till Noas viktigaste operativa förmågor. I din roll ska du ha ett helhetsansvar för samverkan inom myndigheten och med externa aktörer. Du fungerar som en strategisk resurs som kan arbeta såväl i långsiktiga projekt som i snabbt uppkomna situationer. Ditt arbete kommer vara en förutsättning som behövs för att några av polisens mest speciella verksamheter ska kunna utföra sina uppdrag.

Huvudsakliga arbetsområden och arbetsuppgifter:

 • Kravställa verksamhetens behov mot olika typer av leverantörer.
 • Företräda Noa/NI i olika förvaltningsfrågor avseende fastighets-, byggnads- och anläggningsärenden i nära samverkan med övriga Polismyndigheten.
 • Delta och leda olika utvecklingsprojekt rörande olika typer av byggnader och anläggningar knuta till Noa/NI:s samlade operativa förmågor.
 • Ha rådgivande roll för ledningsgrupper inom Noa

Arbetet medför resor inrikes och utrikes. Du kan komma att ingå i NI:s beredskapsorganisation.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Relevant eftergymnasial utbildning eller motsvarande kunskaper tillgodogjorda genom arbetslivserfarenhet.
 • Några års erfarenhet av arbete som fastighetsförvaltare eller motsvarande.
 • Erfarenhet av arbete i projektform.
 • Mycket goda kunskaper i tal och skrift på svenska och engelska.
 • Innehar minst körkortsbehörighet B.

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av fastighetsförvaltning vid eller i samverkan med myndighet.
 • Erfarenhet av projektledning.
 • Erfarenhet av att genomföra presentationer och föredrag

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har hög drivkraft för att kunna leda projekt och omsätta verksamhetens behov. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är strategisk, analytisk och strukturerad. Du kommer verka som specialist på ditt område och representera verksamheten utåt, därför ser vi att du är självgående och har god kommunikativ förmåga. För att lyckas i tjänsten är du lösningsfokuserad och har hög säkerhets och sekretessmedvetenhet.

På Nationella insatsstyrkan sätter vi engagemang, ansvar, ärlighet och gemenskap som de viktigaste värderingarna på vår arbetsplats därför ser vi att du som söker delar dessa med oss.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Martin Körlof, tfn 010-56 36 275

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult: Lydia Grozman, 0105637376

Fackliga företrädare

Polisförbundet: Sofia Ask, telefon 010 563 87 10
Saco-S: Anna Owens, nås via polisens växel 11414
ST: Johan Gertz, telefon 070 632 94 26
Seko Polisen: Karna Tillheden, telefon 073 249 04 22

Övrig information

Rekryteringsprocessen

Nationella insatsstyrkan, NI, vill se mycket av de sökandes förmåga. Alla som rekryteras till NI, genomgår omfattande tester som alltid utgår från tjänstens kravprofil. Rekryteringsprocesserna använder evidensbaserade testmetoder med skräddarsydda testmiljöer för arbetsrollen. Processerna innehåller alltid arbetsprover där potentialen för att utveckla kompetens för jobbet blir tydligt.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader

Arbetsort: Sörentorp, Stockholm

Arbetstid: Veckoplanerad arbetstid, jour och beredskap kan komma att tillämpas.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Anställningen kväver svenskt medborgarskaps. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och ifyllt formulär via e-post till jobb.noa@polisen.se senast den 03 juni 2019. Märk din ansökan med ref.nr. 111/19 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr 111/19 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm. 

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen