Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Poliser som utredare till NOA, EBK, Ekobrottsmyndighetens verksamhet i Umeå

Som utredare vid Ekobrottsmyndigheten arbetar du tillsammans med myndighetens andra yrkesgrupper. Samverkan med Polismyndigheten, bl.a. vid särskilda insatser mot grov organiserad brottslighet, är vanligt förekommande.

Organisation

Nationella operativa avdelningen

Län

Västerbottens län

Utlyst

03 maj 2019

Ansök senast

23 maj 2019

Referensnummer

109/19

Arbetsplatsbeskrivning

Ekobrottsmyndigheten är en specialistmyndighet som arbetar med ekobrottsbekämpning från underrättelseuppslag till förhandling i domstol. Myndigheten är en åklagarmyndighet där åklagare, poliser, ekorevisorer och andra experter arbetar tillsammans i utredningsteam. Verksamheten leds gemensamt av åklagare och polis. Vid myndigheten finns även Polisoperativa enheter som bedriver underrättelseverksamhet och kvalificerat utredningsstöd i form av spaningsverksamhet och it-forensisk verksamhet. Utvecklingsarbetet vid EBM sätter medarbetarnas kompetens och kunskap i centrum

De poliser som arbetar på uppdrag av Ekobrottsmyndigheten är placerade vid Ekobrottskansliet, Nationella Operativa avdelningen.

Arbetsbeskrivning

Som utredare vid Ekobrottsmyndigheten arbetar du tillsammans med myndighetens andra yrkesgrupper. Samverkan med Polismyndigheten, bl.a. vid särskilda insatser mot grov organiserad brottslighet, är vanligt förekommande. Myndigheten har även ett nära samarbete med Skatteverket, konkursförvaltare och en regelbunden samverkan med utländsk polis. Tjänsten är delvis operativ.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är polis enligt polisförordningen och har:

  • Erfarenhet av utredningsarbete
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
  • Goda kunskaper i de program som ingår i Office paketet

 

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även:

  • Kunskaper i ekonomi och eller skatterätt
  • Erfarenhet av att ha strukturerat, analyserat och sammanställt stora informationsmängder och gärna erfarenhet av metodstödet PUG
  • Erfarenhet som samordnare eller projektledare av större ärenden
  • Erfarenhet av straffprocessuella tvångsmedel
  • Erfarenhet av extern samverkan med myndigheter och andra organisationer och andra yrkesgrupper
  • Erfarenhet av förundersökningsprocessen och förundersökningsledning
  • Erfarenhet av arbete mot grov organiserad brottslighet och gränsöverskridande brottslighet

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är ansvarstagande, engagerad och drivkraftig. Du har god förmåga att arbeta i team, men kan även arbeta självständigt.  Du är prestigelös, strukturerad, noggrann och effektiv. Du måste också ha en analytisk förmåga och vara utvecklings- och förändringsbenägen. Eftersom tjänsten är delvis operativ är det viktigt att du har god fysik och är stresstålig.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förmågor.

 

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Kommissarie Inga-Lena Jonasson, tfn. 010-56 296 54.

Fackliga företrädare

Lars-Åke Edlund, tfn. 010-562 91 24.

Övrig information

Anställningen:

Anställningsform: Vikariat 6 månader
Arbetsort: Umeå
Arbetstid: Förtroendearbetstid enligt lokalt kollektivavtal tillämpas
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Arbetet kan medföra inrikes och utrikes resor i viss omfattning.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.


Ansökan

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 23 maj 2019. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format.

Skicka din ansökan via e-post till jobb.noa@polisen.se eller till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.
Märk din ansökan med ref nr 109/19 i mailets ärendemening.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan via post till:

Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult Maria Gunnarsson; mob 073-072 80 03 

Den rättsliga grunden för behandling av personuppgifter är att du som kandidat samtycker till sådan behandling som en del av ansökan till tjänsten, där du som kandidat väljer vilken typ av personuppgifter som delas med Polismyndigheten i detta avseende. Observera att du som kandidat är berättigad att när som helst dra tillbaka det nämnda samtycket genom att kontakta Polismyndigheten.

Dina personuppgifter behandlas hos oss under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen, dock längst två år. Du som kandidat kan när som helst kontakta Polismyndigheten för att utöva rätten att få tillgång till, korrigera eller radera personuppgifter. Även för att begränsa eller invända mot behandlingen av din data samt rätten till dataportabilitet. Dessutom har du som kandidat rätt att lämna ett klagomål till dataskyddsmyndigheterna när det gäller behandling av dina personuppgifter.

De personer som har tillgång till personuppgifterna är rekryterande chef samt HR-konsulter hos Polismyndigheten. Har du frågor kring integritet, kontakta Polismyndigheten för ytterligare information. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Vi ser fram emot din ansökan!

 

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen